← Terug naar overzicht

Stedentrip naar Londen

In april ben ik vier dagen naar Londen geweest. Het was voor mij pas de eerste keer en ik kan het echt iedereen aanraden… Wat een leuke stad is dat! Ga jij binnenkort ook naar Londen? Lees dan hier verder voor wat tips!

Transport

Je kunt op verschillende manieren in Londen komen, met de trein, met de auto of bus of met het vliegtuig. Het verschilt per datum wat het goedkoopst is, maar de vliegtuig is het snelst. Zelf ben ik vanaf Eindhoven Airport naar Londen Stansted gevlogen. In Londen kun je je het best verplaatsen met het openbaar vervoer. Dit is werkelijk in geen enkele stad zo goed geregeld als hier. Bij een ticketmachine kun je een tijdelijke Oyster card kopen, de Engelse variant van een OV-chipkaart. Hier kun je dan een bepaald bedrag op zetten, wat je overhoudt krijg je uiteindelijk terug. Met deze kaart kun je reizen met de bus, tram en de metro. Vooral dat laatste is erg goed geregeld en duidelijk voor toeristen.

Verblijf

Londen is een dure stad met hogere prijzen dan in Nederland. Je verblijfkosten kunnen dan ook aardig hoog uitvallen. Om de kosten een beetje te drukken kun je het beste op zoek gaan naar een hostel of een AirBnb. Probeer een locatie te kiezen die dichtbij een metrostation ligt, zodat je snel naar het centrum toe kan reizen.

Highlights

Wanneer je net zoals ik voor het eerst in Londen bent zijn er een aantal plekken die je niet over mag slaan. De Big Ben staat momenteel in steigers, maar is nog steeds leuk om te zien. De Tower van Londen en de Tower bridge zijn enorm indrukwekkend. Een bezoekje aan het Buckingham Palace, waar de koningin woont, kun je ook niet overslaan. Het liefst op een tijdstip van het wisselen van de wacht. St. Paul’s Cathedral mag je gratis naar binnen en is zeker de moeite waard. Het interieur en exterieur van deze kerk zijn heel aangrijpend.

Musea

Bijna alle Londense musea zijn gratis toegankelijk voor iedereen. Daarnaast zijn andere musea vaak gratis voor studenten. Ideaal voor een dag met echt Engels weer. Kijk van tevoren even welke musea je graag zou bezoeken. Zet in ieder geval het Natural History museum, British museum and de Tate Modern op je lijstje! Voor zowel de exposities als de prachtige gebouwen.

Succes met het plannen van je Londense citytrip en heel veel plezier! Zoek jij liever de zon op? Lees dan dit blog over een citytrip naar Lissabon!