← Terug naar overzicht

De vrolijkste en kleurrijkste plekken van de stad

Met het grauwe en donkere weer buiten leek het mij een mooi idee om iets te schrijven over vrolijke en kleurrijke plekken in Rotterdam. De stad zit vol met muurschilderingen, vrolijke winkels en restaurants. Soms moet je alleen even weten waar het precies zit. Lees snel verder als je benieuwd bent naar de vrolijke en kleurrijke plekken van Rotterdam!

Bazar

Een plek die niet kan missen in deze lijst, is het restaurant Bazar in Witte de Withstraat. Als je hier binnenkomt, wordt je overspoeld met warme kleuren. Overal hangen vrolijke, kleurrijke lampen en dat geeft deze plek een gezellige sfeer. Bazar is naast een restaurant ook een hotel. De kamers zijn net als het restaurant enorm kleurrijk ingericht. Super leuk om te zien!

Danny de Cactus

Iets verderop de straat zit de vrolijke winkel Danny de Cactus. Deze winkel staat, zoals je zou verwachten, vol met cactussen, maar ook met andere interessante woondecoraties. Als je je kamer een beetje wil opvrolijken dan is dit het juiste adres om wat kleurrijke decoraties te vinden! Denk aan lampen, droomvangers, schalen, kleden, manden, poefen en nog veel meer. Alles in verschillende kleuren. 

Street Art

Rotterdam heeft enorm veel street art door de stad heen. Via de app 'Rotterdam Street Art Tour' kan je een route van 7 km door het centrum van Rotterdam lopen en kom je langs 28 muurschilderingen. Deze muurschilderingen bestaan voornamelijk uit het werk van Rotterdamse kunstenaars. Je kan via de app zelfs 'verdwenen' werken opzoeken en bekijken. Op deze manier kan je interessante plekken van Rotterdam ontdekken met prachtige, kleurrijke muurschilderingen!

Markthal 

De Markthal - die natuurlijk niet te missen is - is qua architectuur al heel bijzonder om te zien, maar vanbinnen zijn er ook nog eens kleurrijke muurschilderingen. Dit is het mooiste om 's avonds in het donker te bekijken, dan ziet het er prachtig uit!