← Terug naar overzicht

Introductieweek Leiden: alles over de EL CID

Deze zomer begint jouw studententijd! Tijdens de EL CID leer je Leiden, je studie, verenigingen en heel veel mensen kennen. Maar wat kun je nou écht verwachten? Hoe kom je zo’n introductieweek het beste door? Lees het hier.

Wat kun je verwachten?

Laten we realistisch zijn: de EL CID-week wordt zo leuk als je hem zelf maakt. Wees niet bang om op mensen af te stappen: iedereen is hier om nieuwe vrienden te maken. Probeer vooral nieuwe dingen. Misschien wist je niet dat je roeien leuk vindt of dat een grote vereniging jouw ding is. Het begin van je studententijd is de periode dat je een nieuwe kant van jezelf kunt ontdekken. Wil je er het meeste uithalen? Om dat te doen heb ik een aantal do’s en don’ts voor je op een rijtje gezet.

Do’s en don’ts

DO: Ga elke avond helemaal los op de studentenverenigingen. Niets is hier te gek. Het is goedkoper dan het uitgaan dat je gewend bent en dit is het moment dat je kunt binnenkijken bij alle sociëteiten.

DON’T: Je hoeft niet elke ochtend vroeg op te staan. Als je niet een beetje uitbrakt hou je het niet de hele week vol.

DO: Kijk alvast vooruit op je studie. Met je groepje ga je naar je faculteit en leer je een aantal studiegenoten kennen. Geloof me: het is handig om tijdens je eerste week tenminste te weten in welk gebouw je moet zijn.

DON’T: Verwacht niet dat je met iedereen die je leert kennen vrienden blijft. Het idee van de introductieweek is juist dat iedereen zijn eigen weg kiest.

DO: Sta open voor verenigingen. Praat met de leden die niet bij de organisatie horen en kom er achter hoe het écht is om daar lid te zijn.

Tip! Twijfel je of je lid wilt worden? Lees onze blog over de voor- en nadelen

Voorbereiding: een slaapplek vinden

De introductieweek biedt een goede kans voor jou om te hospiteren, contacten te leggen en een kamer te vinden. Als je in de omgeving van Leiden woont is het makkelijk om van tevoren al te beginnen met je zoektocht. Weet je niet hoe je moet starten? Lees dan onze blog: Zo vind je een kamer in Leiden. Je bent helaas niet de enige op zoek naar een leuk huis. Het is met al die nieuwe studenten lastig om een permanente woning te vinden. Daarom heeft de introductieweek een slaapzaal speciaal voor EL CID-lopers. Eerlijk gezegd is dit is niet de meest aantrekkelijke optie. Wil je graag in een studentenhuis wonen? Dan kun je proefslapen bij heel veel verschillende verenigingshuizen. Onder andere op Kamernet worden slaapplekken aangeboden tijdens de introductieweek. Dit is een goede kans om nieuwe mensen te leren kennen en ervaren hoe het is in een studentehuis. Het is mogelijk dat je met een groepje in een haastig schoongemaakte keuken moet slapen, maar je hebt de vrijheid om op te staan wanneer je wilt en je hebt een locatie in het centrum.

Tip! Op de EL CID-website vindt je een overzicht van verenigingshuizen die een plekje aanbieden.