← Terug naar overzicht

Hotspot: Vegan Junk Food Bar

De afgelopen paar maanden heb ook ik het geprobeerd: vegetarisch eten. Aangezien ik normaal een grote fan ben van hamburgers, kipnuggets en noem maar op werd het tijd om de Vegan Junk Food Bar een bezoekje te brengen.

Leven als vegetariër

Als je nieuw bent als vegetariër, dan is het soms best moeilijk te bedenken waar en vooral wat je buiten de deur gaat eten. Even een paar kipnuggets of een broodje kebab weg schransen na het uitgaan zit er niet meer in. Aangezien ik dit wel een beetje miste, vroeg ik een vriendin om raad. Zij eet al jaren vegetarisch en vertelde mij over haar favoriete junk food tentje: de Vegan Junk Food Bar.

Surprise!

Het werd dus tijd voor mij om dit restaurantje bij het Marie Heinekenplein eens te bezoeken. Toen ik binnen kwam, vond ik dat er een hele goede sfeer hing. Het tentje is hip en vernieuwend. En ik had nog niet eens op de kaart gekeken… Toen ik vervolgens op de kaart keek zag ik zoveel bijzonder en verassend eten staan dat ik de helft van het menu wel wilde bestellen. Hotdogs? Kapsalon? Bitterballen? Alles volledig plant-based natuurlijk ;)!

Keuzes, keuzes, keuzes

Aangezien ik niet wist waar ik beginnen moest, bestelde ik lekker veel. Ik koos voor de Daddy Mc Chik’n burger, kipnuggets, truffel én normale frietjes. Ik at het natuurlijk niet helemaal alleen op, wees niet bang. Toen het eten na een tijdje op tafel verscheen, was ik blij verrast: mijn burger was mega groot en zag er tip top in orde uit.

Echt nep vlees

Na de eerste paar happen keek ik mijn vriendin aan, was dit niet per ongeluk mis gegaan? Het leek letterlijk of ik écht vlees aan het eten was. Maar nee hoor, niks was minder waar. Het eten was superlekker! Ik raad echt iedereen aan om sowieso als bijgerecht de truffel frietjes én kipnuggets te eten, want die vond ik echt superlekker.

Easy to find

De Vegan Junk Food Bar waar ik was, op het Marie Heinekenplein, is supermakkelijk te vinden én ligt super dicht bij de Albert Cuypmarkt. Dus mocht je voor (of na) het eten nog eventjes de markt wil bezoeken is dit zeker mogelijk.

Mijn eindoordeel: zeker een 8.5!