← Terug naar overzicht

4 tips om duurzaam te zijn voor Haagse studenten

Duurzaamheid is hip. En dat is maar goed ook, want de aarde en het milieu kunnen wel wat liefde gebruiken. Ook in Den Haag zijn er genoeg duurzame initiatieven voor studenten. Hieronder vind je de leukste!

Duurzaam eten: Instock

Restaurant Instock draagt een steentje bij door voedselverspilling tegen te gaan. Volgens InStock wordt een derde van alle voedselproductie verspild, wat uiteraard een enorme impact op het milieu heeft. Denk aan het water en alle grondstoffen die nodig zijn om het verspilde voedsel te produceren, en de energie die verloren gaat aan transport en koeling. InStock zet, zoals ze zelf zeggen, voedselverspilling “letterlijk en figuurlijk op de kaart.” Het restaurant haalt onverkochte producten op bij supermarkten en producenten die nog prima te eten zijn, maar er minder mooi uitzien of tegen de houdbaarheidsdatum lopen. Daar maken ze elke dag de heerlijkste gerechten van. Zeker een aanrader om een keer milieubewust uit eten te gaan!

Duurzaam dagje uit: UrbanFarmers

Een leuk idee voor een uitje is de rooftop farm van Urban Farmers. Vlak bij station Hollands Spoor is de grootste urban rooftop farm van Europa te vinden. Een urban rooftop farm is, de naam zegt het al, een boerderij midden in de stad; in Den Haag bevind deze boerderij zich in een voormalig kantoorgebouw. Niet alleen worden er dagelijks verse groenten, fruit en vis gekweekt en geleverd aan de stad, er is nog veel meer te doen bij UrbanFarmers. Zo kan je een rondleiding volgen voor behind-the-scenes informatie, wordt er elke zaterdag een dakmarkt georganiseerd waar je verse groenten en fruit kan kopen, en kan je zelfs een yogales in de greenhouse volgen!

Duurzame korting: DuKo

Duurzaam duur? Daar hebben ze van DuKo wat op bedacht. DuKo is een non-profit organisatie die wordt gerund door een groep gepassioneerde studenten. DuKo staat voor Duurzame Korting voor studenten; door middel van kortingen maakt DuKo studenten bekend met “mooie producten die de wereld een stukje beter maken.” Denk hierbij aan kleding, eten & drinken, cadeaus, studiebenodigdheden en meer. Voor €2,50 heb je een jaarabonnement, en met de app haal je alle korting binnen. Win-win!

Duurzaam festivallen: Footprint Festival

Op zaterdag 14 juli is het tijd voor het Footprint Festival! Een festival dat draait om duurzaamheid en spiritualiteit. Naast fijne muziek en dansen op het strand kan je er meedoen aan verschillende workshops: zo er is een beach-cleanup, een eetbare wandeling, een eye-contact event, een ligconcert en verschillende meditatie- en yoga-sessies. Daarnaast zijn er ook marktkraampjes die bij het thema passen, en kan je er veel leren over bewustzijn en duurzaamheid. Veel plezier!