5 manieren om je cookingskills te faken!

15 Dec 2016
50 min leestijd

We zitten al weer halverwege december en dat betekent dat we ons moeten voorbereiden op kerst en oud & nieuw! Het wordt tijd om na te denken over het eten… Iedereen zal hoge verwachtingen hebben over wat jij ze voorschotelt tijdens de feestdagen. Omdat wij weten dat niet iedereen een chef-kok is, zijn hier een aantal heel indrukwekkende gerechten (die stiekem ook supermakkelijk zijn).

Tussendoortje: Gebakken brie

Iedereen kan natuurlijk simpel kaasplankje op tafel zetten. Een gebakken brie is een maar klein stapje extra en ziet er een stuk indrukwekkender uit!

brie.jpg

Benodigdheden gebakken brie:

  • 1 hele brie

  • Bladerdeeg

  • 1 geklopt eitje

  • Vulling naar keuze (bijvoorbeeld jam, honing, walnoten of gedroogd fruit, je kan ook verschillende vullingen combineren!)

Gebakken brie voorbereiden:

  • Stap 1. Besmeer of bestrooi je brie met je vulling.

  • Stap 2. Pak de brie in met bladerdeeg. Gebruik het geklopte ei om het bladerdeeg te laten plakken.

  • Stap 3. Om je brie wat extra flair te geven kan je hem decoreren met restjes bladerdeeg of het ei. Zorg er wel voor dat je HELE brie bedekt is.

  • Stap 4. ERG BELANGRIJK!! Bewaar je ingepakte brie een uur in de vriezer voor je hem in de oven doet. Als je dat niet doet, loopt alle kaas er uit voor je bladerdeeg gaar is.

  • Stap 5. Bak je brie ongeveer 20 minuten in een oven op 220 graden Celsius.

  • Stap 6. Serveer op een mooi chique bord en wordt overladen met complimentjes!

Voorgerecht: Bruschetta

De grote broer van het simpele “stokbrood met kruidenboter”.

bruscetta.jpg

Benodigdheden voor Bruchetta

  • 5 tomaten

  • Een ciabatta (of stokbrood)

  • Een handje verse basilicum

  • Olijfolie

  • 2 teentjes knoflook (of twee theelepels uit een potje)

  • Een snufje zwarte peper

Bruchetta voorbereiden

  • Stap 1. Snij de tomaten in kleine stukjes, snij de basilicum fijn en snij het brood in dunne, maar lange stukken.

  • Stap 2. Bak het brood in de oven (met de grilstand) op 160 graden, ongeveer 10 minuten of totdat het er lekker krokant uit ziet.

  • Stap 3. Bak de tomaten en knoflook in een pan met een scheutje olijfolie en brengt het op smaak met peper.

  • Stap 4. Haal je brood uit de oven en verdeel het tomatenpapje over het brood. Bestrooi het geheel met de verse basilicum en geniet van dit heerlijke en mooie voorgerecht.

Hoofdgerecht: Perfecte zalm

Voor de visliefhebber is er niets lekkerder dan een goed gebakken zalmfiletje! Dit is dé techniek voor een makkelijk, maar perfect visje.

Zalm.jpg

Benodigdheden voor perfecte zalm

  • Zalmfiletjes (met de huid er nog aan!!)

  • Groene pesto

  • (Room)boter

Perfecte zalm voorbereiden

  • Stap 1. Smelt de boter in een pan op een middelhoog vuurtje.

  • Stap 2. Besmeer de bovenkant van de zalmfilets met flink dik met pesto.

  • Stap 3. Bak de zalmfilets op de huid in de pan. Je zult langzaam maar zeker de kleur van de zalmfilet lichter zien worden, je hoeft ze niet te keren.

  • Stap 4. Wanneer de zalm helemaal is verkleurt is het tijd om te smullen… AAN TAFEL!!!

Tip: Erg lekker met een simpele salade van rucola, tomaatjes, pijnboompitjes en rode ui.

Toetje: Amerikaanse Cheesecake

Iedereen lust het, het is super makkelijk en met vers fruit en een beetje poedersuiker ziet het er prachtig uit!

cheesecake.jpg

Benodigdheden perfecte Amerikaanse cheesecake

  • 150 gram koekkruimels (bijvoorbeeld van Bastonje)

  • 75 gram gesmolten boter

  • 570 gram Monchou

  • 150 gram suiker

  • 20 gram bloem

  • 75 gram zure room

  • 3 eieren

  • 1 zakje vanillesuiker

Amerikaanse cheesecake bereiden

  • Stap 1. Meng de boter met de koekkruimels en druk deze stevig aan op de bodem van de springvorm (24 cm doorsnede).

  • Stap 2. Meng de Monchou, suiker, vanillesuiker, bloem, room en eieren tot een glad mengsel.

  • Stap 3. Giet het geheel in de springvorm.

  • Stap 4. Bak de cheesecake in een voorverwarmde oven op 130 graden Celsius, 60 minuten lang.

  • Stap 5. Laat de cake volledig afkoelen (ja, ik weet dat het moeilijk is…) voor je hem uit de springvorm haalt. Hierna kan je de topping toevoegen en in de koelkast bewaren tot je hem nodig hebt.

Bij de borrel: Holy Quacomoly!

Geen feestavond compleet zonder de ultieme crowd-pleaser.

quacumole.jpg

Benodigdheden voor Holy Quacomoly

  • 1 rode ui

  • 1 peper

  • 2 rijpe avocado’s

  • Een handje vol peterselie

  • 1 citroen of limoen

  • Een snufje zout en zwarte peper

  • Nachos

Holy Quacomoly voorbereiden

  • Stap 1. Snij de ui, peper, avocado’s en peterselie fijn.

  • Stap 2. Pers zoveel mogelijk sap uit je limoen of citroen (kijk wel uit voor pitjes!)

  • Stap 3. Mix al het bovenstaande door elkaar heen en voeg peper en zout toe naar smaak.

  • Stap 4. Serveer je holy quacomoly en nachos in je mooiste schaal/bord en smullen maar!

Zet je koksmuts dus maar op

Zo zet je dus keer op keer heerlijke gerechten voor de neuzen van je vrienden en familie en dat alles slechts met een handomdraai. Ik wens jullie erg veel kook plezier, maar vooral eetsmakelijk!

TIP: wil jij nog meer lezen over alles wat met koken te maken te heeft? Wij gaven laatst budgetproof kook & boodschappen tips. Ook schreven we een artikel over drie lekkere recepten met een winter tintje. Check it out!

,

We zitten al weer halverwege december en dat betekent dat we ons moeten voorbereiden op kerst en oud & nieuw! Het wordt tijd om na te denken over het eten… Iedereen zal hoge verwachtingen hebben over wat jij ze voorschotelt tijdens de feestdagen. Omdat wij weten dat niet iedereen een chef-kok is, zijn hier een aantal heel indrukwekkende gerechten (die stiekem ook supermakkelijk zijn).

Tussendoortje: Gebakken brie

Iedereen kan natuurlijk simpel kaasplankje op tafel zetten. Een gebakken brie is een maar klein stapje extra en ziet er een stuk indrukwekkender uit!

brie.jpg

Benodigdheden gebakken brie:

  • 1 hele brie

  • Bladerdeeg

  • 1 geklopt eitje

  • Vulling naar keuze (bijvoorbeeld jam, honing, walnoten of gedroogd fruit, je kan ook verschillende vullingen combineren!)

Gebakken brie voorbereiden:

  • Stap 1. Besmeer of bestrooi je brie met je vulling.

  • Stap 2. Pak de brie in met bladerdeeg. Gebruik het geklopte ei om het bladerdeeg te laten plakken.

  • Stap 3. Om je brie wat extra flair te geven kan je hem decoreren met restjes bladerdeeg of het ei. Zorg er wel voor dat je HELE brie bedekt is.

  • Stap 4. ERG BELANGRIJK!! Bewaar je ingepakte brie een uur in de vriezer voor je hem in de oven doet. Als je dat niet doet, loopt alle kaas er uit voor je bladerdeeg gaar is.

  • Stap 5. Bak je brie ongeveer 20 minuten in een oven op 220 graden Celsius.

  • Stap 6. Serveer op een mooi chique bord en wordt overladen met complimentjes!

