← Terug naar overzicht

Toerist in eigen stad Groningen

Toeristen genoeg in Groningen, daar kunnen de Stadjers onderhand gek van worden! Maar al die toeristen komen niet voor niets naar Groningen, misschien is het tijd om de toerist in jezelf naar boven te halen en Groningen te ontdekken als toerist!

Groninger museum

Het Groninger museum vindt je 5 minuten lopen vanaf Groningen Centraal. Het museum staat bekend om zijn aparte uiterlijk. Je kunt in het museum je ogen uitkijken tijdens verschillende tentoonstellingen. Om de paar weken is er een nieuw pop-up tentoonstelling te zien. Als student krijg je in dit museum extra korting, en RUG-studenten kunnen hier zelfs gratis naar binnen!

Martinikerk

De Martinitoren is bij elke Groninger bekend en vast ook beklommen, maar achter de Martinitoren schuilt de Martinikerk. Deze kerk is gebouwd in 1000, al was het toen een kleine stenen kerk. Hierna is de kerk door de jaren getransformeerd in hoe de kerk er nu uitziet. In de kerk kun je rondkijken en kennis opdoen van het oude Groningen. Maar je kunt er ook voor kiezen om de kerk te bewonderen tijdens een optreden van bijvoorbeeld een orkest.

De verborgen synagoge

Aan de Folkingestraat 60 vind je een verstopte synagoge. Tussen alle gezellige winkels verwacht je dit niet zo, maar de synagoge staat er al sinds 1906. De synagoge is door de toeristen al ontdekt, maar veel Stadjers weten nog niet af van deze bijzondere plek. Een klein deel wordt nog gebruikt gebedsruimte, de rest wordt gebruikt voor rondleidingen en tentoonstellingen.

Prinsentuin

De Prinsentuin is – voor velen – een verstopt pareltje in de stad Groningen. In 1626 is de tuin aangelegd door de Stadshouder van Groningen op dat moment. De tuin is de perfecte plek om al je selfies in te nemen. De fotogenieke rozentuin en kruidentuin zijn dan ook een must see in deze tuin. Je vind de Prinsentuin nog in de grachten, aan de kant van het UMCG.

Naast deze 4 pareltjes in de stad zijn er natuurlijk nog veel meer te vinden! Op TripAdvisor staat een uitgebreid overzicht!