Studeren in studentenstad Leiden

De sleutelstad, zonder grote voetbalclub maar met een hoog studenten gehalte. Naast de grote Universiteit Leiden en de internationale Webster University zijn er ook genoeg HBO opleidingen. Leiden staat bekend als een echte studentenstad en heeft dan ook veel te bieden voor studenten. Alleen al de introductieweek EL CID is een begrip in Leiden en omgeving. Wil je meer weten over het studentenleven in Leiden? Kijk op LeidenStudentenStad.nl!

Wonen in Leiden

Als je in Leiden gaat studeren moet je eigenlijk wel op kamers in de stad. Maar door die ongeschreven regel is het wel lastig om een woonruimte te vinden. Geen stress! Wij helpen je met zoeken naar de juiste kamer! Kijk gewoon even op Wonen in Leiden! Hier vind je ook meer informatie over het inschrijven in de gemeente en geven wij de beste tips over hospiteren!

Werken in Leiden

Als je gaat studeren in Leiden is het ook verstandig om een (bij)baantje te zoeken. In Leiden kan je veel studiegerelateerde bijbaantjes vinden en de stad biedt enorm veel leuke stage adressen. Maar waar begin je en wat is de beste manier? Wij helpen je bij het zoeken en bij het solliciteren! Kijk op deze pagina en vind informatie over het maken van je CV, over loonstroken en ondernemen naast je studie.

Geldzaken

Hoe kan je het beste je salaris van ome DUO gebruiken? Wij hebben voor je uitgezocht hoe je het beste je geld kunt gebruiken en ook nog kan besparen. Wil je bijvoorbeeld je rijbewijs halen of ben je juist van plan te gaan beleggen? De beste tips staan bij Geldzaken op LeidenStudentenstad.

Leuke dingen doen in Leiden

Doordat Leiden een echte studentenstad is, zijn er genoeg leuke dingen voor studenten te beleven. Er is elke dag wel een feestje te vinden. Maar ook voor de sportieve studenten onder ons zijn er genoeg mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een bootcamp of gewoon volgas sporten in de sportschool. Wil je weten waar je precies moet zijn in Leiden? Kijk dan even op de vrije tijd pagina van LeidenStudentenStad! Hier vind je ook alle informatie over culturele hotspots en waar je moet zijn om lekker te eten.

Gezondheidszorg in Leiden

Nieuw in een stad zijn brengt de nodige kopzorgen met zich mee. Het is belangrijk dat je een nieuwe huisarts en tandarts vindt. Zeker in een stad als leiden, waar het studentenleven als topsport wordt benaderd, moet je weten waar je moet zijn om goed voor jezelf te zorgen. LeidenStudentenStad heeft het al allemaal voor je uitgezocht en uitgewerkt! Kijk hier voor alle informatie! Zo weet je bijvoorbeeld ook waar je moet zijn voor een SOA test en hoe het zit met zorgtoeslag en zorgverzekeringen.

Kortingsacties

Om jou zo veel mogelijk van je studententijd te laten genieten en toch wat geld over te houden zoekt LeidenStudentenStad altijd de beste studentendeal voor jou! Neem een kijkje op onze pagina met kortingsacties in Leiden en profiteer!