Voorgerecht: Bruschetta

De grote broer van het simpele “stokbrood met kruidenboter”.

bruscetta.jpg

Benodigdheden voor Bruchetta

  • 5 tomaten

  • Een ciabatta (of stokbrood)

  • Een handje verse basilicum

  • Olijfolie

  • 2 teentjes knoflook (of twee theelepels uit een potje)

  • Een snufje zwarte peper

Bruchetta voorbereiden

  • Stap 1. Snij de tomaten in kleine stukjes, snij de basilicum fijn en snij het brood in dunne, maar lange stukken.

  • Stap 2. Bak het brood in de oven (met de grilstand) op 160 graden, ongeveer 10 minuten of totdat het er lekker krokant uit ziet.

  • Stap 3. Bak de tomaten en knoflook in een pan met een scheutje olijfolie en brengt het op smaak met peper.

  • Stap 4. Haal je brood uit de oven en verdeel het tomatenpapje over het brood. Bestrooi het geheel met de verse basilicum en geniet van dit heerlijke en mooie voorgerecht.

Hoofdgerecht: Perfecte zalm

Voor de visliefhebber is er niets lekkerder dan een goed gebakken zalmfiletje! Dit is dé techniek voor een makkelijk, maar perfect visje.

Zalm.jpg

Benodigdheden voor perfecte zalm

  • Zalmfiletjes (met de huid er nog aan!!)

  • Groene pesto

  • (Room)boter

Perfecte zalm voorbereiden

  • Stap 1. Smelt de boter in een pan op een middelhoog vuurtje.

  • Stap 2. Besmeer de bovenkant van de zalmfilets met flink dik met pesto.

  • Stap 3. Bak de zalmfilets op de huid in de pan. Je zult langzaam maar zeker de kleur van de zalmfilet lichter zien worden, je hoeft ze niet te keren.

  • Stap 4. Wanneer de zalm helemaal is verkleurt is het tijd om te smullen… AAN TAFEL!!!

Tip: Erg lekker met een simpele salade van rucola, tomaatjes, pijnboompitjes en rode ui.

Toetje: Amerikaanse Cheesecake

Iedereen lust het, het is super makkelijk en met vers fruit en een beetje poedersuiker ziet het er prachtig uit!

cheesecake.jpg

Benodigdheden perfecte Amerikaanse cheesecake

  • 150 gram koekkruimels (bijvoorbeeld van Bastonje)

  • 75 gram gesmolten boter

  • 570 gram Monchou

  • 150 gram suiker

  • 20 gram bloem

  • 75 gram zure room

  • 3 eieren

  • 1 zakje vanillesuiker

Amerikaanse cheesecake bereiden

  • Stap 1. Meng de boter met de koekkruimels en druk deze stevig aan op de bodem van de springvorm (24 cm doorsnede).

  • Stap 2. Meng de Monchou, suiker, vanillesuiker, bloem, room en eieren tot een glad mengsel.

  • Stap 3. Giet het geheel in de springvorm.

  • Stap 4. Bak de cheesecake in een voorverwarmde oven op 130 graden Celsius, 60 minuten lang.

  • Stap 5. Laat de cake volledig afkoelen (ja, ik weet dat het moeilijk is…) voor je hem uit de springvorm haalt. Hierna kan je de topping toevoegen en in de koelkast bewaren tot je hem nodig hebt.

Bij de borrel: Holy Quacomoly!

Geen feestavond compleet zonder de ultieme crowd-pleaser.

quacumole.jpg

Benodigdheden voor Holy Quacomoly

  • 1 rode ui

  • 1 peper

  • 2 rijpe avocado’s

  • Een handje vol peterselie

  • 1 citroen of limoen

  • Een snufje zout en zwarte peper

  • Nachos

Holy Quacomoly voorbereiden

  • Stap 1. Snij de ui, peper, avocado’s en peterselie fijn.

  • Stap 2. Pers zoveel mogelijk sap uit je limoen of citroen (kijk wel uit voor pitjes!)

  • Stap 3. Mix al het bovenstaande door elkaar heen en voeg peper en zout toe naar smaak.

  • Stap 4. Serveer je holy quacomoly en nachos in je mooiste schaal/bord en smullen maar!

Zet je koksmuts dus maar op

Zo zet je dus keer op keer heerlijke gerechten voor de neuzen van je vrienden en familie en dat alles slechts met een handomdraai. Ik wens jullie erg veel kook plezier, maar vooral eetsmakelijk!

TIP: wil jij nog meer lezen over alles wat met koken te maken te heeft? Wij gaven laatst budgetproof kook & boodschappen tips. Ook schreven we een artikel over drie lekkere recepten met een winter tintje. Check it out!

,

We zitten al weer halverwege december en dat betekent dat we ons moeten voorbereiden op kerst en oud & nieuw! Het wordt tijd om na te denken over het eten… Iedereen zal hoge verwachtingen hebben over wat jij ze voorschotelt tijdens de feestdagen. Omdat wij weten dat niet iedereen een chef-kok is, zijn hier een aantal heel indrukwekkende gerechten (die stiekem ook supermakkelijk zijn).

Tussendoortje: Gebakken brie

Iedereen kan natuurlijk simpel kaasplankje op tafel zetten. Een gebakken brie is een maar klein stapje extra en ziet er een stuk indrukwekkender uit!

brie.jpg

Benodigdheden gebakken brie:

  • 1 hele brie

  • Bladerdeeg

  • 1 geklopt eitje

  • Vulling naar keuze (bijvoorbeeld jam, honing, walnoten of gedroogd fruit, je kan ook verschillende vullingen combineren!)

Gebakken brie voorbereiden:

  • Stap 1. Besmeer of bestrooi je brie met je vulling.

  • Stap 2. Pak de brie in met bladerdeeg. Gebruik het geklopte ei om het bladerdeeg te laten plakken.

  • Stap 3. Om je brie wat extra flair te geven kan je hem decoreren met restjes bladerdeeg of het ei. Zorg er wel voor dat je HELE brie bedekt is.

  • Stap 4. ERG BELANGRIJK!! Bewaar je ingepakte brie een uur in de vriezer voor je hem in de oven doet. Als je dat niet doet, loopt alle kaas er uit voor je bladerdeeg gaar is.

  • Stap 5. Bak je brie ongeveer 20 minuten in een oven op 220 graden Celsius.

  • Stap 6. Serveer op een mooi chique bord en wordt overladen met complimentjes!

Voorgerecht: Bruschetta

De grote broer van het simpele “stokbrood met kruidenboter”.

bruscetta.jpg

Benodigdheden voor Bruchetta

  • 5 tomaten

  • Een ciabatta (of stokbrood)

  • Een handje verse basilicum

  • Olijfolie

  • 2 teentjes knoflook (of twee theelepels uit een potje)

  • Een snufje zwarte peper

Bruchetta voorbereiden

  • Stap 1. Snij de tomaten in kleine stukjes, snij de basilicum fijn en snij het brood in dunne, maar lange stukken.

  • Stap 2. Bak het brood in de oven (met de grilstand) op 160 graden, ongeveer 10 minuten of totdat het er lekker krokant uit ziet.

  • Stap 3. Bak de tomaten en knoflook in een pan met een scheutje olijfolie en brengt het op smaak met peper.

  • Stap 4. Haal je brood uit de oven en verdeel het tomatenpapje over het brood. Bestrooi het geheel met de verse basilicum en geniet van dit heerlijke en mooie voorgerecht.

Hoofdgerecht: Perfecte zalm

Voor de visliefhebber is er niets lekkerder dan een goed gebakken zalmfiletje! Dit is dé techniek voor een makkelijk, maar perfect visje.

Zalm.jpg

Benodigdheden voor perfecte zalm

  • Zalmfiletjes (met de huid er nog aan!!)

  • Groene pesto

  • (Room)boter

Perfecte zalm voorbereiden

  • Stap 1. Smelt de boter in een pan op een middelhoog vuurtje.

  • Stap 2. Besmeer de bovenkant van de zalmfilets met flink dik met pesto.

  • Stap 3. Bak de zalmfilets op de huid in de pan. Je zult langzaam maar zeker de kleur van de zalmfilet lichter zien worden, je hoeft ze niet te keren.

  • Stap 4. Wanneer de zalm helemaal is verkleurt is het tijd om te smullen… AAN TAFEL!!!

