Adverteren op studenten

Wil je aankomende, studerende of (bijna) afgestudeerde studenten bereiken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Met ons platform van 24 (stedelijke) studentenwebsites, onze database, meerdere social media kanalen en een groot netwerk van studie- en studentenverenigingen weten wij studenten in alle studentensteden te bereiken.

Ons bereik

Wij bereiken gemiddeld 85.000 - 100.000 (aankomende) studenten per maand in alle studentensteden.

Dit zijn aankomende (4/5 havo, 5/6 vwo of mbo 4), studerende en net afgestudeerde studenten aan een hbo of wo opleiding.

Studenten bereiken

Om te adverteren op studenten bieden wij verschillende webvertising mogelijkheden. Webvertising is een verzamelnaam voor het benaderen van uw doelgroep door middel van online kanalen. Door inzet van een combinatie van verschillende webvertising mogelijkheden realiseert StudentenMarketing zoveel mogelijk contactmomenten met aankomende, studerende of reeds afgestudeerde studenten.

Wij hebben voor bedrijven, werkgevers, onderwijsinstellingen, publishers of voor gemeente en overheid ook specifieke mogelijkheden.

Analyse als startpunt

Bij de start van elke campagne is het goed om te weten wat het vertrekpunt is en wat het uiteindelijke doel is. Indien gewenst - analyseren wij jouw huidige situatie: bezoekersaantallen, ranking in Google/bing, de website of omzet. Om de gewenste doelstellingen te halen, is het goed om te weten waar je nu staat.

Meten en bijsturen

Tijdens de campagne meten wij continue het resultaat, zodat wij tijdig kunnen bijsturen als dat nodig is. Middels verschillende tools meten wij het aantal clicks, positie in zoekmachines, gerealiseerde doelen etc. Wat wij precies gaan meten heeft tenslote te maken met de gewenste doelstellingen.

Advertentie mogelijkheden om studenten te bereiken

Native content/Storytelling aanmelden

Storytelling is een krachtig tool op ons platform. Onze bloggers vertellen subtiel over jouw product, dienst of bedrijf. Onze storytelling artikelen zijn eerder een advies van studenten aan studenten, waardoor de openrate en clickrate hoger ligt dan met een advertorial (waarbij het wel duidelijk is dat het om een commerciële boodschap gaat).

Tevens biedt een storytelling artikel voordelen op het gebied van SEO, daar de artikelen dofollow links bevatten naar jouw website/pagina en de artikelen worden voor onbepaalde tijd gepubliceerd.

Tip: Storytelling is ook ideaal om in te zetten als een review ter promotie van muea, cafées of restaurants.

Social Media campagnes 

Jouw bedrijf, producten, diensten of vacatures promoten via onze social media kanalen, dat kan. Wij hebben stedelijke Facebook pagina's alsmede een landelijk Instagram account. Op deze accounts kunnen vactures, storytelling artikelen, instastories of andere zaken gepubliceerd worden om in de spotlight te staan bij de doelgroep.

Database marketing

Wij bieden een database met ruim 15.000 studerende studenten. Wij weten van deze studenten precies waar zij studeren, in welk studiejaar zij zitten en welke studierichting zij doen. Zo kunnen wij jouw producten, diensten, boodschap exact bij de juiste groep studenten onder de aandacht brengen.

Studenten vacaturebank

De juiste student(en) voor je vacature bereiken? Plaats deze dan op onze vacature bank. Met het plaatsen van de vacature wordt deze standaard op 17 websites van ons platform gepubliceerd, voor een optimaal bereik. Daarnaast kun je kiezen voor extra promotie mogelijkheden zoals het promoten van de vacature middels storytelling, onze vacature nieuwsbrief en promotie op social media.

Advertorial

Wil je meer vertellen over jouw product of dienst? Dan adviseren wij het plaatsen van een advertorial.  Een advertorial is een online advertentie in redactionele vorm. Bij een advertorial is het duidelijk dat jij de afzender bent van het artikel. Je kunt zelf input aanleveren, maar wij helpen je graag bij het vinden van de juiste tone of voice die aanspreekt bij studenten. Jouw advertorial wordt geplaatst op een of meerdere studenten websites en verwijst naar jouw website

Banner campagnes

Een banner is ideaal voor optimale zichtbaarheid te bewerkstelligen. Een banner wordt op ons platform op een of meerdere websites gepubliceerd op elke pagina aan zowel de boven- als onderkant. Een banner kan een korte animatie bevatten, waarmee je in max. 30 seconden een duidelijke 'call-to-action' kunt tonen om studenten tot actie over te zetten of om studenten bekend te maken met jouw bedrijf.

Bedrijfsvideo voor company of employer branding

Je kunt je verhaal vertellen, maar je kunt het natuurlijk ook laten zien. Video is een krachtig middel om te laten zien waarom jouw producten en of diensten ideaal zijn voor studenten. Dit kan in de vorm van een interview, een vlog of ervaringsvideo.

Studenten kortingsactie

Studenten trekken door het bieden van een aantrekkelijke korting werkt altijd. Op onze website bieden wij de mogelijkheid om jouw korting te publiceren en te promoten. De korting kan online worden geboden of op vertoon van studentenkaart in de winkel. De korting wordt gepubliceerd inclusief afbeelding, uitleg van korting en link naar gewenste pagina op jouw website.

Design van banners, websites, huisstijl

Heb je voor een (online) campagne een banner, website of nieuwe huisstijl nodig? Ons team van creatievelingen staat voor je klaar. Wij gaan graag met jou rond de tafel om te praten over jouw wensen, zodat we een gave campagne kunnen realiseren!

Offline campagnes

Wil je liever een offline campagne? Ook daarmee kunnen we helpen. Wat dacht je van een postercampagne in abri's of een Boomerang-campagne, het ontwerpen en laten drukken van posters, folders of zelfs een tijdschrift. Niets is ons te gek! Wil je graag een offerte ontvangen of meer willen weten over onze mogelijkheden? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag!

Wil je meer weten of meteen een campagne starter? Neem dan contact met ons op