← Terug naar overzicht

Geld verdienen was nog nooit zo makkelijk

Geld: iets waar studenten vaak tekort aan hebben, terwijl ze het zo graag uitgeven. Een paar biertjes tijdens je wekelijkse borrel, even naar de bioscoop omdat het alwéér regent en nog snel een nieuwe broek omdat die vorige nu toch echt versleten is. Geld uitgeven is erg makkelijk, maar wist je dat er ook manieren zijn waarop je het vrij makkelijk kan verdienen? Soms zelfs zonder van je eigen bank af te komen! Nee dit is geen slechte advertentie, het is echt waar. Lees deze blog en start vandaag nog met het terugverdienen van die fancy maar oh zo dure cocktail van gisteren!

Proefpersoon bij onderzoeken

Deze optie is ideaal als pauze tijdens het leren voor je tentamen op de Uithof. Gedurende het jaar lopen er allerlei onderzoeken op de Universiteit waar participanten voor nodig zijn. Dit zijn vaak onderzoeken uitgevoerd door master of PhD-studenten die jouw hulp goed kunnen gebruiken. Je helpt er dus ook nog een ander mee! 
Het gaat voornamelijk om onderzoeken aan de faculteit Sociale Wetenschappen, maar ook bij het UMC zijn participanten meer dan welkom. De meeste onderzoeken duren zo´n 10 tot maximaal 90 minuten, waarbij geldt: hoe langer en/of intensiever het onderzoek, hoe meer het je oplevert. Je krijgt na deelname meteen contant uitbetaalt, ideal voor het kopen van de noodzakelijke koffie tijdens je studiesessie. In verschillende gebouwen op De Uithof hangen flyers met vraag naar participanten. Neem eens een kijkje op de borden in het Langeveldgebouw of het Sjoerd Groenmangebouw. Of, loop meteen binnen bij het laboratorium in de kleder van het Langeveldgebouw, waar iemand aan de balie je kan vertellen of en wanneer je deel kan nemen. Af en toe kan je zelfs direct aan de slag! Besteed je volgende studiepauze dus niet aan scrollen door je Instagram tijdlijn, maar ga op zoek naar een onderzoek waar je aan deel kunt nemen. Dit kan ook vanuit huis, door lid te worden van de Facebook-pagina ´Utrecht University Paid Experiments´ of een kijkje te nemen op de website van het UMC.

Online enquêtes invullen

Niet alleen studenten hebben baat bij jouw mening. Ook vele onderzoeksbureaus in Nederland zijn benieuwd wat jij denkt, doet en koopt in je dagelijkse leven. Door je mening te geven aan de hand van het invullen van enquêtes kan je een steentje bijdragen aan grootschalige onderzoeken die worden gebruikt om de wensen en behoeftes van de gemiddelde Nederlander in kaart te brengen. Omdat dit waardevol is, kan je na het invullen van een bepaald aantal enquêtes een vergoeding verdienen. Gewoon, op je laptop, vanuit je bed, mét een groot stuk chocolade erbij!

Er zijn meerdere websites waar je jezelf aan kan melden en een profiel kan aanmaken en invullen, zodat je alleen wordt uitgenodigd voor enquêtes die binnen jouw doelgroep vallen. Je krijgt een e-mail met een uitnodiging voor een enquête en kan meteen zien hoelang het invullen ongeveer zal duren. Sommige sites maken een bedrag over na het invullen van een bepaald aantal enquêtes, bij andere sites spaar je punten die je vervolgens in kan wisselen in de spaarshop voor tegoedbonnen of cadeaus. Ben je benieuwd geworden? Kijk bijvoorbeeld eens op www.stempunt.nu of www.euroclix.nl.

Je (studenten)huis opruimen

Zo simpel en toch wordt het vaak vergeten. Ruim tijdens een regenachtige dag je studentenkamer (inclusief kledingkast) of zelfs het hele huis op. Breng eindelijk die krat flessen met statiegeld naar de supermarkt en zet die ongebruikte kleding en kast op Marktplaats. Voor je het weet is je kamer weer netjes en verdien je er ook nog een lekker zakcentje mee!