Tip: Erg lekker met een simpele salade van rucola, tomaatjes, pijnboompitjes en rode ui.

Toetje: Amerikaanse Cheesecake

Iedereen lust het, het is super makkelijk en met vers fruit en een beetje poedersuiker ziet het er prachtig uit!

cheesecake.jpg

Benodigdheden perfecte Amerikaanse cheesecake

  • 150 gram koekkruimels (bijvoorbeeld van Bastonje)

  • 75 gram gesmolten boter

  • 570 gram Monchou

  • 150 gram suiker

  • 20 gram bloem

  • 75 gram zure room

  • 3 eieren

  • 1 zakje vanillesuiker

Amerikaanse cheesecake bereiden

  • Stap 1. Meng de boter met de koekkruimels en druk deze stevig aan op de bodem van de springvorm (24 cm doorsnede).

  • Stap 2. Meng de Monchou, suiker, vanillesuiker, bloem, room en eieren tot een glad mengsel.

  • Stap 3. Giet het geheel in de springvorm.

  • Stap 4. Bak de cheesecake in een voorverwarmde oven op 130 graden Celsius, 60 minuten lang.

  • Stap 5. Laat de cake volledig afkoelen (ja, ik weet dat het moeilijk is…) voor je hem uit de springvorm haalt. Hierna kan je de topping toevoegen en in de koelkast bewaren tot je hem nodig hebt.

Bij de borrel: Holy Quacomoly!

Geen feestavond compleet zonder de ultieme crowd-pleaser.

quacumole.jpg

Benodigdheden voor Holy Quacomoly

  • 1 rode ui

  • 1 peper

  • 2 rijpe avocado’s

  • Een handje vol peterselie

  • 1 citroen of limoen

  • Een snufje zout en zwarte peper

  • Nachos

Holy Quacomoly voorbereiden

  • Stap 1. Snij de ui, peper, avocado’s en peterselie fijn.

  • Stap 2. Pers zoveel mogelijk sap uit je limoen of citroen (kijk wel uit voor pitjes!)

  • Stap 3. Mix al het bovenstaande door elkaar heen en voeg peper en zout toe naar smaak.

  • Stap 4. Serveer je holy quacomoly en nachos in je mooiste schaal/bord en smullen maar!

Zet je koksmuts dus maar op

Zo zet je dus keer op keer heerlijke gerechten voor de neuzen van je vrienden en familie en dat alles slechts met een handomdraai. Ik wens jullie erg veel kook plezier, maar vooral eetsmakelijk!

TIP: wil jij nog meer lezen over alles wat met koken te maken te heeft? Wij gaven laatst budgetproof kook & boodschappen tips. Ook schreven we een artikel over drie lekkere recepten met een winter tintje. Check it out!

,

We zitten al weer halverwege december en dat betekent dat we ons moeten voorbereiden op kerst en oud & nieuw! Het wordt tijd om na te denken over het eten… Iedereen zal hoge verwachtingen hebben over wat jij ze voorschotelt tijdens de feestdagen. Omdat wij weten dat niet iedereen een chef-kok is, zijn hier een aantal heel indrukwekkende gerechten (die stiekem ook supermakkelijk zijn).

Tussendoortje: Gebakken brie

Iedereen kan natuurlijk simpel kaasplankje op tafel zetten. Een gebakken brie is een maar klein stapje extra en ziet er een stuk indrukwekkender uit!

brie.jpg

Benodigdheden gebakken brie:

  • 1 hele brie

  • Bladerdeeg

  • 1 geklopt eitje

  • Vulling naar keuze (bijvoorbeeld jam, honing, walnoten of gedroogd fruit, je kan ook verschillende vullingen combineren!)

Gebakken brie voorbereiden:

  • Stap 1. Besmeer of bestrooi je brie met je vulling.

  • Stap 2. Pak de brie in met bladerdeeg. Gebruik het geklopte ei om het bladerdeeg te laten plakken.

  • Stap 3. Om je brie wat extra flair te geven kan je hem decoreren met restjes bladerdeeg of het ei. Zorg er wel voor dat je HELE brie bedekt is.

  • Stap 4. ERG BELANGRIJK!! Bewaar je ingepakte brie een uur in de vriezer voor je hem in de oven doet. Als je dat niet doet, loopt alle kaas er uit voor je bladerdeeg gaar is.

  • Stap 5. Bak je brie ongeveer 20 minuten in een oven op 220 graden Celsius.

  • Stap 6. Serveer op een mooi chique bord en wordt overladen met complimentjes!

Voorgerecht: Bruschetta

De grote broer van het simpele “stokbrood met kruidenboter”.

bruscetta.jpg

Benodigdheden voor Bruchetta

  • 5 tomaten

  • Een ciabatta (of stokbrood)

  • Een handje verse basilicum

  • Olijfolie

  • 2 teentjes knoflook (of twee theelepels uit een potje)

  • Een snufje zwarte peper

Bruchetta voorbereiden

  • Stap 1. Snij de tomaten in kleine stukjes, snij de basilicum fijn en snij het brood in dunne, maar lange stukken.

  • Stap 2. Bak het brood in de oven (met de grilstand) op 160 graden, ongeveer 10 minuten of totdat het er lekker krokant uit ziet.

  • Stap 3. Bak de tomaten en knoflook in een pan met een scheutje olijfolie en brengt het op smaak met peper.

  • Stap 4. Haal je brood uit de oven en verdeel het tomatenpapje over het brood. Bestrooi het geheel met de verse basilicum en geniet van dit heerlijke en mooie voorgerecht.

Hoofdgerecht: Perfecte zalm

Voor de visliefhebber is er niets lekkerder dan een goed gebakken zalmfiletje! Dit is dé techniek voor een makkelijk, maar perfect visje.

Zalm.jpg

Benodigdheden voor perfecte zalm

  • Zalmfiletjes (met de huid er nog aan!!)

  • Groene pesto

  • (Room)boter

Perfecte zalm voorbereiden

  • Stap 1. Smelt de boter in een pan op een middelhoog vuurtje.

  • Stap 2. Besmeer de bovenkant van de zalmfilets met flink dik met pesto.

  • Stap 3. Bak de zalmfilets op de huid in de pan. Je zult langzaam maar zeker de kleur van de zalmfilet lichter zien worden, je hoeft ze niet te keren.

  • Stap 4. Wanneer de zalm helemaal is verkleurt is het tijd om te smullen… AAN TAFEL!!!

Tip: Erg lekker met een simpele salade van rucola, tomaatjes, pijnboompitjes en rode ui.

Toetje: Amerikaanse Cheesecake

Iedereen lust het, het is super makkelijk en met vers fruit en een beetje poedersuiker ziet het er prachtig uit!

cheesecake.jpg

Benodigdheden perfecte Amerikaanse cheesecake

  • 150 gram koekkruimels (bijvoorbeeld van Bastonje)

  • 75 gram gesmolten boter

  • 570 gram Monchou

  • 150 gram suiker

  • 20 gram bloem

  • 75 gram zure room

  • 3 eieren

  • 1 zakje vanillesuiker

Amerikaanse cheesecake bereiden

  • Stap 1. Meng de boter met de koekkruimels en druk deze stevig aan op de bodem van de springvorm (24 cm doorsnede).

  • Stap 2. Meng de Monchou, suiker, vanillesuiker, bloem, room en eieren tot een glad mengsel.

  • Stap 3. Giet het geheel in de springvorm.

  • Stap 4. Bak de cheesecake in een voorverwarmde oven op 130 graden Celsius, 60 minuten lang.

  • Stap 5. Laat de cake volledig afkoelen (ja, ik weet dat het moeilijk is…) voor je hem uit de springvorm haalt. Hierna kan je de topping toevoegen en in de koelkast bewaren tot je hem nodig hebt.

Bij de borrel: Holy Quacomoly!

Geen feestavond compleet zonder de ultieme crowd-pleaser.

quacumole.jpg

Benodigdheden voor Holy Quacomoly

  • 1 rode ui

  • 1 peper

  • 2 rijpe avocado’s

  • Een handje vol peterselie

  • 1 citroen of limoen

  • Een snufje zout en zwarte peper

  • Nachos

Holy Quacomoly voorbereiden

  • Stap 1. Snij de ui, peper, avocado’s en peterselie fijn.

