← Terug naar overzicht

Een boot huren in Amsterdam | 10 tips

Boot huren Amsterdam

Amsterdam is de perfecte plek om een boot te huren met je vrienden. De grachten zijn prachtig en vanuit je boot heb je bijzonder leuk uitzicht op alle leuke bruggetjes en huizen. In een boot kun je gezellig borrelen met je vrienden, maar het is toch anders dan op een terras. Het zorgt voor de ideale sfeer en gezelligheid, en dat ook nog eens voor een betaalbare prijs (als je met een groep gaat). Kortom, een boot huren in Amsterdam zorgt voor de perfecte zomerdag met je vrienden. In deze blog vind je 10 tips waardoor jij deze perfecte dag, zonder zorgen kunt organiseren.

1. Begin op tijd met organiseren

Als je ruim van tevoren begint met plannen, is de kans op een geslaagde dag veel groter. Allereerst is de kans groter dat veel van jouw vrienden nog kunnen. Tegenwoordig is iedereen zo druk, dat het moeilijk is om met zijn allen af te spreken. Daarnaast heb je dan bij de verhuurmaatschappij van de boot nog veel meer mogelijkheden. In de zomer kan het daar namelijk ook erg druk zijn.

2. Zorg voor eten en drinken

Bij een geslaagde dag horen natuurlijk wat lekkere drankjes en goede snacks. Dit kun je allemaal zelf regelen door het van tevoren al aan te schaffen. Check wel even of dit mag van de bootverhuurder. Ook kan je checken of het verhuurbedrijf arrangementen aanbiedt. Dit scheelt jou een hoop werk en kan nog voordelig ook zijn met een grote groep.

3. Kijk eens naar een BBQ boot

Als je echt wil uitpakken met eten en drinken, kun je een BBQ boot eens overwegen. Op deze boot staat gewoon een barbecue, waar je heerlijk van kunt avondeten. Stel je voor, je vaart in het avondzonnetje door de grachten van Amsterdam met een heerlijke hamburger. Wat wil je nog meer?

4. Bedenk of je een schipper wil

Kan jij zelf een boot besturen? En belangrijker, wil je zelf de hele dag moeten sturen en weinig kunnen kletsen met de anderen? Zo niet, kun je eens kijken of je er ook een schipper bij kan huren. Deze neemt alle zorgen van je over.

5. Bekijk de beoordelingen

Tegenwoordig zijn er veel aanbieders die boten verhuren, en je wil natuurlijk niet opgelicht worden. Om ervoor te zorgen dat je je geld uitgeeft bij een betrouwbare aanbieder, is het handig om van tevoren de recensies eens door te nemen. Hier kan je al veel waardevolle informatie uithalen.

6. Denk na over de route

Of je nou zelf gaat varen of als je er een schipper bij huurt, denk na over waar je heen wil. Als je daar op het moment zelf pas over gaat nadenken sta je straks uren te twijfelen of nog erger, verdwaal je.

7. Smeer je in

Op het water verbrand je veel sneller dan op de kant. Dit komt door het windje en de weerspiegeling van het water. Als jij je dag niet volledig rood wil afsluiten, is het aangeraden om je in te smeren.

8. Kies de juiste maat boot

Oriënteer van tevoren goed hoeveel mensen er mee gaan. Het is zonde om een te grote boot te huren of als mensen er niet meer op passen.

9. Bekijk van tevoren de annulering mogelijkheden

Een leuke dag op een boot hangt natuurlijk ook een beetje af van het weer. In de zon is varen door Amsterdam een stuk leuker dan als het koud is en het regent. Check van tevoren of jouw boot bijvoorbeeld overdekt is. Zo niet, zou het handig zijn als je de boot nog kan annuleren bij slecht weer. Anders is het ook zo zonde van je geld..

10. Maak plezier!

Uiteindelijk is het natuurlijk het belangrijkst om plezier te hebben. Bereid zoveel mogelijk dingen voor zodat je op de dag zelf ontspannen van je dag kunt genieten!