← Terug naar overzicht

Checklist voor jouw studentenkamer

studentenkamer

Het nieuwe collegejaar gaat bijna van start en dat betekent honderden nieuwe studenten die beginnen aan een studie, of jij die nog maar een jaar te gaan hebt! Ben jij er al helemaal klaar voor? Je (aankomende) studentenkamer misschien nog niet helemaal. Wij hebben een checklist voor je waarmee jij helemaal ready het nieuwe collegejaar in gaat.

Kamerinrichting

Voor je kamer heb je natuurlijk alle benodigde meubelen nodig zoals een bed, tafel, stoelen, een kast en eventueel een bank. Als je niet veel ruimte hebt in je kamer kan je deze meubelen ook combineren, multifunctionele meubels! Kies bijvoorbeeld voor een bed met onderin opberglades voor eventueel beddengoed en kleren. Schaf een uitschuifbare tafel aan en als je gewoon in je eentje op je kamer zit, komen er vrienden langs? Dan kan je de tafel makkelijk uitschuiven! Daarnaast klinkt een hoogslaper misschien niet meer helemaal als nu, maar het kan een hoop schelen in een kleine kamer. Zo kan je namelijk je bureau/eettafel onder je bed kwijt en bespaar je weer ruimte op de vloer. Toch wel heel handig!

Uitslapen, uitslapen, uitslapen

Studenten en uitslapen zijn een goede combinatie. We maken het vaak laat op het terras of drinken thuis nog tot diep in de nacht een lekker drankje en dan is uitslapen toch wel heel erg lekker. Niet alleen na een drankje, maar ook na een lange avond studeren of werken is het fijn om de volgende dag lekker in een donkere kamer wakker te worden. Daarom is de raambekleding voor in je kamer eigenlijk belangrijker dan je denkt. Fijne raamdecoratie waarbij je ‘s Ochtens nog lang kan uitslapen maar overdag veel licht binnen kan laten is een must. Onze tip: duo rolgordijnen. Deze zijn trendy en modern en kan je in een fijne verduisterende stof bestellen!

Fijne werkplek

Het nieuwe collegejaar is misschien een beetje anders dan normaal door het coronavirus. Het kan zo zijn dat je veel meer online les hebt dan fysieke lessen en dat je veel thuis moet gaan studeren. Daarom is het fijn als je een aparte werkplek in je kamer creëert. Door je werk en chill plekje gescheiden te houden zorg je er namelijk voor dat je concentratie door de dag heen langer blijft. Stel je zit een hele dag thuis online colleges te volgen, is het belangrijk om gezond te eten en veel te drinken. Fruit zoals bananen en blauwe bessen en avocado’s en noten zorgen er bijvoorbeeld voor dat je door de dag heen geconcentreerder blijft. Het kan ook fijn zijn om in een cafeétje te gaan zitten en lekker het huis uit te gaan!

Andere benodigdheden

Dan zijn er nog een paar dingen die écht een must zijn voor in jouw studentenkamer. Als eerst (natuurlijk!) een koffiezetapparaat. Als je van koffie houdt tenminste, wordt dit je beste vriend gedurende vroege colleges en lange studeeravonden. Daarnaast is een kruimeldief echt een handige tool voor in jouw studentenkamer. Zo kan je kleine kruimels snel opzuigen en hoef je niet meteen de hele stofzuiger erbij te pakken. En de laatste tip voor in jouw kamer: een noise cancelling koptelefoon. Deze past ook een beetje binnen het plaatje van thuis studeren en ervoor zorgen dat je genoeg concentratie hebt door de dag heen!

Kamer opgeknapt en ready voor het studentenleven? We hebben wat tips voor je op een rijtje gezet voor de start van jouw studentenleven!