← Terug naar overzicht

Lifesavers: deze apps wil je op je telefoon hebben staan

Of je nu al twee jaar aan het studeren bent, of pas net bent begonnen... Het is je vast niet ontgaan dat het studentenleven soms pittig kan zijn én prijzig is. Gelukkig is het studentenleven ook één groot feest en - volgens ons - de leukste tijd van je leven! In het tijdperk van smartphones vinden wij dat je hier optimaal van moet genieten, dus schreven wij een blog vol lifesavers: deze apps maken je studentenleven gewoon net wat makkelijker!

1. Geld moet rollen, maar niet teveel ;-)

Gelukkig hebben we Ome Duo en misschien heb je zelfs een bijbaantje, maar op kamers wonen in Utrecht kost nou eenmaal een flinke duit dus is het verstandig om goed met je geld om te gaan. Je kunt natuurlijk iedere maand een Excel-bestandje bijhouden, maar je kunt ook op je telefoon de app BudgetBeheerder downloaden. Dan kun je, terwijl je in de tram zit of wacht tot het water kookt, even snel je uitgaven invoeren. Het fijne hieraan is dat je je eigen categorieën kunt aanmaken. Zo heb je je vaste lasten zoals je huur, gas, water, internet en je Sim Only abonnement van Simyo. Daarnaast maak je variabele categorieën aan zoals stappen, uiteten gaan, kleding en misschien wil je ook wel iedere maand een vast bedrag sparen. Simple as that!

2. Todoist

Voor de chaoten onder ons: deze app wil je hebben! Todoist is een app die je op zowel desktop als op je smartphone kunt gebruiken. Het is simpelweg een to do lijst waar je je punten van kunt afstrepen. Je kunt er een melding aan hangen, projecten aanmaken die dan weer bestaan uit punten die je af kunt strepen. Een heerlijk gevoel dat wegstrepen als je het mij vraagt. Het gebruik ervan is gratis, maar je kunt ook voor €35,99 per jaar de Premium versie downloaden. Je krijgt dan toegang tot meer dan 25 extra functies, maar ik vind de gratis functie ook al superfijn werken!

3. Geld besparen

Niets voelt zo goed als korting krijgen puur en alleen omdat je student bent. Nu wordt het leven nog wat mooier als je de Knaek-app download. Voor €20,- per jaar krijg je in 28 studentensteden in Nederland en België korting op eten, kleding en dagjes uit. Wat helemaal fijn is, als je kunt besparen op je vaste lasten. Ga bijvoorbeeld eens sim only abonnementen vergelijken, dan bespaar je misschien wel €10,- per maand! Het is in ieder geval de moeite waard om te kijken of je vaste lasten goedkoper kunnen.

4. Koken met aanbiedingen

Je wilt lekker eten, maar vaak kost dat veel geld wat studenten niet in overvloed hebben. De app Koken met aanbiedingen is wat dat betreft een echte lifesaver. De drie mannen achter de app zoeken iedere week alle foldertjes door op zoek naar de beste aanbiedingen en maken hier heerlijke én makkelijke recepten van. Dat scheelt jou een hoop tijd voor het uitzoeken van de aanbiedingen, je bent goedkoper uit én je eet lekker en gezond. Supertoffe app dit!