← Terug naar overzicht

De fijnste studeerplekjes in Rotterdam!

De zomervakantie is voorbij en het échte leven staat alweer voor de deur. Dit betekent dat je zo nu en dan weer in de boeken moet gaan kruipen om je studie te kunnen halen. Ben je nieuw in Rotterdam en zou je wel willen weten waar jij ongegeneerd jezelf in je studiestof kan verdiepen? Of woon je er juist al een tijdje maar kan je jezelf thuis echt niet concentreren en wil je weten waar dit je misschien juist wél lukt? Dan ben je hier aan het goede adres! Ik heb namelijk de leukste, gezelligste en origineelste studeerplekjes in Rotterdam voor je opgezocht en hier beschreven!

De centrale bibliotheek Rotterdam

De centrale bibliotheek ligt, zoals de naam al doet vermoeden, centraal gelegen. Het is namelijk vlak bij het station Blaak en ook de Markthal is op loopafstand te bereiken. Verder is deze bieb zes dagen per week geopend. De wifi is voor leden gratis. Ben je geen lid moet je hier €2,50 voor betalen. Ook kan je hier kopiëren, printen en scannen wat vaak niet het geval is in kleine caféetjes en daarom kan dit een goede reden zijn om hier je studeeruren door te brengen. Hier kan je namelijk ook iets eten en drinken in het café of op het terras. Wil je helemaal in alle rust kunnen werken? Ook dit kan hier. Hoger gelegen in het gebouw (wat zes verdiepingen telt) zijn namelijk ook stilteruimtes waar je aan je “eigen” bureau met stroomvoorzieningen aan het werk kan. Je hoeft hier ook niet bang te zijn dat jouw ideale studeerplek ingepikt wordt wanneer je een luchtje wilt scheppen. Er is hier namelijk de regel dat je maximaal een half uur weg mag van je plek naar buiten. Daarna heb je wel kans dat jouw plekje vergeven is aan iemand anders. Wel is het zo dat deze stilte plekken al in de ochtend vol raken dus is het verstandig om hier vroeg te zijn om jouw plekje te verzekeren.

Nationale Nederlanden Douwe Egberts Café

Het Nationale Nederlanden Douwe Egberts Café is een ideale plek om eens goed voor je studie te gaan zitten. Daarnaast zijn er veel lounge plekken waar je ook een hapje en een drankje kan doen voor de nodige ontspanning. Eveneens wordt er beweerd dat de wifi “gratis” is zolang je iets besteld aangezien de code op je bon te vinden is. Dit is echter niet een hele erge straf want de koffie daar gaat er zeker in. Aangezien het een café is, kan het er zo nu en dan op de achtergrond wat rumoerig zijn. Daar moet je natuurlijk wel tegen kunnen als je aan het werk bent. Zo niet? In dit café kan je ook een glazen ruimte huren waar je in stilte kan werken of met je studiegroepje kan brainstormen over aankomend project. Bovendien hoef je jezelf hier zeker niet te vervelen aangezien er hier ook vaak genoeg kunsttentoonstellingen georganiseerd worden waar jij in je pauze een kijkje zou kunnen gaan nemen. En last but not least: ook deze plek ligt dicht bij het centraal station en is dus goed bereikbaar.

NS Stationshuiskamer

Wat natuurlijk helemaal perfect centraal gelegen is, is natuurlijk de NS Stationshuiskamer wat zich, jawel, op het centraal station bevindt. De naam doet zeker niet onder voor hoe het daar eruit ziet: als een grote gezellige huiskamer. Hier zijn veel stopcontacten te vinden dus je hoeft zeker niet bang te zijn dat je mobiel of laptop het in de trein niet meer doet, je kan ze namelijk ook tijdens het studeren opladen in deze “huiskamer”. Verder is deze kamer van 08:00 tot 20:00 iedere dag geopend. Dat biedt natuurlijk de mogelijkheid om aardig door te kunnen werken. Wel kan het, aangezien het zich op een station bevindt, wat rumoerig zijn. Ook de wificode moet gevraagd worden. Als je die echter hebt, kan je goed, lang en ongestoord aan het werk!

Café@Home

Café@home is een echte hotspot onder de studenten waar je heerlijk wat kan eten en drinken, waar een gezellige sfeer hangt maar waar zich ook aparte studeerruimtes bevinden waar je in echte stilte aan die ene deadline kan werken zonder maar door iets of iemand gestoord te worden. Dit café is open doordeweeks van 07:30 tot 18:00 en ook in het weekend kan je hier je uurtjes doorbrengen van 09:00 tot 18:00.

Lantaren Venster

Een andere hele originele plek om te studeren is bij Lantaren Venster. Hier worden veel concerten gegeven en films gedraaid. Althans, daar staat het om bekend. Wat velen niet weten is dat je ook hier goed aan het werk kan in de foyer van het theater waar een gezellige sfeer hangt en waar leuk maar niet al té druk interieur aanwezig is. Verder is deze plek vaak tot laat open wat ideaal is voor de nachtbrakers onder ons. Als dit geen originele werkplek is!