  • Stap 2. Pers zoveel mogelijk sap uit je limoen of citroen (kijk wel uit voor pitjes!)

  • Stap 3. Mix al het bovenstaande door elkaar heen en voeg peper en zout toe naar smaak.

  • Stap 4. Serveer je holy quacomoly en nachos in je mooiste schaal/bord en smullen maar!

Zet je koksmuts dus maar op

Zo zet je dus keer op keer heerlijke gerechten voor de neuzen van je vrienden en familie en dat alles slechts met een handomdraai. Ik wens jullie erg veel kook plezier, maar vooral eetsmakelijk!

TIP: wil jij nog meer lezen over alles wat met koken te maken te heeft? Wij gaven laatst budgetproof kook & boodschappen tips. Ook schreven we een artikel over drie lekkere recepten met een winter tintje. Check it out!

,

We zitten al weer halverwege december en dat betekent dat we ons moeten voorbereiden op kerst en oud & nieuw! Het wordt tijd om na te denken over het eten… Iedereen zal hoge verwachtingen hebben over wat jij ze voorschotelt tijdens de feestdagen. Omdat wij weten dat niet iedereen een chef-kok is, zijn hier een aantal heel indrukwekkende gerechten (die stiekem ook supermakkelijk zijn).

Tussendoortje: Gebakken brie

Iedereen kan natuurlijk simpel kaasplankje op tafel zetten. Een gebakken brie is een maar klein stapje extra en ziet er een stuk indrukwekkender uit!

brie.jpg

Benodigdheden gebakken brie:

  • 1 hele brie

  • Bladerdeeg

  • 1 geklopt eitje

  • Vulling naar keuze (bijvoorbeeld jam, honing, walnoten of gedroogd fruit, je kan ook verschillende vullingen combineren!)

Gebakken brie voorbereiden:

  • Stap 1. Besmeer of bestrooi je brie met je vulling.

  • Stap 2. Pak de brie in met bladerdeeg. Gebruik het geklopte ei om het bladerdeeg te laten plakken.

  • Stap 3. Om je brie wat extra flair te geven kan je hem decoreren met restjes bladerdeeg of het ei. Zorg er wel voor dat je HELE brie bedekt is.

  • Stap 4. ERG BELANGRIJK!! Bewaar je ingepakte brie een uur in de vriezer voor je hem in de oven doet. Als je dat niet doet, loopt alle kaas er uit voor je bladerdeeg gaar is.

  • Stap 5. Bak je brie ongeveer 20 minuten in een oven op 220 graden Celsius.

  • Stap 6. Serveer op een mooi chique bord en wordt overladen met complimentjes!

Voorgerecht: Bruschetta

De grote broer van het simpele “stokbrood met kruidenboter”.

bruscetta.jpg

Benodigdheden voor Bruchetta

  • 5 tomaten

  • Een ciabatta (of stokbrood)

  • Een handje verse basilicum

  • Olijfolie

  • 2 teentjes knoflook (of twee theelepels uit een potje)

  • Een snufje zwarte peper

Bruchetta voorbereiden

  • Stap 1. Snij de tomaten in kleine stukjes, snij de basilicum fijn en snij het brood in dunne, maar lange stukken.

  • Stap 2. Bak het brood in de oven (met de grilstand) op 160 graden, ongeveer 10 minuten of totdat het er lekker krokant uit ziet.

  • Stap 3. Bak de tomaten en knoflook in een pan met een scheutje olijfolie en brengt het op smaak met peper.

  • Stap 4. Haal je brood uit de oven en verdeel het tomatenpapje over het brood. Bestrooi het geheel met de verse basilicum en geniet van dit heerlijke en mooie voorgerecht.

Hoofdgerecht: Perfecte zalm

Voor de visliefhebber is er niets lekkerder dan een goed gebakken zalmfiletje! Dit is dé techniek voor een makkelijk, maar perfect visje.

Zalm.jpg

Benodigdheden voor perfecte zalm

  • Zalmfiletjes (met de huid er nog aan!!)

  • Groene pesto

  • (Room)boter

Perfecte zalm voorbereiden

  • Stap 1. Smelt de boter in een pan op een middelhoog vuurtje.

  • Stap 2. Besmeer de bovenkant van de zalmfilets met flink dik met pesto.

  • Stap 3. Bak de zalmfilets op de huid in de pan. Je zult langzaam maar zeker de kleur van de zalmfilet lichter zien worden, je hoeft ze niet te keren.

  • Stap 4. Wanneer de zalm helemaal is verkleurt is het tijd om te smullen… AAN TAFEL!!!

Tip: Erg lekker met een simpele salade van rucola, tomaatjes, pijnboompitjes en rode ui.

Toetje: Amerikaanse Cheesecake

Iedereen lust het, het is super makkelijk en met vers fruit en een beetje poedersuiker ziet het er prachtig uit!

cheesecake.jpg

Benodigdheden perfecte Amerikaanse cheesecake

  • 150 gram koekkruimels (bijvoorbeeld van Bastonje)

  • 75 gram gesmolten boter

  • 570 gram Monchou

  • 150 gram suiker

  • 20 gram bloem

  • 75 gram zure room

  • 3 eieren

  • 1 zakje vanillesuiker

Amerikaanse cheesecake bereiden

  • Stap 1. Meng de boter met de koekkruimels en druk deze stevig aan op de bodem van de springvorm (24 cm doorsnede).

  • Stap 2. Meng de Monchou, suiker, vanillesuiker, bloem, room en eieren tot een glad mengsel.

  • Stap 3. Giet het geheel in de springvorm.

  • Stap 4. Bak de cheesecake in een voorverwarmde oven op 130 graden Celsius, 60 minuten lang.

  • Stap 5. Laat de cake volledig afkoelen (ja, ik weet dat het moeilijk is…) voor je hem uit de springvorm haalt. Hierna kan je de topping toevoegen en in de koelkast bewaren tot je hem nodig hebt.

Bij de borrel: Holy Quacomoly!

Geen feestavond compleet zonder de ultieme crowd-pleaser.

quacumole.jpg

Benodigdheden voor Holy Quacomoly

  • 1 rode ui

  • 1 peper

  • 2 rijpe avocado’s

  • Een handje vol peterselie

  • 1 citroen of limoen

  • Een snufje zout en zwarte peper

  • Nachos

Holy Quacomoly voorbereiden

  • Stap 1. Snij de ui, peper, avocado’s en peterselie fijn.

  • Stap 2. Pers zoveel mogelijk sap uit je limoen of citroen (kijk wel uit voor pitjes!)

  • Stap 3. Mix al het bovenstaande door elkaar heen en voeg peper en zout toe naar smaak.

  • Stap 4. Serveer je holy quacomoly en nachos in je mooiste schaal/bord en smullen maar!

Zet je koksmuts dus maar op

Zo zet je dus keer op keer heerlijke gerechten voor de neuzen van je vrienden en familie en dat alles slechts met een handomdraai. Ik wens jullie erg veel kook plezier, maar vooral eetsmakelijk!

TIP: wil jij nog meer lezen over alles wat met koken te maken te heeft? Wij gaven laatst budgetproof kook & boodschappen tips. Ook schreven we een artikel over drie lekkere recepten met een winter tintje. Check it out!

,

We zitten al weer halverwege december en dat betekent dat we ons moeten voorbereiden op kerst en oud & nieuw! Het wordt tijd om na te denken over het eten… Iedereen zal hoge verwachtingen hebben over wat jij ze voorschotelt tijdens de feestdagen. Omdat wij weten dat niet iedereen een chef-kok is, zijn hier een aantal heel indrukwekkende gerechten (die stiekem ook supermakkelijk zijn).

Tussendoortje: Gebakken brie

Iedereen kan natuurlijk simpel kaasplankje op tafel zetten. Een gebakken brie is een maar klein stapje extra en ziet er een stuk indrukwekkender uit!

brie.jpg

Benodigdheden gebakken brie:

  • 1 hele brie

  • Bladerdeeg

  • 1 geklopt eitje

  • Vulling naar keuze (bijvoorbeeld jam, honing, walnoten of gedroogd fruit, je kan ook verschillende vullingen combineren!)

Gebakken brie voorbereiden:

  • Stap 1. Besmeer of bestrooi je brie met je vulling.

