← Terug naar overzicht

5 tips om jouw studentenkamer in te richten

kamer inrichten

Het nieuwe collegejaar gaat bijna van start en dat houdt in dat honderden nieuwe studenten zich aan het studentenleven gaan wagen. Als je een kamer hebt bemachtigd in jouw favoriete studentenstad wordt het tijd om deze te gaan inrichten. Wij hebben 5 tips voor je op een rijtje gezet.

Kleed je muren aan

We beginnen met het aankleden van de muren. Je hebt vier muren in je kamer waar je zeker gebruik van moet maken. Het ophangen van schilderijen, foto’s en lampen zorgen ervoor dat je kamer een gezellig sfeertje krijgt. Als je de kans hebt om je muren te verven, ga daar dan ook zeker voor. Vier witte muren zijn heel clean, maar ook een beetje saai. Een natuurlijk kleurenpalet zorgt ervoor dat je je kamer veel warmte en sfeer krijgt. Kies je liever voor een krachtige kleur zoals knaloranje of smaragdgroen? Deze kleuren maken zeker een statement in je kamer!

Raamdecoratie

Je raamdecoratie is de eyecatcher van je kamer. Er zijn veel verschillende type raamdecoratie waar je uit kan kiezen en veel verschillende slaapkamer ideeën die je kan toepassen. Onze favoriet: inbetweens. Deze zijn perfect voor in een studentenkamer omdat ze ervoor zorgen dat je kan genieten mooie gordijnen, maar alsnog in het licht kan zitten in je kamer. Meer fan van rolgordijnen? Een transparant rolgordijn zorgt voor de perfecte combinatie van lichtinval en privacy. Kijk vooral eens naar verschillende slaapkamer ideeën voor welke raambekleding bij jouw kamer past.

Sfeer toevoegen

Een goede sfeer is het belangrijkste van je kamer. Door sfeer toe te voegen creëer je warmte en gezelligheid in je kamer. Het neerzetten en ophangen van lampen helpen niet alleen bij het toevoegen van warmte in je kamer, maar ze zorgen er ook voor dat je kamer er een stuk ruimer uit ziet. Voeg wat kussentjes toe, hang foto’s op en leg een vloerkleed neer. Zo voeg je meteen een hoop sfeer toe aan je kamer. Dan nog een tip: zet planten neer, dit zorgt voor meer levendigheid in je kamer. Planten zorgen daarnaast ook voor meer zuurstof en een betere luchtkwaliteit in je kamer waardoor je lekkerder slaapt. Kortom: groen moet je doen!

Ga de hoogte in

Studentenkamers zijn niet altijd even groot. Daarom is het slim om gebruik te maken van de hoogte van je kamer. Ga voor een hoge kast waarin je al je spullen kwijt kan of kies voor een hoge tafel met krukken in plaats van een lage tafel om ruimte besparen. Daarnaast kan het aanschaffen van een hoogslaper ook een goed idee zijn om de ruimte in je kamer slim te benutten. Onder een hoogslaper kan je dan ook eventueel je bureau kwijt. Ook het ophangen van plankjes en kleine kastjes zorgen ervoor dat je vloerruimte overhoudt, hierdoor lijkt je kamer groter!

Tweedehands spullen

Studenten staan niet bekend om hun ruime bankrekening en grote budget. Daarom zijn tweedehands spullen de perfecte oplossing voor studenten. Misschien ben je er een beetje sceptisch over en ren je het liefst meteen naar de Ikea in plaats van de kringloopwinkel, maar er valt een hoop moois te vinden in een kringloopwinkel zolang je maar goed zoekt. Zeker eens het uit proberen waard dus! Een oud, bruin kastje kun je natuurlijk gemakkelijk een wit likkie verf geven zodat 'ie er als nieuw uit ziet!

Kamer ingericht en ready voor het studentenleven? We hebben wat tips op een rijtje gezet voor de start van jouw studentenleven!