← Terug naar overzicht

Dit zijn de essentiële apps voor de Amsterdamse student!

Amsterdam is een prachtige stad, maar wat betreft de huurprijzen heb jij als Amsterdamse student misschien toch wel voor de slechtste stad gekozen. De huurprijzen per vierkante meter in Amsterdam zijn aanzienlijk hoger dan in andere studentensteden in de Randstad. Als je eenmaal hebt geaccepteerd dat je best kunt leven op 10m2 is dit een fantastische plaats om te wonen en studeren. In deze blog de apps die je nodig hebt om te overleven als Amsterdamse student!

1. 9292 en Pontveer

Lang leve 'gratis' ov! Maar Amsterdam is groot en er gaan ieder uur heel veel trams, bussen, metro's en pontjes naar alle uithoeken van de stad. Daarom is de app 9292 onmisbaar in Amsterdam, ik kan me namelijk niet voorstellen dat je precies weet waar welke tram heengaat. In Amsterdam heb je ook veel pontjes die overal heen gaan, maar sommigen gaan maar een keer per half uur. Dus voordat je de pont net voor je neus ziet wegvaren, kijk je via de Pontveer app eventjes hoe laat de pont gaat!

2. Financieel alles op orde

Wil je graag wat meer grip op je uitgaven? Dat kan heel makkelijk in de app Financieel die is bedacht door een Nederlandse ontwikkelaar. Het is een app zonder poespas, wat 't een fijne app maakt om mee te werken. Voer al je uitgaven in op de app. Vergeet ook niet je Spotify-, Netflix en Sim Only abonnement van Simyo in te vullen. De app houdt automatisch je vaste inkomsten en uitgaven bij waardoor je in een oogopslag weet wat je nog hebt om uit te geven. Nóg een pluspunt: je kunt de app instellen vanaf het moment dat jij stufi krijgt. Dus dan hoef je niet van de 1e tot de 1e te leven, maar van de 24e tot de 24e ;-)!

3. Besparen op vaste lasten

Wil je besparen op je dagelijkse en wekelijkse boodschappen? Top idee! Download de Spotta-app, hierin staan alle folders van supermarkten, drogisterijen e.d. Zoek ook uit of in het nieuwe jaar je zorgverzekering goedkoper kan en of er geen betere aanbieder is voor je energieleverancier. Vaak kan ook je telefoonabonnement goedkoper, ga eens sim only abonnementen vergelijken om te kijken hoeveel je kunt besparen. Elke euro is er één! 

4. Nooit meer verslapen?

Als je al eventjes in Amsterdam woont, dan weet je dat het nooit stil is buiten want het leven gaat dag en nacht door. Grote kans dus dat jij tegenwoordig overal doorheen slaapt, zelfs je wekker... Da's niet handig. Niet als je college hebt, maar ook niet als je je bijbaantje wilt behouden. Met behulp van de app Alarmy zijn de tijden van het verslapen voorgoed voorbij! Het is, zoals ze zelf zeggen, de meest irritante wekker ooit. De wekker werkt als volgt: je maakt een foto van bijvoorbeeld de gootsteen in je badkamer, en iedere ochtend blijft de wekker net zo hard geluid maken en trillen totdat jij eenzelfde foto maakt van de gootsteen in je badkamer. Wedden dat je steeds sneller je bed uitkomt?

Welke apps moeten Amsterdamse studenten nog meer downloaden?