Studeren in studentenstad Utrecht

Utrecht 'de Domstad' centraal gelegen in Nederland en een prima studentenstad! Met de Universiteit Utrecht en verschillende HBO opleidingen heeft Utrecht voor iedereen wat te bieden! Wil je meer weten over het studeren in utrecht? Neem dan een kijkje op UtrechtStudentenStad! Hier staat alles wat jij moet weten om goed voorbereid te beginnen aan jouw studentijd in Utrecht!

Wonen in Utrecht

Als je gaat studeren in Utrecht is het verstandig om er ook een kamer te zoeken. Niet alleen omdat je dan niet elke ochtend lang in het OV hoeft te zitten, maar ook omdat het leven in Utrecht enorm gezellig is. Heb je hulp nodig bij het zoeken naar een geschikte woonruimte? Kijk dan even op Wonen in Utrecht! Hier vind je alle informatie over het vinden van kamers. We geven je goede tips en helpen je met zoeken! Heb jij bijvoorbeeld al aan antikraag wonen gedacht?

Werken in Utrecht

Het leven in een grote stad als Utrecht is zeker niet gratis. Daarom is het misschien wel handig om tijdens jouw studententijd in deze mooie stad op zoek te gaan naar een (bij)baantje. Maar waar begin je dan met zoeken? Je kan het beste even kijken op Werken in Utrecht. Hier is alle informatie verzameld over de mogelijkheden die Utrecht jou te bieden heeft. Ook als je bijvoorbeeld voor jezelf wilt beginnen kunnen wij helpen met goede tips om jou de goede kant op te sturen!

Geldzaken

Hoe zorg je ervoor dat je aan het eindevan de maand veel geld overhoudt? Geen geld uitgeven! Dat kan natuurlijk niet, maar wij kunnen jou wel de beste bespaartips geven. Kijk gewoon even op de geldzaken pagina van UtrechtStudentenStad en hier vind je alle informatie over sparen en beleggen. Verder helpen wij je bij het kiezen van de juiste rijopleiding of telefoonabonnement.

Leuke dingen doen in Utrecht

Precies in het midden van het land kan je alle kanten op om wat leuks te gaan doen. Maar waarom weggaan als Utrecht zelf ook hartstikke leuk is? Check de vrije tijd pagina van UtrechtStudentenStad en kom erachter waar je de leukste restaurantjes en barretjes kunt vinden. Hier vind je ook alle informatie voor als je het in een sportievere hoek wilt zoeken. Maar als je meer wilt weten over wat Utrecht op cultureel gebied te bieden heeft, ben je hier ook aan het goede adres. Wij hebben de top 5 culturele hotspots voor je opgezocht!

Gezondheidszorg in Utrecht

Het kan gebeuren dat er hier en daar een keertje wat mis gaat tijdens je studententijd in Utrecht. Het is dan wel van belang dat je weet waar je moet zijn om je weer op te laten lappen. Wij hebben voor je uitgezocht wat je moet doen in het geval van een soa, een buikgriep of een gebroken tand. Kijk gewoon even op UtrechStudentenStad en hier vind je de beste tips over de gezondheidszorg in Utrecht. Inclusief informatie over het kiezen van de juiste zorgverzekering.

Kortingsacties

Om jou zo veel mogelijk van je studententijd te laten genieten en toch wat geld over te houden zoekt UtrechtStudentenStad altijd de beste studentendeal voor jou! Neem een kijkje op onze pagina met kortingsacties in Utrecht en profiteer!