← Terug naar overzicht

Besparen in 2023 doe je zo!

zorgverzekering studenten

Als je al even meedraait in het studentenleven dan weet je dat 2022 het duurste jaar so far was. De huurprijs is zoals ieder jaar weer hoger geworden, maar daarnaast zijn boodschappen, kleding en helaas ook de biertjes in de kroeg duurder geworden. Tijd dus om te kijken hoe je in 2023 kunt besparen. Wij denken graag met je mee!

Zorgverzekering 2023

Je kan vanaf nu t/m 31 december 23.59 uur overstappen naar een nieuwe zorgverzekering. In feite heb je nog even, maar het is slim om komende week even de tijd te nemen om dit uit te zoeken. Dan weet je gelijk welke maandelijkse kosten je volgend jaar hebt. Een studenten zorgverzekering kan misschien goedkoper dan je denkt! Zo zijn er namelijk een aantal zorgverzekeraars die studentenkorting geven op de zorgverzekering.

Zorgverzekering vergelijken

Het voelt als veel werk, maar zorgverzekeringen vergelijken doe je gemakkelijk online via een vergelijkingssite. Je kan kiezen hoeveel eigen risico je wil betalen, het laagste is €385,- en het hoogste is €885,- en je geeft aan welke aanvullende verzekering je zou willen. Bij Independer zit gratis een tandongevallen-verzekering, dus dat is mooi meegenomen! Andere zorgkosten die je kan verzekeren met een aanvullende verzekering is de tandarts, fysiotherapie, zwangerschap, medische hulp in het buitenland (handig om af te sluiten als je in het buitenland gaat studeren of stage lopen!), alternatieve geneeswijzen, anticonceptie en tot slot brillen en lenzen.

Tip: sta je op het punt om een aanvullende verzekering af te sluiten? Slim is wel om een berekening te maken, want misschien is het wel goedkoper om de zorgkosten helemaal zelf te betalen. Zo is een aanvullende verzekering bij de tandarts en mondhygiëniste vaak pas goedkoper als je twee keer per jaar naar de tandarts én mondhygiëniste gaat. Ga je minder vaak? Dan is het op jaarbasis goedkoper om die zorgkosten zelf te betalen.

Beperk je streamingdiensten

Tegenwoordig heeft iedereen meerdere streamingdiensten. Netflix, Videoland en dan ook nog een abonnement bij Disney+, HBO of NPO+. Daarnaast heeft iedere student ook een Spotify-abonnement en dat allemaal bij elkaar is maandelijks best een hoop geld. Tijd dus om te besparen op deze streamingdiensten. Je wil natuurlijk wel je favo series blijven kijken dus vraag aan je vrienden en familieleden of ze samen willen doen. Dan kan je de kosten splitten. Vaak kan je met twee schermen per account tegelijkertijd kijken, dus grote kans dat je elkaar niet in de weg zit. Bij Spotify kan je kiezen voor het Family account. Je kan dan met maximaal 6 mensen één account delen. Je betaalt in dat geval maar €2,50 in plaats van €9,99 per maand. Dat scheelt een hoop!