← Terug naar overzicht

Zo zet jij als Tilburgse student een lekkere maaltijd op tafel

Het zal wel even wennen zijn: het eten staat niet meer elke avond voor je op tafel. Na een lange dag vol colleges (of Netflixen in bed) moet je óók nog gaan koken voor jezelf. Gelukkig hebben wij een aantal tips voor je zodat je met zo min mogelijk moeite een zo lekker mogelijke maaltijd op tafel kan zetten!

Tip 1: kook en eet samen

Het is gezellig én het bespaart weer wat geld. Bovendien is niks zo moeilijk dan voor één persoon te koken. Nodig je vrienden of studiegenoten uit voor een etentje of kook samen met je huisgenoten.

Tip 2: afhalen, maar dan gezond

Eetwinkel Verzot is een hemels adresje waar je verse maaltijden kunt afhalen. Geen pizza, friet of kapsalon, maar voedzaam en lekker eten waar je lijf blij van wordt. Ze hebben elke week een ander menu, dus je kunt lekker veel uitproberen en variëren.

Tip 3: verspakketten

Verschillende supermarkten, waaronder de Albert Heijn en de Lidl, verkopen verspakketten waar alle ingrediënten voor een maaltijd inzitten. Zo verspil je niets en ben je snel klaar met boodschappen doen. Het allerfijnste: de supermarkt maakt de keuze over wat je vanavond gaat eten vóór jou! Meestal maak je er 3 á 4 porties mee, dus je kunt samen met je huisgenoten eten of de restjes invriezen voor een volgende keer.

Tip 4: kook in grote porties

Er zit ook een voordeel aan in je eentje koken: als je een grote portie eten maakt, kun je de restjes invriezen voor later. Dit gaat super goed met gerechten als soep, stamppot of spaghetti. Om je op weg te helpen hebben we een heerlijk recept voor romige paprikasoep. Hiermee maak je ongeveer vier porties:

De ingrediënten:

4 rode paprika’s
1 courgette
1 ui
1 runderbouillonblokje (groente maakt het vega!)
½ liter water
Scheutje room

Zo bereid je ‘m:

Snijd alle groente in grove stukken. Fruit eerst de ui in een grote soepketel. Voeg daarna de paprika en courgette toe. Bak deze kort en voeg het water en het bouillonblokje toe. Laat alles ongeveer 20 minuten pruttelen. Pureer het geheel met een staafmixer en voeg zout, peper en een scheutje room naar smaak toe. Eetsmakelijk!