  • Stap 2. Pak de brie in met bladerdeeg. Gebruik het geklopte ei om het bladerdeeg te laten plakken.

  • Stap 3. Om je brie wat extra flair te geven kan je hem decoreren met restjes bladerdeeg of het ei. Zorg er wel voor dat je HELE brie bedekt is.

  • Stap 4. ERG BELANGRIJK!! Bewaar je ingepakte brie een uur in de vriezer voor je hem in de oven doet. Als je dat niet doet, loopt alle kaas er uit voor je bladerdeeg gaar is.

  • Stap 5. Bak je brie ongeveer 20 minuten in een oven op 220 graden Celsius.

  • Stap 6. Serveer op een mooi chique bord en wordt overladen met complimentjes!

Voorgerecht: Bruschetta

De grote broer van het simpele “stokbrood met kruidenboter”.

bruscetta.jpg

Benodigdheden voor Bruchetta

  • 5 tomaten

  • Een ciabatta (of stokbrood)

  • Een handje verse basilicum

  • Olijfolie

  • 2 teentjes knoflook (of twee theelepels uit een potje)

  • Een snufje zwarte peper

Bruchetta voorbereiden

  • Stap 1. Snij de tomaten in kleine stukjes, snij de basilicum fijn en snij het brood in dunne, maar lange stukken.

  • Stap 2. Bak het brood in de oven (met de grilstand) op 160 graden, ongeveer 10 minuten of totdat het er lekker krokant uit ziet.

  • Stap 3. Bak de tomaten en knoflook in een pan met een scheutje olijfolie en brengt het op smaak met peper.

  • Stap 4. Haal je brood uit de oven en verdeel het tomatenpapje over het brood. Bestrooi het geheel met de verse basilicum en geniet van dit heerlijke en mooie voorgerecht.

Hoofdgerecht: Perfecte zalm

Voor de visliefhebber is er niets lekkerder dan een goed gebakken zalmfiletje! Dit is dé techniek voor een makkelijk, maar perfect visje.

Zalm.jpg

Benodigdheden voor perfecte zalm

  • Zalmfiletjes (met de huid er nog aan!!)

  • Groene pesto

  • (Room)boter

Perfecte zalm voorbereiden

  • Stap 1. Smelt de boter in een pan op een middelhoog vuurtje.

  • Stap 2. Besmeer de bovenkant van de zalmfilets met flink dik met pesto.

  • Stap 3. Bak de zalmfilets op de huid in de pan. Je zult langzaam maar zeker de kleur van de zalmfilet lichter zien worden, je hoeft ze niet te keren.

  • Stap 4. Wanneer de zalm helemaal is verkleurt is het tijd om te smullen… AAN TAFEL!!!

Tip: Erg lekker met een simpele salade van rucola, tomaatjes, pijnboompitjes en rode ui.

Toetje: Amerikaanse Cheesecake

Iedereen lust het, het is super makkelijk en met vers fruit en een beetje poedersuiker ziet het er prachtig uit!

cheesecake.jpg

Benodigdheden perfecte Amerikaanse cheesecake

  • 150 gram koekkruimels (bijvoorbeeld van Bastonje)

  • 75 gram gesmolten boter

  • 570 gram Monchou

  • 150 gram suiker

  • 20 gram bloem

  • 75 gram zure room

  • 3 eieren

  • 1 zakje vanillesuiker

Amerikaanse cheesecake bereiden

  • Stap 1. Meng de boter met de koekkruimels en druk deze stevig aan op de bodem van de springvorm (24 cm doorsnede).

  • Stap 2. Meng de Monchou, suiker, vanillesuiker, bloem, room en eieren tot een glad mengsel.

  • Stap 3. Giet het geheel in de springvorm.

  • Stap 4. Bak de cheesecake in een voorverwarmde oven op 130 graden Celsius, 60 minuten lang.

  • Stap 5. Laat de cake volledig afkoelen (ja, ik weet dat het moeilijk is…) voor je hem uit de springvorm haalt. Hierna kan je de topping toevoegen en in de koelkast bewaren tot je hem nodig hebt.

Bij de borrel: Holy Quacomoly!

Geen feestavond compleet zonder de ultieme crowd-pleaser.

quacumole.jpg

Benodigdheden voor Holy Quacomoly

  • 1 rode ui

  • 1 peper

  • 2 rijpe avocado’s

  • Een handje vol peterselie

  • 1 citroen of limoen

  • Een snufje zout en zwarte peper

  • Nachos

Holy Quacomoly voorbereiden

  • Stap 1. Snij de ui, peper, avocado’s en peterselie fijn.

  • Stap 2. Pers zoveel mogelijk sap uit je limoen of citroen (kijk wel uit voor pitjes!)

  • Stap 3. Mix al het bovenstaande door elkaar heen en voeg peper en zout toe naar smaak.

  • Stap 4. Serveer je holy quacomoly en nachos in je mooiste schaal/bord en smullen maar!

Zet je koksmuts dus maar op

Zo zet je dus keer op keer heerlijke gerechten voor de neuzen van je vrienden en familie en dat alles slechts met een handomdraai. Ik wens jullie erg veel kook plezier, maar vooral eetsmakelijk!

TIP: wil jij nog meer lezen over alles wat met koken te maken te heeft? Wij gaven laatst budgetproof kook & boodschappen tips. Ook schreven we een artikel over drie lekkere recepten met een winter tintje. Check it out!

,

We zitten al weer halverwege december en dat betekent dat we ons moeten voorbereiden op kerst en oud & nieuw! Het wordt tijd om na te denken over het eten… Iedereen zal hoge verwachtingen hebben over wat jij ze voorschotelt tijdens de feestdagen. Omdat wij weten dat niet iedereen een chef-kok is, zijn hier een aantal heel indrukwekkende gerechten (die stiekem ook supermakkelijk zijn).

Tussendoortje: Gebakken brie

Iedereen kan natuurlijk simpel kaasplankje op tafel zetten. Een gebakken brie is een maar klein stapje extra en ziet er een stuk indrukwekkender uit!

brie.jpg

Benodigdheden gebakken brie:

  • 1 hele brie

  • Bladerdeeg

  • 1 geklopt eitje

  • Vulling naar keuze (bijvoorbeeld jam, honing, walnoten of gedroogd fruit, je kan ook verschillende vullingen combineren!)

Gebakken brie voorbereiden:

  • Stap 1. Besmeer of bestrooi je brie met je vulling.

  • Stap 2. Pak de brie in met bladerdeeg. Gebruik het geklopte ei om het bladerdeeg te laten plakken.

  • Stap 3. Om je brie wat extra flair te geven kan je hem decoreren met restjes bladerdeeg of het ei. Zorg er wel voor dat je HELE brie bedekt is.

  • Stap 4. ERG BELANGRIJK!! Bewaar je ingepakte brie een uur in de vriezer voor je hem in de oven doet. Als je dat niet doet, loopt alle kaas er uit voor je bladerdeeg gaar is.

  • Stap 5. Bak je brie ongeveer 20 minuten in een oven op 220 graden Celsius.

  • Stap 6. Serveer op een mooi chique bord en wordt overladen met complimentjes!

Voorgerecht: Bruschetta

De grote broer van het simpele “stokbrood met kruidenboter”.

bruscetta.jpg

Benodigdheden voor Bruchetta

  • 5 tomaten

  • Een ciabatta (of stokbrood)

  • Een handje verse basilicum

  • Olijfolie

  • 2 teentjes knoflook (of twee theelepels uit een potje)

  • Een snufje zwarte peper

Bruchetta voorbereiden

  • Stap 1. Snij de tomaten in kleine stukjes, snij de basilicum fijn en snij het brood in dunne, maar lange stukken.

  • Stap 2. Bak het brood in de oven (met de grilstand) op 160 graden, ongeveer 10 minuten of totdat het er lekker krokant uit ziet.

  • Stap 3. Bak de tomaten en knoflook in een pan met een scheutje olijfolie en brengt het op smaak met peper.

  • Stap 4. Haal je brood uit de oven en verdeel het tomatenpapje over het brood. Bestrooi het geheel met de verse basilicum en geniet van dit heerlijke en mooie voorgerecht.

