← Terug naar overzicht

Verborgen parels van Rotterdam

Rotterdam heeft de Erasmusbrug, Kubuswoningen, Witte de Withstraat en de Koopgoot. Vier statussymbolen die eigenlijk iedereen al kent. Maar Rotterdam heeft nog veel meer plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Misschien wat onbekender, maar zeker even leuk. Welke plekken zijn nou de moeite waard om te bezoeken? Dat vertel ik je vandaag!

Club BIRD

Club BIRD bevindt zich onder de Hofbogen in Rotterdam. Deze toko is niet alleen een club, maar ook een poppodium en restaurant. Je kunt hier je middag en avond dus zeker goed vullen. Het programma bestaat uit onder andere jazz, soul, hiphop, funk en electronic music. Lekker veel variatie. Deze club zit op loopafstand van de Coolsingel, prima te bereiken dus.

Trompenburg Tuinen & Arboretum

Trompenburg is een plantentuin vol met bomen, struiken, vaste planten, bollen en knollen. Gelegen aan de rand van het Centrum, in de wijk Kralingen, kun je hier lekker wandelen en de schone natuur bekijken. Het is heerlijk om hier te vertoeven en je vergeet bijna dat je eigenlijk in een drukke stad rondloopt.

Vessel 11

Vessel 11 is een Britse Gastro-pub op een voormalig Brits lichtschip. Je kunt hier eten en heerlijke speciaal biertjes drinken. Het menu is geïnspireerd op de Britse keuken, die elk seizoen weer veranderd. Als je ooit een Sunday Roast of Beef Wellington wil proberen, dan is Vessel 11 the place to be. Ook zijn er regelmatig optredens en concerten om te bekijken.  

Boekhandel v/h Van Gennep

Deze boekhandel bestaat al ruim 40 jaar (!) en is een verzamelplek voor liefhebbers van literatuur, poëzie, (kook)boeken, design en fotografie. Naast de ruime collectie is het ook gewoon erg interessant om zo’n oude winkel te bezoeken. Zo ervaar je persoonlijk een echt stukje geschiedenis van Rotterdam.

Cinerama

Ook Cinerama bestaat al meer dan 40 jaar. Dit filmtheater, gevuld met zeven bioscoopzalen, heeft een echte eigen sfeer en stijl die niet te vergelijken is met bijvoorbeeld een Pathé. Cinerama heeft een breed aanbod aan films en onderscheidt zich door het aanbieden van minder bekende werken die vaak niet in de “mainstream” bioscopen te zien zijn. Het is ook minder duur dan de normale bioscoop, mooi meegenomen.

De Bakkerswinkel

Aan het Oostplein (Rotterdam-Kralingen) zit een grote bakkerswinkel gevestigd. Je kunt hier genieten van een heerlijk ontbijt, verse sandwiches, high-tea en zelfgemaakte taart met uiteraard een goeie kop koffie. Door de kenmerkende open keuken kun je precies zien hoe alles vers bereid wordt. De afhaalkeuken is ook erg chill. Zo kun je als je weer naar huis gaat een paar lekkere snacks meenemen.

Zoals je leest heeft Rotterdam meer te bieden dan de “standaard” toeristenattracties. Je moet alleen even goed zoeken. Met deze zes tips ben je in ieder geval weer een paar dagen zoet. Weet jij nog een verborgen parel waar ik heen zou moeten?

Groetjes,

Jelle