Wageningen

Utrecht studentenstad

Studeren in Utrecht

De hoofdstad van ons kleine kikkerlandje. Naast het grootste aantal

coffeeshops, de meeste toeristen en de grootste voetbalclub zijn hier

ook de meeste studenten van Nederland te vinden. Met 100.000 is

Amsterdam de grootste studentenstad. Al deze studenten zijn verspreid

over de Universiteit van Amsterdam, de Vrije Universiteit en twaalf

hogescholen verdeeld over de stad. Check de studeren in Amsterdam

pagina van AmsterdamStudentenStad.

 

Wonen in Amsterdam

Een kamer vinden in Amsterdam is niet makkelijk. De hoofdstad staat erom bekend om duur te zijn. Toch stijgt het inwonersaantal jaarlijks met ongeveer 10.000. Naast de grote instroom uit het buitenland en de natuurlijke groei van de inwoners zijn het vooral studenten die een woonplek in Amsterdam zoeken. Heb je hier hulp bij nodig bij het wonen in Amsterdam? Op AmsterdamStudentenStad vind je alle informatie over het vinden van een kamer, alles over antikraak in Amsterdam, actueel kameraanbod en zoektips.

 

Werken in Amsterdam

Amsterdam is voor studenten een stad van mogelijkheden. Helaas geldt ook hier dat overal een prijskaartje aan hangt. Gelukkig zijn er enorm veel bijbanen in Amsterdam beschikbaar om op een leuke manier wat geld bij te verdienen. Kan je hulp gebruiken bij het zoeken van een (studie gerelateerd) bijbaantje, het vinden van een stage, schrijven van je CV of het opzetten van je eigen bedrijf? Neem dan een kijkje op de werken in Amsterdam pagina van AmsterdamStudentenStad!

 

Geldzaken

Naast je kamer en een eventueel baantje zijn er genoeg andere financiële zaken die tijdens je studententijd in Amsterdam geregeld moeten worden. Is het bijvoorbeeld verstandig om een studentenrekening te openen? Of waar kan je het beste je rijbewijs halen in Amsterdam? Voor verschillende geldzaken kun je terecht op de geldzaken pagina van AmsterdamStudentenStad voor de juiste informatie over Amsterdam.

 

Leuke dingen doen in Amsterdam

Tussen het harde werken en het nog hardere studeren is er in Amsterdam genoeg te beleven. Het uitgaansleven in Amsterdam gaat 24/7 door. Daarnaast is er een enorm aanbod van leuke restaurantjes en gezellige barretjes. Ook voor het in toom houden van je bierbuikje zijn er genoeg mogelijkheden. Zie je door de bomen het bos niet meer? Wij helpen je bij het ontdekken van Amsterdam, check de vrije tijd pagina van AmsterdamStudentenStad!

 

Gezondheidszorg in Amsterdam

Af en toe een alcoholvergiftigingetje moet kunnen in Amsterdam. Toch is het wel handig om het één en ander geregeld te hebben als je naar Amsterdam verhuist. Denk bijvoorbeeld aan een goede zorgverzekering en ga op zoek naar een goede tandarts in Amsterdam en huisarts. Of waar kun je (anomiem) een SOA test in Amstedam doen of waar is de EHBO? Op de gezondheidszorg pagina van AmsterdamStudentenStad.nl vind je alle informatie!

 

Kortingsacties

Om jou zo veel mogelijk van je studententijd te laten genieten en toch wat geld over te houden zoekt AmsterdamStudentenStad altijd de beste studentendeal voor jou! Neem een kijkje op onze pagina met kortingsacties in Amsterdam en profiteer!

 

 

# studenten:

# studentenverenigingen:

# hogescholen:

# universiteiten:

 

61.500

52

6

1

Amsterdam Studentenstad

Het grootste stadsgerichte studentenplatform van Nederland

Alles over jouw (toekomstige)

Studentenstad!