Hoofdgerecht: Perfecte zalm

Voor de visliefhebber is er niets lekkerder dan een goed gebakken zalmfiletje! Dit is dé techniek voor een makkelijk, maar perfect visje.

Zalm.jpg

Benodigdheden voor perfecte zalm

  • Zalmfiletjes (met de huid er nog aan!!)

  • Groene pesto

  • (Room)boter

Perfecte zalm voorbereiden

  • Stap 1. Smelt de boter in een pan op een middelhoog vuurtje.

  • Stap 2. Besmeer de bovenkant van de zalmfilets met flink dik met pesto.

  • Stap 3. Bak de zalmfilets op de huid in de pan. Je zult langzaam maar zeker de kleur van de zalmfilet lichter zien worden, je hoeft ze niet te keren.

  • Stap 4. Wanneer de zalm helemaal is verkleurt is het tijd om te smullen… AAN TAFEL!!!

Tip: Erg lekker met een simpele salade van rucola, tomaatjes, pijnboompitjes en rode ui.

Toetje: Amerikaanse Cheesecake

Iedereen lust het, het is super makkelijk en met vers fruit en een beetje poedersuiker ziet het er prachtig uit!

cheesecake.jpg

Benodigdheden perfecte Amerikaanse cheesecake

  • 150 gram koekkruimels (bijvoorbeeld van Bastonje)

  • 75 gram gesmolten boter

  • 570 gram Monchou

  • 150 gram suiker

  • 20 gram bloem

  • 75 gram zure room

  • 3 eieren

  • 1 zakje vanillesuiker

Amerikaanse cheesecake bereiden

  • Stap 1. Meng de boter met de koekkruimels en druk deze stevig aan op de bodem van de springvorm (24 cm doorsnede).

  • Stap 2. Meng de Monchou, suiker, vanillesuiker, bloem, room en eieren tot een glad mengsel.

  • Stap 3. Giet het geheel in de springvorm.

  • Stap 4. Bak de cheesecake in een voorverwarmde oven op 130 graden Celsius, 60 minuten lang.

  • Stap 5. Laat de cake volledig afkoelen (ja, ik weet dat het moeilijk is…) voor je hem uit de springvorm haalt. Hierna kan je de topping toevoegen en in de koelkast bewaren tot je hem nodig hebt.

Bij de borrel: Holy Quacomoly!

Geen feestavond compleet zonder de ultieme crowd-pleaser.

quacumole.jpg

Benodigdheden voor Holy Quacomoly

  • 1 rode ui

  • 1 peper

  • 2 rijpe avocado’s

  • Een handje vol peterselie

  • 1 citroen of limoen

  • Een snufje zout en zwarte peper

  • Nachos

Holy Quacomoly voorbereiden

  • Stap 1. Snij de ui, peper, avocado’s en peterselie fijn.

  • Stap 2. Pers zoveel mogelijk sap uit je limoen of citroen (kijk wel uit voor pitjes!)

  • Stap 3. Mix al het bovenstaande door elkaar heen en voeg peper en zout toe naar smaak.

  • Stap 4. Serveer je holy quacomoly en nachos in je mooiste schaal/bord en smullen maar!

Zet je koksmuts dus maar op

Zo zet je dus keer op keer heerlijke gerechten voor de neuzen van je vrienden en familie en dat alles slechts met een handomdraai. Ik wens jullie erg veel kook plezier, maar vooral eetsmakelijk!

TIP: wil jij nog meer lezen over alles wat met koken te maken te heeft? Wij gaven laatst budgetproof kook & boodschappen tips. Ook schreven we een artikel over drie lekkere recepten met een winter tintje. Check it out!

,

We zitten al weer halverwege december en dat betekent dat we ons moeten voorbereiden op kerst en oud & nieuw! Het wordt tijd om na te denken over het eten… Iedereen zal hoge verwachtingen hebben over wat jij ze voorschotelt tijdens de feestdagen. Omdat wij weten dat niet iedereen een chef-kok is, zijn hier een aantal heel indrukwekkende gerechten (die stiekem ook supermakkelijk zijn).

Tussendoortje: Gebakken brie

Iedereen kan natuurlijk simpel kaasplankje op tafel zetten. Een gebakken brie is een maar klein stapje extra en ziet er een stuk indrukwekkender uit!

brie.jpg

Benodigdheden gebakken brie:

  • 1 hele brie

  • Bladerdeeg

  • 1 geklopt eitje

  • Vulling naar keuze (bijvoorbeeld jam, honing, walnoten of gedroogd fruit, je kan ook verschillende vullingen combineren!)

Gebakken brie voorbereiden:

  • Stap 1. Besmeer of bestrooi je brie met je vulling.

  • Stap 2. Pak de brie in met bladerdeeg. Gebruik het geklopte ei om het bladerdeeg te laten plakken.

  • Stap 3. Om je brie wat extra flair te geven kan je hem decoreren met restjes bladerdeeg of het ei. Zorg er wel voor dat je HELE brie bedekt is.

  • Stap 4. ERG BELANGRIJK!! Bewaar je ingepakte brie een uur in de vriezer voor je hem in de oven doet. Als je dat niet doet, loopt alle kaas er uit voor je bladerdeeg gaar is.

  • Stap 5. Bak je brie ongeveer 20 minuten in een oven op 220 graden Celsius.

  • Stap 6. Serveer op een mooi chique bord en wordt overladen met complimentjes!

Voorgerecht: Bruschetta

De grote broer van het simpele “stokbrood met kruidenboter”.

bruscetta.jpg

Benodigdheden voor Bruchetta

  • 5 tomaten

  • Een ciabatta (of stokbrood)

  • Een handje verse basilicum

  • Olijfolie

  • 2 teentjes knoflook (of twee theelepels uit een potje)

  • Een snufje zwarte peper

Bruchetta voorbereiden

  • Stap 1. Snij de tomaten in kleine stukjes, snij de basilicum fijn en snij het brood in dunne, maar lange stukken.

  • Stap 2. Bak het brood in de oven (met de grilstand) op 160 graden, ongeveer 10 minuten of totdat het er lekker krokant uit ziet.

  • Stap 3. Bak de tomaten en knoflook in een pan met een scheutje olijfolie en brengt het op smaak met peper.

  • Stap 4. Haal je brood uit de oven en verdeel het tomatenpapje over het brood. Bestrooi het geheel met de verse basilicum en geniet van dit heerlijke en mooie voorgerecht.

Hoofdgerecht: Perfecte zalm

Voor de visliefhebber is er niets lekkerder dan een goed gebakken zalmfiletje! Dit is dé techniek voor een makkelijk, maar perfect visje.

Zalm.jpg

Benodigdheden voor perfecte zalm

  • Zalmfiletjes (met de huid er nog aan!!)

  • Groene pesto

  • (Room)boter

Perfecte zalm voorbereiden

  • Stap 1. Smelt de boter in een pan op een middelhoog vuurtje.

  • Stap 2. Besmeer de bovenkant van de zalmfilets met flink dik met pesto.

  • Stap 3. Bak de zalmfilets op de huid in de pan. Je zult langzaam maar zeker de kleur van de zalmfilet lichter zien worden, je hoeft ze niet te keren.

  • Stap 4. Wanneer de zalm helemaal is verkleurt is het tijd om te smullen… AAN TAFEL!!!

Tip: Erg lekker met een simpele salade van rucola, tomaatjes, pijnboompitjes en rode ui.

Toetje: Amerikaanse Cheesecake

Iedereen lust het, het is super makkelijk en met vers fruit en een beetje poedersuiker ziet het er prachtig uit!

cheesecake.jpg

Benodigdheden perfecte Amerikaanse cheesecake

  • 150 gram koekkruimels (bijvoorbeeld van Bastonje)

  • 75 gram gesmolten boter

  • 570 gram Monchou

  • 150 gram suiker

  • 20 gram bloem

  • 75 gram zure room

  • 3 eieren

  • 1 zakje vanillesuiker

Amerikaanse cheesecake bereiden

  • Stap 1. Meng de boter met de koekkruimels en druk deze stevig aan op de bodem van de springvorm (24 cm doorsnede).

  • Stap 2. Meng de Monchou, suiker, vanillesuiker, bloem, room en eieren tot een glad mengsel.

  • Stap 3. Giet het geheel in de springvorm.

