← Terug naar overzicht

Checklist voor het nieuwe voetbalseizoen

Voetbal

Voor de voetballers onder ons is de zomerstop alweer bijna voorbij. Veel teams zijn al druk bezig met de voorbereiding van het nieuwe seizoen door veel te trainen en oefenwedstrijden te spelen. Misschien zijn jullie dit jaar wel gepromoveerd, zit je in een nieuw team of begin je net (weer) met voetbal. Veel studenten stoppen tijdens hun middelbare school met voetballen, maar pakken dit via een studenten sportvereniging, in een vriendenteam of in een normaal team weer op. Of het kan natuurlijk ook dat jij al die jaren gewoon door hebt gevoetbald. Voor alle soorten voetballers is het belangrijk om het seizoen goed voorbereid te beginnen. Neem daarvoor deze checklist eens door!

Checklist voetbalseizoen 2023/2024

1. Het leukste team

Het belangrijkste van voetbal is natuurlijk jouw team. De gezelligheid en het succes is afhankelijk van jouw teamgenoten. Het is handig om voorafgaand aan het seizoen te checken of je team helemaal compleet is, of dat jullie nog op zoek moeten naar nieuwe teamleden. Misschien zijn er wel wat mensen gestopt of iets anders gaan doen. Vraag eens om je heen en plaats een oproep op social media. Zo kunnen jullie er samen een leuk seizoen van maken!

2. Goede voetbalschoenen

Voetbalschoenen zijn super belangrijk voor je gezondheid. Wanneer je op te kleine of slechte schoenen gaat voetballen, heb je veel meer kans op blessures. Ieder seizoen is het dus handig om te kijken of jouw schoenen nog de goede maat zijn en niet te erg versleten zijn. Als je ze te lang intensief gebruikt gaat de kwaliteit eraf. Is het voor jou al tijd om goede nieuwe voetbalschoenen te kopen?

3. Trainingskleren 

Tijdens het trainen draag je waarschijnlijk jouw eigen sportkleding. In Nederland is het belangrijk om goede kleding voor alle weersomstandigheden aan te schaffen. Zo heb je luchtige kleding nodig voor de zomer en warme (misschien zelfs thermokleding) voor in de winter. Denk hierbij ook aan hoge sokken en een warme trui. 

4. Scheenbeschermers 

Als je al jaren voetbalt heb je deze waarschijnlijk al, maar als je een tijdje bent gestopt heb je ze misschien wel weggegooid of pas je ze niet meer. We hebben het hier over scheenbeschermers. Ook deze werken alleen optimaal als ze goed passen en van goede kwaliteit zijn. Scheenbeschermers beschermen je tegen het oplopen van blessures tijdens het voetballen.

5. Een seizoensopening 

Hoe het team met elkaar omgaat is belangrijk voor een studententeam, een vriendenteam en een wat meer serieuzer team. De sfeer heeft namelijk effect op de prestaties en het maakt het voetvallen overigens veel leuker. Daarom is het belangrijk dat er een goede seizoensopening wordt georganiseerd. Is dit nog niet gebeurt? Neem het initiatief! Later in het seizoen kun je dit doorzetten tot leuke derde heft programma's, teamuitjes en misschien wel een (trainings)weekend weg.

6. Accessoires 

Wat is leuker dan accessoires kopen? Ook voor de voetbal kun je hier flink los gaan. Denk aan zweetbandjes, een goede aanvoerdersband of een fijne bidon.

7. Een sponsor 

Hebben jullie dit jaar al een sponsor? Anders is het hoog tijd om deze nog proberen te gaan regelen. Met een sponsor heb je vaak meer geld om een mooi tenue te kopen of heb je een groter budget om nummer 5 uit te voeren :) 

Door middel van deze checklist ga jij een zorgeloos maar leuk voetbalseizoen tegemoet! Sta jij niet ingeschreven bij een voetbalvereniging? Ook dan kun je natuurlijk gezellig voetballen met je huisgenoten, studiegenoten of vrienden op openbare voetbalvelden. Een beetje beweging kan ook geen kwaad tussen al dat studeren door!