← Terug naar overzicht

Feestje organiseren? Zo wordt het een groot succes

feest organiseren student

Wil jij een feestje geven, maar weet je niet waar je moet beginnen? Lees dan in deze blog hoe jij een geslaagd feestje geeft.

Gasten

Denk goed na over wie jij op je feestje wilt hebben. Nodig niet automatisch al jouw vrienden en familie uit. Bedenk of je een selectieve groep op jouw feestje wilt of dat je een groot feest wil geven. Hierop moet je ook jouw voorbereidingen en budget instellen. Ga ook na welke mensen goed bij elkaar passen. Als je kiest voor een selectieve groep zal je zelf ook meer kunnen genieten van het feestje. Bij een groot feestje zal je meer bezig zijn met het regelen van eten en drinken voor je gasten.

Aankleding

Zorg ervoor dat de kamer leuk is aangekleed. Zet ook de breekbare en waardevolle spullen weg, zodat er geen risico is dat het per ongeluk kapot gaat. Het is ook leuk om een themafeestje te geven, bijvoorbeeld black & white, onesiepyjama of 1001 nachten. Je kunt een dresscode aan de gasten doorgeven, zodat iedereen in stijl komt.

Eten

Lekker eten maakt een feest compleet. Hongerige gasten gaan eerder weg. Daarnaast zorgt een goede bodem er ook voor dat je geen extreem dronken feestgangers op jouw feestje hebt. Investeer wat tijd in het voorbereiden van je eten en kom niet aanzetten met de Hollandse kaas, worst of standaard bittergarnituur. Als je een themafeestje geeft kan je jouw eten hierop aanpassen.

Lekkere en eenvoudige snacks om te maken zijn bijvoorbeeld, gevulde eieren, empanadas, wraps en zelfgemaakte pizza's. Met een basisrecept voor gevulde eieren kan je nog alle kanten op door verschillende soorten kruiden en smaakmakers toe te voegen. Ook empanadas en wraps kan je vullen met verschillende ingrediënten.

Drank

Ten eerste is het belangrijk om voldoende drank in te kopen, maar ook niet te veel. Te dronken mensen op een feestje is nooit leuk. Je kunt eenvoudig van een tafel een cocktailbar maken. Koop of leen de benodigde materialen en zet de benodigde dranken en likeuren bij elkaar. Wie weet leren je gasten nog tips van elkaar voor het maken van een cocktail. Wil je wat actieve spelletjes organiseren? Maak dan een bier pingpongtafel en mens erger je niet met drank.

Tip: vul ook wat glazen met water ;-).