← Terug naar overzicht

De beste studeerplekjes van Tilburg

Ode aan diegene die op zijn/haar studentenkamer effectief kan studeren! Want ik en vele anderen kunnen er helemaal niks van. De plek waar ik slaap, relax en me klaarmaak in de ochtend kan gewoon niet ook nog de plek zijn waar ik studeer. Daarom is het heel fijn om plekjes in de stad op te zoeken waar je wél productief kunt werken. Wij hebben een aantal centrale locaties voor je op een rijtje gezet:

De LocHal

We beginnen met een wat nieuwere, maar al erg bekende optie. De nieuwe bibliotheek van Tilburg is een esthetisch wonder en ook nog een heerlijke plek om te studeren. Je kunt er kamertjes huren waar je geen last hebt van andere mensen. Of als je iemand bent die juist beter werkt met een beetje geroezemoes op de achtergrond kies je een van de werkplekken op de begane grond. Als het tijd is voor een koffiepauze hoef je het pand niet eens te verlaten.

Reitse Toren

Deze is voor alle uni-gangers. Op de Professor Cobbenhagenlaan, naast het sportcentrum, vind je de Reitse Toren. Naast collegezalen vind je hier ook stiltewerkplekken. Met de ruime openingstijden kun je op elk moment van de dag studeren, zelfs in de zomervakantie!

Bank15

Aan de Stationsstraat vind je deze creatieve locatie waar veel mensen samenkomen om te werken, vergaderen of brainstormen. Er hangt een productieve sfeer en dankzij de grote tafels kun je hier ook met een groepje afspreken om te overleggen als je bijvoorbeeld een presentatie voor moet bereiden.

RAW

Dit populaire restaurant is niet alleen een chille plek om te relaxen met je vrienden, je kunt er ook prima een paar uurtjes lekker doorwerken. Het is een fijne open ruimte en er is meestal veel plek. De industriële sfeer is perfect voor de creatieveling die hier aan een opdracht wil werken. Nog een pluspunt: de koffie is heerlijk.