← Terug naar overzicht

Zo promoot je jouw vereniging!

studentenvereniging promoten

Ben jij lid bij een studentenvereniging, studievereniging of sportvereniging? Tof! Een vereniging kan je namelijk heel veel bieden tijdens je studententijd. Ze organiseren activiteiten, je leert er nieuwe mensen kennen en misschien houd je er wel vriendschappen aan over! Eigenlijk zou iedereen lid moeten worden van een vereniging. En dan het liefst van jouw vereniging natuurlijk. Hoe je dat voor elkaar krijgt? Door jouw vereniging te promoten!

Mond-tot-mondreclame

Ze zeggen niet voor niets dat de beste reclame mond-tot-mondreclame is! Vertel dus aan iedereen dat je lid bent van jouw vereniging en hoe leuk het daar is. Zelfs op die saaie familieverjaardag. Je weet namelijk nooit wat voor connecties mensen hebben. Misschien heb je zojuist wel de ouders van een toekomstig lid over jouw vereniging verteld! Het doel is om zoveel mogelijk leden ambassadeur te maken van jouw vereniging. Houd de leden dus tevreden en spoor ze aan om over de vereniging te vertellen!

Zichtbaarheid

Ook de zichtbaarheid van jouw vereniging is belangrijk. Hoe meer mensen van het bestaan af weten, hoe beter. Je kunt de zichtbaarheid van je vereniging vergroten door posters op plekken te hangen waar veel studenten komen. Denk bijvoorbeeld aan de hogeschool, universiteit en kroegen in de stad. Zorg ook dat jouw vereniging beter online vindbaar is. Doe dit bijvoorbeeld door een website en social media accounts aan te maken. Geef op dit soort online media een goede sfeerimpressie van de vereniging en zorg dat de bezoekers gemakkelijk contact op kunnen nemen met de vereniging. Het is ook belangrijk dat de website en social media goed onderhouden worden. Als een geïnteresseerde op een plek komt waar voor het laatst 1 jaar geleden iets op is geplaatst, is de kans groot dat hij afhaakt.

Introductieactiviteiten

Een andere manier om jouw studentenvereniging te promoten, is door introductieactiviteiten te organiseren. Zo komen potentiële leden op een leuke en laagdrempelige manier in aanraking met jouw vereniging. Denk bijvoorbeeld aan een borrel, feest, workshop of sportactiviteit waar (aankomende) studenten aan deel kunnen nemen. Zorg dat je met jouw introductieactiviteit opvalt tussen alle andere verenigingen. Versier de locatie in thema. Zo valt de locatie letterlijk op en dit hoeft helemaal niet veel te kosten. Een gratis deelname, presentje of consumptie valt ook altijd in de smaak bij studenten!