← Terug naar overzicht

Internet en tv op jouw studentenkamer

internet en tv

Je hebt inmiddels je studentenkamer helemaal ingericht. Je bed en kast in elkaar gezet, je televisie geïnstalleerd en je bureau neergezet om in alle rust te kunnen studeren. Echter mis je nu nog één ding: internet en tv. Want zonder internet kun je niks met je mooie studielaptop en kun je geen Netflix en Videoland gebruiken. Zonder tv kan je jouw favoriete programma's op televisie niet meer volgen. Bij je ouders was internet en tv misschien vanzelfsprekend, maar in je studentenkamer zul je dit toch echt zelf moeten installeren. Geen zorgen, in deze blog vertellen wij jou alles wat je moet weten!

Waarom goed internet en tv?

Misschien zul jij je afvragen, wat heb ik eigenlijk aan internet en tv op mijn studentenkamer? Je zult merken dat je voor je studie onwijs veel dingen moet doen waar je internet voor nodig hebt. De communicatie van jouw studie loopt waarschijnlijk via een platform op het internet en de bronnen voor jouw deadlines staan op het internet. Hoe vervelend is het als je internet niet goed genoeg is en je uren moet wachten op het laden van een pagina. Daarnaast zul je merken dat je tijdens activiteiten zoals het videobellen met medestudenten of het kijken van een online college heel blij gaat zijn met goed en snel internet. Tegenwoordig is het ook normaler om vanuit huis te werken, waarbij goed internet geen overbodige luxe is. Tv kun je goed gebruiken als je jouw favoriete programma's wil volgen, denk aan First Dates, Arjen Lubach, Lang Leven de Liefde, B&B Vol Liefde, Expeditie Robinson, sportwedstrijden of jouw eigen favoriet. Tegenwoordig kun je met interactieve tv deze programma's ook terugkijken, pauzeren of vanaf het begin laten afspelen. Ideaal toch?

De mogelijkheden 

Wanneer je ervoor kiest om internet en tv af te sluiten in jouw studentenkamer, zijn er een aantal keuzes die je moet maken. Allereerst is het belangrijk om te beslissen of je tv en internet wil, of alleen internet. Als jij bijvoorbeeld geen televisie hebt, heb je niet zoveel aan tv. Als je ervoor kiest om alleen internet te nemen, profiteer je van supersnel draadloos internet. Met tv erbij krijg je een X aantal zenders met daarbij functies zoals terugkijken, pauzeren of vanaf het begin afspelen. Extra zenders zoals ESPN kun je er vaak voordelig bijkopen. Daarnaast kun je ook vast bellen voor een laag tarief toevoegen aan je abonnement. Een ander punt waar je op kunt letten is of jouw internet via glasvezel loopt. Ten slotte is het aangeraden om te checken of jij jouw internet en tv abonnement kunt combineren met bijvoorbeeld jouw telefoonabonnement. Bij het combineren van abonnementen ontvang je vaak flinke korting, zonde om dat mis te lopen natuurlijk! Er zijn nog andere slimme trucjes waardoor jij geld kunt besparen op jou internet en tv abonnement. Hierbij kun je denken aan slim onderhandelen met je aanbieder of een overstap onderzoeken. 

Hopelijk ben jij op deze manier genoeg geïnformeerd over een internet en tv abonnement op jouw studentenkamer. Geniet zorgeloos van snel internet en de leukste programma's op tv!