← Terug naar overzicht

Utrechtse bioscopen op een rijtje

Heb je een idee nodig voor een leuke date? Of wil je gewoon een keer wat anders doen met je vrienden dan een terrasje pakken? Ga naar de film! In Utrecht vind je veel verschillende bioscopen met ieder zijn eigen sfeer.

Louis Hartlooper Complex & Springhaver

Het Louis Hartlooper Complex en Springhaver zijn filmhuizen. Beide locaties hebben een gezellig en authentieke sfeer. Er worden regelmatig films vertoond in aanwezigheid van de regisseur en/of andere crew-leden. Na de vertoning vindt er dan een nagesprek plaats. Ook worden er filmreeksen getoond met bepaalde (maatschappelijke) thema’s. Naast films wordt er ook maandelijks een kunsttentoonstelling gehouden in het Louis Hartlooper Complex, waarbij ook werk van beginnende kunstenaars te zien is.

’t Hoogt

In ’t Hoogt kun je genieten van veel verschillende soorten films. In tegenstelling tot veel andere bioscopen, vind je hier niet alleen maar Nederlandse, Engelse en Amerikaanse films. Ook films uit bijvoorbeeld Frankrijk, Spanje of Brazilië kun je hier bewonderen. In het gezellige café in de bioscoop kun je genieten van een drankje voordat je film begint.

Pathé Rembrandt & Pathé Utrecht Leidsche Rijn

De Pathébioscopen kent iedereen wel. In Utrecht vind je er twee: Pathé Rembrandt aan de Oudegracht en een vestiging in Leidsche Rijn. In Pathé vind je vooral veel populaire films. De zalen zijn vrij groot en misschien wat minder gezellig dan die van kleinere bioscopen, maar je zit wel erg comfortabel! Zeker voor spectaculaire blockbusters is het ideaal om van de grote schermen in Pathé te genieten.

Kinepolis & Utrecht City

Kinepolis is een grote bioscoop met ruime, comfortabele zalen. Utrecht City is wat kleiner, maar zeker niet minder comfortabel! In de bioscopen draaien verschillende soorten films, waaronder de populaire Amerikaanse blockbusters, maar ook Bollywood films.