← Terug naar overzicht

Haal het meeste uit je laatste maand vakantie!

We willen er niet aan, maar toch is het zo: de laatste vier weken van de zomervakantie staan op het punt in te gaan. Maar niet getreurd, want met deze tips en ideeën, haal je het meeste uit je laatste maandje vakantie!

1. Life is food, food is life

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar lekker eten vind ik belangrijk, vooral tijdens de vakanties! Dus verzamel je vrienden, vriendinnen, huisgenoten, familie en ga langs bij dat ene restaurant waar je al een tijdje naartoe wilde. Ben je groot fan van burgers? Ik schreef eerder een blog over waar je de beste burgers kan happen in Den Haag!

Niet zoveel geld te besteden? Organiseer dan een BBQ, laat iedereen wat te eten en drinken meenemen en je hebt je eigen foodfestival! Niet zo'n held met BBQ'en? In deze speciale BBQ-blog lees je hoe je BBQ gegarandeerd een succes wordt!

2. Doe een grote schoonmaak

Misschien niet het allerleukste om je laatste weken mee te vullen, maar als je je één dag even goed inzet, begin je het nieuwe schooljaar met een, tot in de hoekjes, fris huis! Dus pak die stofzuiger, dweil en emmer met sop erbij en ga aan de slag!

Terwijl je bezig bent kom je misschien het een en ander aan spullen tegen die je eigenlijk niet meer hoeft. Gooi het niet zomaar in een ondergrondse container, want misschien kun je andere mensen er nog gelukkig mee maken! Je kunt een afspraak maken met Kringloop Den Haag waarna zij gewoon gratis en voor niets je spulletjes komen ophalen. Jij blij, je kamer opgeruimd én je spullen krijgen een tweede leven.

Als je toch die afspraak hebt gemaakt met Kringloop Den Haag, is het misschien ook een idee om je kledingkast uit te zoeken? Zijn er kledingstukken die je niet meer aantrekt, maar heeft het je toch aardig wat geld gekost en zou je er liever wat voor terug willen? Download dan de United Wardrobe applicatie. Hier kun je gemakkelijk je kleding online verkopen. Verzin een prijs en iemand kan jouw item gewoon kopen voor de prijs die jij vraagt. Geen gedoe met biedingen, maar helemaal veilig én snel.

3. Pak nog wat toffe festivals mee

Wie wordt er niet gelukkig van het festivalseizoen? Ook in jouw laatste weken voor je weer aan de bak moet zijn er een aantal festivals in Den Haag om te bezoeken. Zo heb je in het weekend van 10 en 11 augustus, én 17 en 18 augustus het Internationaal Vuurwerkfestival. Hier strijden verschillende landen om de felbegeerde Vuurwerktrofee. De vuurwerkshows zijn vanaf De Pier, de boulevard en het Kurhausplein goed te zien, en daarnaast zijn er veel gratis activiteiten en optredens gepland. 

Op 23, 24 en 25 augustus vind je in de binnenstad van Den Haag Jazz in de Gracht en het beloofd weer een groot feest te worden. Rond en op het water langs de Bierkade, Dunne Bierkande, het Groenewegje, de Veenkade en Hooigracht geven tientallen jazzartiesten gratis concerten vanaf het water. Het festival zou niet compleet zijn zonder eten en daarom zijn er ook een groot aantal foodtrucks aanwezig tijdens Jazz in de Gracht! 

Dan is er tot slot het Wild Rooster Festival op 24 en 25 augustus op de Grote Markt. Dit jaarlijkse, gratis country/rockabillyfestival heeft een BBQ-menu waar je grote trek van krijgt! Je kunt op dit Haagse stadsfestival terecht voor BBQ food, koud bier én goeie rockabilly, bluegrass, uptempo blues en – zoals ze het zelf zeggen – rock 'n roll uit de tijd dat rock 'n roll nog rock 'n roll was.

Waar ga jij je laatste weken mee vullen?

Liefs, Rebecca