← Terug naar overzicht

Irish Pub Festival keert terug naar Delft.

Irish Pub Festival keert terug naar Delft. Op vrijdag 8 november kleuren 8 horeca gelegenheden in Delft weer groen. Een avondje Dublin in Delft. Vele liefhebbers kunnen weer genieten van Ierse muziek in zeer uiteenlopende genres. Van de bekende Ierse troubadours tot traditionele Ierse muziek. Om 21.30 uur kan men genieten van de eerste klanken in de “pubs”. Via de Facebooksite van het festival kun je allerlei extra informatie vinden. Links naar websites van de bands en bandvideo’s om de sfeer van de band te proeven.

,,Hiermee kan het publiek hun eigen “pubcrawl” samenstellen”, zegt organisator Noel Shannon. ,,Je zoekt online uit wat je de leukste band vind en dan probeer je een band of 3-4 te beluisteren op zo’n avond. Of je blijft de hele avond bij je favoriet plakken, lacht de Ier”. Op de vraag hoe het komt dat het festival succes heeft in Delft luidt het antwoord; ,,Ieren en Nederlanders lijken wel een beetje op elkaar. We houden allemaal van gezellig samen zijn, muziek, een lekker biertje en hebben een zelfde soort gevoel voor humor”. Het festival spreekt mensen aan die binding hebben met Ierland, mensen die er zijn geweest of de wens hebben er eens naartoe te gaan. Het leuke aan het festival is dat we ook altijd proberen zoveel mogelijk Ierse muzikanten te programmeren. Dat versterkt het Ierse gevoel. Zelf speelt de Ier 8 november bij Tierney’s Irish Pub als The Shannons, samen met zijn vrouw Lynn, die hem ook helpt bij de organisatie van de festivals.

Inmiddels is er een vaste club aan horeca die aan het festival deelnemen. De fans van het festival weten deze “pubs” inmiddels feilloos te vinden. Op de website van het festival staat op GoogleMaps aangegeven waar men de deelnemende Pubs kan vinden.

Het programma voor het Irish Pub Festival; * Stadsbrouwerij De Koperen Kat - Doc Curran and Friends (IRL-NL) * Stadscafé De Waag - Pro Swingfolk (NL) * Grand Café De Sjees - Banjo Sjoerd & Maarten de Gans Van Acting the Maggot (NL) * Tierney’s Irish Pub - The Shannons (IRL – NL) * Café Huug - Ian Donnelly (IRL) * Eetcafé De Ruif - To be Confirmed * Café Tango - Darren Byrne (IRL) * ’t Proeflokaal - Croí (NL) www.irishpubfestival.nl