  • Stap 4. Bak de cheesecake in een voorverwarmde oven op 130 graden Celsius, 60 minuten lang.

  • Stap 5. Laat de cake volledig afkoelen (ja, ik weet dat het moeilijk is…) voor je hem uit de springvorm haalt. Hierna kan je de topping toevoegen en in de koelkast bewaren tot je hem nodig hebt.

Bij de borrel: Holy Quacomoly!

Geen feestavond compleet zonder de ultieme crowd-pleaser.

quacumole.jpg

Benodigdheden voor Holy Quacomoly

  • 1 rode ui

  • 1 peper

  • 2 rijpe avocado’s

  • Een handje vol peterselie

  • 1 citroen of limoen

  • Een snufje zout en zwarte peper

  • Nachos

Holy Quacomoly voorbereiden

  • Stap 1. Snij de ui, peper, avocado’s en peterselie fijn.

  • Stap 2. Pers zoveel mogelijk sap uit je limoen of citroen (kijk wel uit voor pitjes!)

  • Stap 3. Mix al het bovenstaande door elkaar heen en voeg peper en zout toe naar smaak.

  • Stap 4. Serveer je holy quacomoly en nachos in je mooiste schaal/bord en smullen maar!

Zet je koksmuts dus maar op

Zo zet je dus keer op keer heerlijke gerechten voor de neuzen van je vrienden en familie en dat alles slechts met een handomdraai. Ik wens jullie erg veel kook plezier, maar vooral eetsmakelijk!

TIP: wil jij nog meer lezen over alles wat met koken te maken te heeft? Wij gaven laatst budgetproof kook & boodschappen tips. Ook schreven we een artikel over drie lekkere recepten met een winter tintje. Check it out!

,

We zitten al weer halverwege december en dat betekent dat we ons moeten voorbereiden op kerst en oud & nieuw! Het wordt tijd om na te denken over het eten… Iedereen zal hoge verwachtingen hebben over wat jij ze voorschotelt tijdens de feestdagen. Omdat wij weten dat niet iedereen een chef-kok is, zijn hier een aantal heel indrukwekkende gerechten (die stiekem ook supermakkelijk zijn).

Tussendoortje: Gebakken brie

Iedereen kan natuurlijk simpel kaasplankje op tafel zetten. Een gebakken brie is een maar klein stapje extra en ziet er een stuk indrukwekkender uit!

brie.jpg

Benodigdheden gebakken brie:

  • 1 hele brie

  • Bladerdeeg

  • 1 geklopt eitje

  • Vulling naar keuze (bijvoorbeeld jam, honing, walnoten of gedroogd fruit, je kan ook verschillende vullingen combineren!)

Gebakken brie voorbereiden:

  • Stap 1. Besmeer of bestrooi je brie met je vulling.

  • Stap 2. Pak de brie in met bladerdeeg. Gebruik het geklopte ei om het bladerdeeg te laten plakken.

  • Stap 3. Om je brie wat extra flair te geven kan je hem decoreren met restjes bladerdeeg of het ei. Zorg er wel voor dat je HELE brie bedekt is.

  • Stap 4. ERG BELANGRIJK!! Bewaar je ingepakte brie een uur in de vriezer voor je hem in de oven doet. Als je dat niet doet, loopt alle kaas er uit voor je bladerdeeg gaar is.

  • Stap 5. Bak je brie ongeveer 20 minuten in een oven op 220 graden Celsius.

  • Stap 6. Serveer op een mooi chique bord en wordt overladen met complimentjes!

Voorgerecht: Bruschetta

De grote broer van het simpele “stokbrood met kruidenboter”.

bruscetta.jpg

Benodigdheden voor Bruchetta

  • 5 tomaten

  • Een ciabatta (of stokbrood)

  • Een handje verse basilicum

  • Olijfolie

  • 2 teentjes knoflook (of twee theelepels uit een potje)

  • Een snufje zwarte peper

Bruchetta voorbereiden

  • Stap 1. Snij de tomaten in kleine stukjes, snij de basilicum fijn en snij het brood in dunne, maar lange stukken.

  • Stap 2. Bak het brood in de oven (met de grilstand) op 160 graden, ongeveer 10 minuten of totdat het er lekker krokant uit ziet.

  • Stap 3. Bak de tomaten en knoflook in een pan met een scheutje olijfolie en brengt het op smaak met peper.

  • Stap 4. Haal je brood uit de oven en verdeel het tomatenpapje over het brood. Bestrooi het geheel met de verse basilicum en geniet van dit heerlijke en mooie voorgerecht.

Hoofdgerecht: Perfecte zalm

Voor de visliefhebber is er niets lekkerder dan een goed gebakken zalmfiletje! Dit is dé techniek voor een makkelijk, maar perfect visje.

Zalm.jpg

Benodigdheden voor perfecte zalm

  • Zalmfiletjes (met de huid er nog aan!!)

  • Groene pesto

  • (Room)boter

Perfecte zalm voorbereiden

  • Stap 1. Smelt de boter in een pan op een middelhoog vuurtje.

  • Stap 2. Besmeer de bovenkant van de zalmfilets met flink dik met pesto.

  • Stap 3. Bak de zalmfilets op de huid in de pan. Je zult langzaam maar zeker de kleur van de zalmfilet lichter zien worden, je hoeft ze niet te keren.

  • Stap 4. Wanneer de zalm helemaal is verkleurt is het tijd om te smullen… AAN TAFEL!!!

Tip: Erg lekker met een simpele salade van rucola, tomaatjes, pijnboompitjes en rode ui.

Toetje: Amerikaanse Cheesecake

Iedereen lust het, het is super makkelijk en met vers fruit en een beetje poedersuiker ziet het er prachtig uit!

cheesecake.jpg

Benodigdheden perfecte Amerikaanse cheesecake

  • 150 gram koekkruimels (bijvoorbeeld van Bastonje)

  • 75 gram gesmolten boter

  • 570 gram Monchou

  • 150 gram suiker

  • 20 gram bloem

  • 75 gram zure room

  • 3 eieren

  • 1 zakje vanillesuiker

Amerikaanse cheesecake bereiden

  • Stap 1. Meng de boter met de koekkruimels en druk deze stevig aan op de bodem van de springvorm (24 cm doorsnede).

  • Stap 2. Meng de Monchou, suiker, vanillesuiker, bloem, room en eieren tot een glad mengsel.

  • Stap 3. Giet het geheel in de springvorm.

  • Stap 4. Bak de cheesecake in een voorverwarmde oven op 130 graden Celsius, 60 minuten lang.

  • Stap 5. Laat de cake volledig afkoelen (ja, ik weet dat het moeilijk is…) voor je hem uit de springvorm haalt. Hierna kan je de topping toevoegen en in de koelkast bewaren tot je hem nodig hebt.

Bij de borrel: Holy Quacomoly!

Geen feestavond compleet zonder de ultieme crowd-pleaser.

quacumole.jpg

Benodigdheden voor Holy Quacomoly

  • 1 rode ui

  • 1 peper

  • 2 rijpe avocado’s

  • Een handje vol peterselie

  • 1 citroen of limoen

  • Een snufje zout en zwarte peper

  • Nachos

Holy Quacomoly voorbereiden

  • Stap 1. Snij de ui, peper, avocado’s en peterselie fijn.

  • Stap 2. Pers zoveel mogelijk sap uit je limoen of citroen (kijk wel uit voor pitjes!)

  • Stap 3. Mix al het bovenstaande door elkaar heen en voeg peper en zout toe naar smaak.

  • Stap 4. Serveer je holy quacomoly en nachos in je mooiste schaal/bord en smullen maar!

Zet je koksmuts dus maar op

Zo zet je dus keer op keer heerlijke gerechten voor de neuzen van je vrienden en familie en dat alles slechts met een handomdraai. Ik wens jullie erg veel kook plezier, maar vooral eetsmakelijk!

TIP: wil jij nog meer lezen over alles wat met koken te maken te heeft? Wij gaven laatst budgetproof kook & boodschappen tips. Ook schreven we een artikel over drie lekkere recepten met een winter tintje. Check it out!

,

We zitten al weer halverwege december en dat betekent dat we ons moeten voorbereiden op kerst en oud & nieuw! Het wordt tijd om na te denken over het eten… Iedereen zal hoge verwachtingen hebben over wat jij ze voorschotelt tijdens de feestdagen. Omdat wij weten dat niet iedereen een chef-kok is, zijn hier een aantal heel indrukwekkende gerechten (die stiekem ook supermakkelijk zijn).

