← Terug naar overzicht

Zo ben jij binnen no-time over je liefdesverdriet heen

liefdesverdriet

Verwacht of onverwachts, na een break-up is een grote portie liefdesverdriet helemaal niet gek. Het verdriet lijkt eindeloos en je kunt aan niets leuks meer denken. Ellendig, ik ken het! In deze blog geef ik je tips om je weer binnen no-time een stuk beter te voelen!

Belangrijk: slapen, eten en bewegen

Het allerbelangrijkste is dat je goed blijft eten en voldoende slaapt. Dat klinkt natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan als je liefdesverdriet hebt, maar dit is wel heel erg belangrijk! Nachtrust heeft veel invloed op jouw stemming overdag. Logisch ook eigenlijk! Zonder genoeg slaap word je toch al snel een beetje chagrijnig? Hetzelfde geldt voor eten. Natuurlijk mag je de eerste paar uur ongegeneerd chocoladerepen naar binnen werken, maar maak er geen gewoonte van. Op korte termijn is dit lekker, maar al snel zal je je hier minder goed door voelen. Ook sporten kan je stemming positief beïnvloeden. Niet zo’n sporter? Tijdens een rondje wandelen kun je ook lekker je hoofd leegmaken. Oftewel: een beetje gezond(er) leven!

Leuke dingen doen helpt

Misschien is het niet het eerste waar je aan denkt, maar leuke dingen doen is onwijs belangrijk. Je hebt vast en zeker een goede vriend of vriendin waar je op kunt rekenen. En reken maar dat hij of zij met jou iets leuks wil gaan doen! Als je geen behoefte hebt aan mensen om je heen, wat ook begrijpelijk is, dan kun je zelf ook iets doen om lekker te ontspannen. Even de stad in, een grote schoonmaak, of iets anders wat jij leuk vindt om te doen. Afleiding is een heel goed medicijn!

Lucht je hart

De eerste dag of dagen kun je er misschien beter even niet aan denken en juist afleiding zoeken, maar uiteindelijk moet je het natuurlijk wel verwerken. Denk er eens goed over na, maar doe dit wel pas wanneer jij er écht klaar voor bent. Het kan helpen om te schrijven. Gewoon alles wat je denkt en voelt zo uitgebreid mogelijk opschrijven. Als je niet wilt opschrijven, vertel het dan tegen iemand. Bel iemand op en lucht lekker je hart, of misschien heb je wel een luisterend oor in de buurt.

Sterkte!