← Terug naar overzicht

Oh wat fijn! Een weekendje Berlijn

Voor een gemiddelde student is het van belang om er af en toe even tussenuit te gaan. Het leukste is dan natuurlijk om een ander land te verkennen en om de kosten zo laag mogelijk te houden doe je er verstandig aan een citytrip te boeken. Ik koos ervoor om te kijken wat Berlijn te bieden heeft en het heeft mij zeker niet teleurgesteld… Lees snel verder!

Met de trein naar Berlijn

Er zijn verschillende mogelijkheden om naar Berlijn te gaan. Ik heb ervoor gekozen om met de trein naar Berlijn te gaan. Je bent dan namelijk een stuk goedkoper uit dan als je met het vliegtuig gaat. En 6,5 uur in een auto zitten voor een weekendje vond ik een beetje overdreven. Vanaf Amsterdam vertrekken er ongeveer 15 treinen per dag naar Berlijn dus de keuze is reuze. Onderweg kom je langs de mooiste natuur en kan je even je ogen dicht doen als het nodig is… Ideaal!

Berlin Kulturstadt

In Berlijn zijn er een aantal dingen die je gezien MOET hebben als je in de stad bent. Als eerst natuurlijk de Fernsehturm. De niet te missen 350 meter hoge televisietoren. Als je het beste uitzicht over de stad wilt, kun je hier naar boven. Naast de toren ligt het Alexanderplatz, het gezelligste plein van Berlijn naar mijn mening. Hier is de hele dag door van alles te beleven en ook in de avond is dit een uitermate geschikte plek om een drankje te doen. Ook als je op zoek bent naar diverse restaurantjes zit je hier goed. 

Geschiedenis in overvloed

Berlijn ademt historie. In de hele stad zijn referenties naar de rijke geschiedenis van de stad te vinden. Het belangrijkste is natuurlijk de Brandenburger Tor. De bekende stadspoort waar de Berlijnse muur aan werd gesloten. Loop vanaf Unter-der-linden richting de Tor en je hebt genoeg insta-materiaal voor minstens een maand! 

Om de hoek van de Brandenburger Tor vind je het bekende holocaust monument. Tussen 2.700 betonblokken krijg je (ook met mooi weer) een benauwd en donker gevoel. Zeker de moeite waard om hiertussen te lopen!

Immer Geniessen in Berlin!

De sfeer in de hele stad is eigenlijk al genoeg om een bezoek aan Berlijn te brengen. Overal spelen bandjes en artiesten op straat. Ga bijvoorbeeld op zondag naar het Mauerpark waar elke week uit het niets een soort festival plaatsvindt met muziek, kraampjes en gezelligheid. 

Eigenlijk is er in Berlijn te veel te doen om in één blog te vertellen. Als je nog niet geweest bent, raad ik je aan om heel snel een ticket te boeken. En deze stad te verkennen echt de moeite waard!

Nog meer tips nodig voor een citytrip vanuit jouw stad? Check dan de pagina reizen tijdens en na je studententijd.