← Terug naar overzicht

4 tips om je studentenkamer in te richten

Als je ein-de-lijk op jezelf gaat wonen, kan de vlag uit! Voortaan doe jij dingen zoals jij dat wilt, op jouw tempo en bovenal zonder dat iemand er wat van zegt. Maar voordat je op je eigen bank kan ploffen, moet wel die kamer nog even ingericht worden. Als jij niet echt een interieurstylist bent kan dat soms lastig zijn. Gelukkig kom je er met onderstaande 4 tips gegarandeerd wel uit!

Welke stijl spreekt je aan?

Er zijn verschillende interieurstijlen die je kan toepassen in je kamer. Denk aan een landelijke stijl, industriële stijl of het hippe Scandinavisch interieur. Vooral deze laatste stijl is een stijl waar veel mensen hun draai in kunnen vinden. De stijl bestaat uit een aantal elementen die echte eyecatchers zijn. Denk aan een tof hoogpolig tapijt en een galerijmuur met quotes en illustraties in rustige kleuren. Tot slot kan het Scandinavisch interieur niet zonder een aantal planten, dus hup naar het tuincentrum!

Raamdecoratie

Waar vroeger echt mooie raamdecoratie onbetaalbaar was, kun je tegenwoordig goedkope gordijnen op maat bestellen die ook nog eens van hoge kwaliteit zijn. Dit raad ik dan ook zeker aan, want gordijnen die mooi passen in je kamer creëren veel rust. Ga bijvoorbeeld voor plisségordijnen om inkijk te voorkomen, of kies voor vitrage- en overgordijnen voor de perfecte combinatie tussen het felle zonlicht tegenhouden en een volledig donkere slaapkamer als je wilt slapen. 

Meubels

Het uitkiezen van meubels kan een lastig karweitje zijn, maar wel iets dat moet gebeuren. Teken je kamer uit op papier en schrijf de afmetingen erbij. Teken je belangrijkste meubels in je plattegrond. Denk hierbij aan een bed, bank, tafel en kledingkast. Als je een kleine kamer hebt is het verstandig om te kiezen voor een bedbank of een bed met lades voor extra opbergruimte. Mocht het zweet je nou toch uitbreken bij het nadenken over je inrichting, dan kun je bij Veneta, naast al je raamdecoratie, ook terecht voor een fijne dosis inspiratie om je nieuwe kamer helemaal thuis te maken!

Puntjes op de i

Om je kamer helemaal af te maken, zijn accessoires toch wel een must. Kies voor een prikbord en hang deze vol met foto's van je zomervakantie, of schilder je deur met een krijtverf zodat je vrienden leuke berichtjes kunnen achterlaten. Een schaal met kaarsen op tafel, een boekenplank met een plantje op de hoek en een gezellig dekbedovertrek en je kamer wordt al gauw een gezellige plek!