← Terug naar overzicht

Geld besparen, zo doe je dat makkelijk

geld besparen

Studenten staan (helaas) niet bekend om hun grote budget en zware portemonnee. Elke maand weer leven we toe naar de 24e. De dag dat Ome duo weer een mooi bedrag op onze rekening stort. Ben jij het nou ook zo zat om het einde van elke maand krap te zitten en te leven op noedels? Deze besparingstips over je boeken verkopen bij Bookmatch, of goedkoper je boodschappen doen kan jij vast goed gebruiken!

Besparen op studieboeken

Het nieuwe collegejaar is weer begonnen en dat betekent dat we weer nieuwe boeken moeten aanschaffen. Vaak zijn deze boeken niet goedkoop en hierdoor zijn we zelfs geneigd om ze helemaal niet te kopen. Maar een studieboek kopen hoeft niet duur te zijn. Bookmatch is een marktplaats voor tweedehands studieboeken, schaf ze dus zeker hier aan als je wilt besparen op je studieboeken. Studeer je aan een hogeschool of universiteit? Dan heb je geluk, want je kan op Bookmatch ook je oude studieboeken verkopen en makkelijk je geld terugverdienen op boeken die je niet meer nodig hebt!

Besparen op boodschappen

Boodschappen doen is nou eenmaal niet goedkoop. De ene haalt zijn avondeten bij de Albert Heijn en de andere gaat naar de wat goedkopere supermarkten zoals de Aldi en de Lidl. Mijn tip: verken inderdaad eens of je je boodschappen ook kan vinden in de goedkopere supermarkten zoals de Aldi of Lidl. Hier zijn veel producten een stuk goedkoper dan bij de Albert Heijn en kan je flink wat geld besparen. Hetzelfde geld voor de markt. Neem eens een kijkje bij de markt bij jou in de buurt voor groenten en fruit. Hier scoor je veel eten voor maar een prikkie! Daarbij nog een leuke tip: kook vaker met je huisgenootjes of vrienden. Zo bespaar je allemaal op boodschappen en kan je de kosten verdelen. Oh, en het is ook nog eens gezelliger!

Besparen op kleding

Kleding kopen terwijl we eigenlijk het geld er niet voor hebben, herkenbaar? Geld uitgeven dat je eigenlijk niet hebt is niet zo handig maar mocht je nou toch echt een nieuwe broek nodig hebben, kijk dan eens op tweedehands kledingwebsites. Vinted en United Wardrobe zijn de populairste van dit moment en hier vind je (merk) kleding voor een goedkoop prijsje. Je kan hier natuurlijk ook je eigen oude kleding op verkopen en makkelijk een centje bij verdienen!

Besparen op vaste lasten

Vaste lasten zijn de grootste kostenposten van studenten, en drankjes natuurlijk. Kijk eens of jouw kamer in aanmerking komt voor huurtoeslag! Hier zitten een paar eisen aan verbonden maar veel studentenkamers besparen hier hoop wat geld op. Mocht je kamer of woning nou niet inclusief zijn, kijk dan eens goed of je kan besparen op gas, water en licht. Denk er bijvoorbeeld aan om alle lichten uit te doen wanneer je het huis verlaat, je de verwarming uitdraait en stekkers uit stopcontacten haalt. Zo kan je flink wat geld besparen op vaste lasten! Je kan ook samen met je huisgenootjes besparen op vaste lasten, zo doe je dat!