← Terug naar overzicht

Bespaar centjes met Sim Only

Student zijn is niet goedkoop. Je moet hard werken om je huur, studie en rekeningen te kunnen betalen. Om het leven wat makkelijker te maken kan je met Sim Only je telefoonrekening lekker verlagen! Zo blijft er ook nog wat over om met je vrienden op stap te gaan. Dit is wat jij moet weten over Sim Only voor studenten!

Lagere telefoonrekening

Waar betaal je nou precies voor met Sim Only? Nou, je betaalt dus alleen voor je belminuten en internet. De kosten van jouw toestel staan los van je Sim Only abonnement. Zo worden rekeningen betalen een stukje makkelijker. Want er is toch een verschil wanneer je betaalt voor het toestel, plus de kosten die je maakt met internetten en bellen. Daarom is Sim Only superhandig wanneer je al een goedwerkende telefoon in bezit hebt!

Geen lening en BKR-registratie

Een abonnement met een telefoon van 250 euro of meer wordt tegenwoordig gezien als een lening. Deze lening wordt geregistreerd bij het Bureau Kredietregistratie (BKR). Het nadeel van een BKR-registratie is dat het je maximale leenbedrag voor andere leningen beïnvloedt. Denk bijvoorbeeld aan je toekomstige hypotheek. 

Met Sim Only betaal je alleen voor je belminuten en MB’s, dus niet voor je telefoon. Daardoor blijf je met Sim Only lening-vrij en word je niet geregistreerd bij het BKR.

Kies je eigen telefoon

Wat helemaal mooi is met een Sim Only abonnement is dat je elke telefoon kan gebruiken die je wilt. Al is het een nieuwe iPhone of een telefoon die je hebt overgekocht bijvoorbeeld. Je kan ook, wanneer het jou uitkomt, wisselen van telefoon zolang dit wel los wordt aangeschaft. Dit is ook mogelijk bij een abonnement met toestel, maar dan blijf je maandelijks die kosten hebben van het toestel. Zodra je jouw abonnement wilt verlengen, kan je je oude simkaart houden.

Als je kosten nog lager wilt houden, dan kan een wat ouder toestel de oplossing zijn. Door een ouder of refuribished model te nemen. Met refurbished wordt er bedoeld dat je toestel is schoongemaakt en leeggehaald: as good as new. Zo werken ze makkelijk mee met de software die wij gewend zijn. Dit is ook erg goed voor het milieu en bespaart je veel geld! Lekker handig samen met je Sim Only-abonnement.

Kies je abonnement

Kies het Sim Only abonnement dat bij jou past. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een abonnement met enorm veel data en onbeperkt belminuten. Maar als je het goedkoopst uit wil zijn kan je kiezen voor een iets simpeler abonnement. Bekijk hier welk Sim Only abonnement bij jou past.

Wil jij weten waar je nog meer op kunt besparen? Lees dan ook is onze blogs over eten met een studentenbudget en slimme studentikoze bespaartips!