← Terug naar overzicht

De ideale fiets voor de drukke student

Fiets

Ga je binnenkort studeren? Gefeliciteerd! Het studentenleven is werkelijk heerlijk. Wel is het leven van een kersverse student in de stad ook behoorlijk hectisch. Daarom is het slim om goed voorbereid te zijn op het leven in de stad. Een goede fiets is als student absoluut een must, zo kom je in no time op de uni, bij je favoriete kroeg of bij de sportschool. Wat dacht je bijvoorbeeld van een ebike kopen? Dit is de ideale fiets voor een drukke student.

Eisen aan de fiets

Als student heb je het meest aan een fiets die geschikt is voor de stad. Kies vooral niet voor een al te dure fiets, want zeker in grote steden worden fietsen nogal eens gejat en als student heb je het al niet breed. Zorg in ieder geval voor een stevig frame dat niet kan roesten, want je hebt niet altijd de mogelijkheid om je fiets binnen te zetten. Verder is het natuurlijk, zeker in de stad, belangrijk dat je fiets veilig uitgerust is met goede remmen en voldoende verlichting en reflectoren.

Een elektrische fiets

Een elektrische fiets is ook een uitstekende keuze als student. Kijk bijvoorbeeld eens naar de beste elektrische fiets. Zeker in de grote steden wonen steeds meer studenten iets verder buiten de stad, omdat wonen in het centrum onbetaalbaar is. Met een fijne elektrische fiets kun je desondanks op tijd op de uni komen en ben je niet al helemaal bezweet wanneer de lange collegedag nog moet beginnen.

Tweedehands

Als student heb je het niet altijd even breed, daarom kan het verstandig zijn om te kiezen voor een tweedehands fiets. In grote steden vind je ontzettend veel fietshandels die voor een appel en een ei tweedehands fietsen aanbieden. Wel is het belangrijk om echt even goed te checken of jouw fiets aan veiligheidseisen voldoet.

Een leenfiets

Tot slot is ook de leenfiets, zoals de Swapfiets, erg populair onder studenten. In dit geval koop je geen fiets, maar huur je voor een paar tientjes per maand een fiets. Op termijn ben je hier misschien niet goedkoper mee uit, maar het is wel ideaal als je maar tijdelijk ergens studeert. Bovendien zit er een groot voordeel aan een leenfiets: fietsonderhoud hoef je niet uit eigen portemonnee te betalen en als er echt iets goed mis is met de fiets wordt hij gewoon gratis vervangen.