← Terug naar overzicht

Dit zijn de leukste Rotterdamse wijken voor studenten

Kom jij na de zomer in Rotterdam studeren? En wil je hier ook komen wonen? Begin dan snel met zoeken! Net als in veel andere studentensteden is het namelijk een drukke boel op de woningmarkt. In deze blog lees je welke wijken je zeker mee moet nemen in je zoektocht.

Kralingen

Als je vaak bij Campus Woudestein moet zijn voor college, dan is Kralingen de ideale wijk. Vanuit hier fiets je namelijk binnen ongeveer tien minuutjes naar de campus. Hierdoor is de wijk populair bij studenten. Je vindt hier dan ook meerdere studentenverenigingen, waaronder RSC en RVSV. Daarnaast kun je in Kralingen goed ontsnappen aan de drukte van de stad. En heeft jouw studentenhuis hier helaas geen tuin of terras? Dat is geen probleem! Het Kralingse Bos en de plas liggen namelijk voor je deur. Bovendien heeft de wijk veel sfeer, doordat een groot deel van de oude, vooroorlogse huizen er nog staat.

Oude Noorden

In Rotterdam-Noord ligt je de levendige wijk Oude Noorden. Deze wijk ligt vrij dicht bij het centrum van de stad, dus je staat zo in de kroeg! Bovendien is het Oude Noorden goed bereikbaar met het openbaar vervoer, dankzij de vele tramhaltes en het treinstation Rotterdam-Noord. Ook vind je hier veel gezellige cafeetjes en terrassen.

Blijdorp

Een andere leuke wijk in Rotterdam-Noord is Blijdorp. Deze buurt is vooral bekend vanwege de dierentuin Blijdorp, maar Blijdorp heeft meer te bieden. Zo kun je ’s zomers chillen in het Vroesenpark, waar zo nu en dan ook nog eens leuke festivals georganiseerd worden. Daarnaast is Rotterdam Centraal dichtbij en fiets je binnen een paar minuten naar de stad.

Nieuwe Westen

Nieuwe Westen is een leuke, multiculturele wijk in Delfshaven. In deze buurt zijn veel verschillende kleine winkeltjes en toko’s te vinden. Ideaal voor studenten, want hier haal je je boodschappen veel goedkoper dan bij de grote supermarkten. Een nadeel van deze wijk is wel dat je ver van Campus Woudestein woont. Maar moet jij bij de medische faculteit zijn voor je lessen? Dan is dit de perfecte woonwijk voor jou!

Heb jij nog geen kamer op het oog? Begin dan snel met je zoektocht, want ook veel andere studenten zijn op zoek. Lukt het maar niet om een kamer te vinden? Lees dan mijn eerdere blog met tips voor het zoeken naar een studentenkamer.