← Terug naar overzicht

Tips voor de promotie van een creepy Halloweenfeest

Halloween wordt van oorsprong vooral gevierd in landen over de grens. Toch wordt het feest steeds vaker en uitbundiger in Nederland gevierd. Voor studenten is het ook de perfecte gelegenheid om weer een verkleedpak uit de kast te trekken. En het is natuurlijk gewoon harstikke gezellig om een feest voor al je vrienden en club- of jaargenoten te geven. Met deze tips geef jij hét griezelfeest van het jaar.

Maak een angstaanjagende uitnodiging

Voor het beste Halloweenfeest is de gastenlijst natuurlijk superbelangrijk. Maar hoe ga je al deze mensen uitnodigen? De makkelijkste manier om iedereen te laten weten dat je een feest geeft, is door een Facebookevenement aan te maken. Maar dit is natuurlijk helemaal niet origineel! Het is bovendien ook veel leuker om een echte uitnodiging te krijgen die je echt vast kunt pakken. Daarom laten wij vanuit ons studentenhuis altijd flyers en posters drukken, die we hebben ontworpen in een gratis online programma. Reclamemateriaal bestellen vergroot de slagingskans van je Halloweenfeest toch net wat meer én hiermee zet je je studentenhuis op de kaart. Verspreid de flyers en posters bij andere studentenhuizen en verenigingen en zet erop dat ze alleen naar binnen mogen als ze verkleed zijn ;-)!

Zorg voor griezelige versiering

De versiering voor een Halloweenfeest is superbelangrijk. Hoe enger, hoe beter! Gelukkig zijn er een heleboel manieren om op jouw locatie een grimmig decor neer te zetten. De goedkoopste manier is om zelf versiering te maken, maar dit kost natuurlijk wel een hoop tijd. Ik zou dit dus alleen doen als je met een groep mensen het feest geeft. Inspiratie kun je opdoen op Pinterest. Wil je tijd besparen en de versiering kant-en-klaar kopen? Gelukkig kun je in september al genoeg creepy versieringen in de stad vinden. 

Tip: Plak jullie eigen ontworpen posters op de muren als versiering!

Regel enge snacks

Elk feest heeft snacks nodig. En bij Halloween zijn dit natuurlijk enge snacks. Je kan het zo makkelijk maken als je zelf wilt door simpelweg griezelige snoepjes neer te zetten. Ook kun je veel zwarte en oranje hapjes neerzetten. Zo ben je geen uren kwijt aan het maken van allerlei snacks, maar houd je het wel in thema. Wil je pluspunten verdienen met jouw griezelfeest? Dan moet je toch echt zelf aan de slag. Denk aan skeletkoekjes, spookjes gemaakt van banaan en worstjes met ogen van zwarte olijven. Het hoeft dus niet heel moeilijk te zijn, maar wees gewoon creatief!

Wij hopen dat je met deze tips een geslaagd - en vooral huiveringwekkend - huisfeest kunt geven. Have fun!