Studeren in studentenstad Breda

Een avondje NAC, Carnaval in Kielegat en de bourgondische levensstijl. In Breda geniet je van het leven! Het studentenleven in Breda is een echte aanrader. Proef hier van de Brabantse gezelligheid met de randstad om de hoek. Met haar ruim 182.000 inwoners is Breda de negende stad van Nederland. Er zijn 21.000 studenten in Breda. Met de Open Universiteit en een divers aanbod aan hogescholen is er studiekeuze zat! Wil je meer weten over studeren in Breda? Check dan de pagina Studeren in Breda.

Studentenverenigingen in Breda

Ga je studeren in Breda heeft 6 studentenverenigingen, dan is het misschien wel leuk om lid te worden bij een studentenvereniging. Maar krijg je dan te maken met ontgroening? En wat is ontgroening? Wij leggen het uit.

Wonen in Breda

Studeren in Breda is niet compleet zonder een goede woning of kamer. Door de iets te gezellige weekenden in Breda is het van belang om vanuit de authentieke binnenstad zonder problemen je bed in te kunnen rollen. Maar hoe kom je aan een kamer in Breda? En wat moet je nog meer regelen voordat je kunt wonen in Breda

Werken in Breda

Breda biedt vele mogelijkheden om tijdens je studententijd te kunnen bijverdienen. Naast de 134 kroegen zijn er tal van andere mogelijkheden. Breda heeft een uitgebreid zakenleven waar verschillende (afstudeer) stages te vinden zijn. Zou je meer willen weten over een bijbaan in Breda, of sta je op het punt om hier je eigen onderneming te starten?

Geldzaken

De keuze gemaakt om te gaan wonen in Breda? Wees er dan wel van bewust dat het geldzaken met zich meebrengt. Je zal toch het één en ander voor jezelf moeten uitzoeken. Zorg bijvoorbeeld het opnemen van een gezamenlijk rekening met je huisgenoten of hoe krijg je een hypotheek met een studieschuld? Wij wel:)

Vrije Tijd

Naast de vele restaurantjes en barretjes in Breda heeft de stad nog veel meer te bieden! Het lijkt wel alsof het hele jaar feest is in Breda, zeker in februari tijdens carnaval! Maar buiten het feesten heeft het oude centrum een rijke geschiedenis die te bewonderen is in de verschillende musea verspreidt over de stad. Wil je meer weten over de hoe jij je vrije tijd in Breda kunt besteden? Neem een kijkje op de Vrije Tijd Pagina van Breda-StudentenStad.

Gezondheidszorg in Breda

Als je nieuw bent in een stad weet je niet zo goed waar je moet beginnen. Het belangrijkste is om aan je gezondheid te denken. Daarom helpen wij je op weg met het zoeken naar een geschikte huisarts en tandarts in Breda. Check de Gezondheidszorg pagina van Breda-StudentenStad en kom bijvoorbeeld ook alles te weten over SOA testen in Breda.

Kortingsacties

Altijd al opzoek naar de beste deals om je studententijd zo goedkoop mogelijk door te komen? Ook in Breda zijn er talloze aanbiedingen om en rond studenten. Wij hebben een aantal interessante voor je gevonden. Bekijk alle kortingen in Breda