← Terug naar overzicht

Zo overleef je een lange college dag

Moet je voor de zoveelste keer een lange dag in de collegezaal zien te overleven? Heb je geen flauw idee hoe je de aandacht erbij moet houden of hoe je überhaupt het zo lang vol moet gaan houden? Lees dan snel deze vijf tips en wie weet lukt het jou dit keer wel de zware dag door te komen!

1. Slaap genoeg

Dit is natuurlijk een inkoppertje, maar slaap is essentieel om goed te kunnen functioneren. Door genoeg te slapen, kan je jezelf ook beter concentreren. En dat is natuurlijk handig als jij die lange dag door te komen.

2. Drink genoeg

Lukt het niet om de nodige uurtjes slaap te pakken? Zorg er dan in ieder geval voor dat je genoeg drinkt gedurende de dag. Genoeg water drinken zorgt er voor dat je helder blijft en voorkomt ook dat je in een middagdip terecht komt. Natuurlijk is het ook niet slecht om zo nu en dan een koffie te drinken voor de cafeïne. Wissel dit echter wel af met water, want een hele kan koffie leegdrinken is ook niet gezond.

3. Eet regelmatig

Zeker wanneer je lichaam moe is, heb je meer behoefte aan vet en ongezond eten. Dit zorgt er alleen wel voor dat je een steeds futlozer gevoel krijgt. Dit helpt natuurlijk niet bij een lange dag in de college zaal. Zorg daarom wel dat je voldoende gezond eet voor genoeg energie. Groente en fruit is misschien niet je beste vriend. Maar er zijn 1001 manieren om het klaar te maken en daarom is er vast wel één te vinden wat jij wel lust. En ik beloof je, het werkt echt!

4. Ga naar buiten

Het is niet gek dat je jouw aandacht er moeilijk bij kan houden als je een hele dag in een benauwde zaal zit met heel veel mensen. Ga daarom ook eens tijdens de pauze naar buiten. Op deze manier kunnen je hersenen weer wat zuurstof krijgen wat bijdraagt aan een betere concentratie.

5. Beweeg!

Nu hoef je geen topsport te beoefenen, maar beweging kan ook helpen bij een betere concentratie. Al door een halfuurtje iets actiefs te doen, worden je hersenen geprikkeld en kan jij je daarna beter focussen. Loop daarom eens een stukje in de pauze of pak de fiets en je zou zien dat het opeens zo slecht niet is om te studeren.

We hebben nog meer tips om een lange schooldag vol te houden. Ik hoop dat deze tips jou helpen!