Tussendoortje: Gebakken brie

Iedereen kan natuurlijk simpel kaasplankje op tafel zetten. Een gebakken brie is een maar klein stapje extra en ziet er een stuk indrukwekkender uit!

brie.jpg

Benodigdheden gebakken brie:

  • 1 hele brie

  • Bladerdeeg

  • 1 geklopt eitje

  • Vulling naar keuze (bijvoorbeeld jam, honing, walnoten of gedroogd fruit, je kan ook verschillende vullingen combineren!)

Gebakken brie voorbereiden:

  • Stap 1. Besmeer of bestrooi je brie met je vulling.

  • Stap 2. Pak de brie in met bladerdeeg. Gebruik het geklopte ei om het bladerdeeg te laten plakken.

  • Stap 3. Om je brie wat extra flair te geven kan je hem decoreren met restjes bladerdeeg of het ei. Zorg er wel voor dat je HELE brie bedekt is.

  • Stap 4. ERG BELANGRIJK!! Bewaar je ingepakte brie een uur in de vriezer voor je hem in de oven doet. Als je dat niet doet, loopt alle kaas er uit voor je bladerdeeg gaar is.

  • Stap 5. Bak je brie ongeveer 20 minuten in een oven op 220 graden Celsius.

  • Stap 6. Serveer op een mooi chique bord en wordt overladen met complimentjes!

Voorgerecht: Bruschetta

De grote broer van het simpele “stokbrood met kruidenboter”.

bruscetta.jpg

Benodigdheden voor Bruchetta

  • 5 tomaten

  • Een ciabatta (of stokbrood)

  • Een handje verse basilicum

  • Olijfolie

  • 2 teentjes knoflook (of twee theelepels uit een potje)

  • Een snufje zwarte peper

Bruchetta voorbereiden

  • Stap 1. Snij de tomaten in kleine stukjes, snij de basilicum fijn en snij het brood in dunne, maar lange stukken.

  • Stap 2. Bak het brood in de oven (met de grilstand) op 160 graden, ongeveer 10 minuten of totdat het er lekker krokant uit ziet.

  • Stap 3. Bak de tomaten en knoflook in een pan met een scheutje olijfolie en brengt het op smaak met peper.

  • Stap 4. Haal je brood uit de oven en verdeel het tomatenpapje over het brood. Bestrooi het geheel met de verse basilicum en geniet van dit heerlijke en mooie voorgerecht.

Hoofdgerecht: Perfecte zalm

Voor de visliefhebber is er niets lekkerder dan een goed gebakken zalmfiletje! Dit is dé techniek voor een makkelijk, maar perfect visje.

Zalm.jpg

Benodigdheden voor perfecte zalm

  • Zalmfiletjes (met de huid er nog aan!!)

  • Groene pesto

  • (Room)boter

Perfecte zalm voorbereiden

  • Stap 1. Smelt de boter in een pan op een middelhoog vuurtje.

  • Stap 2. Besmeer de bovenkant van de zalmfilets met flink dik met pesto.

  • Stap 3. Bak de zalmfilets op de huid in de pan. Je zult langzaam maar zeker de kleur van de zalmfilet lichter zien worden, je hoeft ze niet te keren.

  • Stap 4. Wanneer de zalm helemaal is verkleurt is het tijd om te smullen… AAN TAFEL!!!

Tip: Erg lekker met een simpele salade van rucola, tomaatjes, pijnboompitjes en rode ui.

Toetje: Amerikaanse Cheesecake

Iedereen lust het, het is super makkelijk en met vers fruit en een beetje poedersuiker ziet het er prachtig uit!

cheesecake.jpg

Benodigdheden perfecte Amerikaanse cheesecake

  • 150 gram koekkruimels (bijvoorbeeld van Bastonje)

  • 75 gram gesmolten boter

  • 570 gram Monchou

  • 150 gram suiker

  • 20 gram bloem

  • 75 gram zure room

  • 3 eieren

  • 1 zakje vanillesuiker

Amerikaanse cheesecake bereiden

  • Stap 1. Meng de boter met de koekkruimels en druk deze stevig aan op de bodem van de springvorm (24 cm doorsnede).

  • Stap 2. Meng de Monchou, suiker, vanillesuiker, bloem, room en eieren tot een glad mengsel.

  • Stap 3. Giet het geheel in de springvorm.

  • Stap 4. Bak de cheesecake in een voorverwarmde oven op 130 graden Celsius, 60 minuten lang.

  • Stap 5. Laat de cake volledig afkoelen (ja, ik weet dat het moeilijk is…) voor je hem uit de springvorm haalt. Hierna kan je de topping toevoegen en in de koelkast bewaren tot je hem nodig hebt.

Bij de borrel: Holy Quacomoly!

Geen feestavond compleet zonder de ultieme crowd-pleaser.

quacumole.jpg

Benodigdheden voor Holy Quacomoly

  • 1 rode ui

  • 1 peper

  • 2 rijpe avocado’s

  • Een handje vol peterselie

  • 1 citroen of limoen

  • Een snufje zout en zwarte peper

  • Nachos

Holy Quacomoly voorbereiden

  • Stap 1. Snij de ui, peper, avocado’s en peterselie fijn.

  • Stap 2. Pers zoveel mogelijk sap uit je limoen of citroen (kijk wel uit voor pitjes!)

  • Stap 3. Mix al het bovenstaande door elkaar heen en voeg peper en zout toe naar smaak.

  • Stap 4. Serveer je holy quacomoly en nachos in je mooiste schaal/bord en smullen maar!

Zet je koksmuts dus maar op

Zo zet je dus keer op keer heerlijke gerechten voor de neuzen van je vrienden en familie en dat alles slechts met een handomdraai. Ik wens jullie erg veel kook plezier, maar vooral eetsmakelijk!

TIP: wil jij nog meer lezen over alles wat met koken te maken te heeft? Wij gaven laatst budgetproof kook & boodschappen tips. Ook schreven we een artikel over drie lekkere recepten met een winter tintje. Check it out!

,

We zitten al weer halverwege december en dat betekent dat we ons moeten voorbereiden op kerst en oud & nieuw! Het wordt tijd om na te denken over het eten… Iedereen zal hoge verwachtingen hebben over wat jij ze voorschotelt tijdens de feestdagen. Omdat wij weten dat niet iedereen een chef-kok is, zijn hier een aantal heel indrukwekkende gerechten (die stiekem ook supermakkelijk zijn).

Tussendoortje: Gebakken brie

Iedereen kan natuurlijk simpel kaasplankje op tafel zetten. Een gebakken brie is een maar klein stapje extra en ziet er een stuk indrukwekkender uit!

brie.jpg

Benodigdheden gebakken brie:

  • 1 hele brie

  • Bladerdeeg

  • 1 geklopt eitje

  • Vulling naar keuze (bijvoorbeeld jam, honing, walnoten of gedroogd fruit, je kan ook verschillende vullingen combineren!)

Gebakken brie voorbereiden:

  • Stap 1. Besmeer of bestrooi je brie met je vulling.

  • Stap 2. Pak de brie in met bladerdeeg. Gebruik het geklopte ei om het bladerdeeg te laten plakken.

  • Stap 3. Om je brie wat extra flair te geven kan je hem decoreren met restjes bladerdeeg of het ei. Zorg er wel voor dat je HELE brie bedekt is.

  • Stap 4. ERG BELANGRIJK!! Bewaar je ingepakte brie een uur in de vriezer voor je hem in de oven doet. Als je dat niet doet, loopt alle kaas er uit voor je bladerdeeg gaar is.

  • Stap 5. Bak je brie ongeveer 20 minuten in een oven op 220 graden Celsius.

  • Stap 6. Serveer op een mooi chique bord en wordt overladen met complimentjes!

Voorgerecht: Bruschetta

De grote broer van het simpele “stokbrood met kruidenboter”.

bruscetta.jpg

Benodigdheden voor Bruchetta

  • 5 tomaten

  • Een ciabatta (of stokbrood)

  • Een handje verse basilicum

  • Olijfolie

  • 2 teentjes knoflook (of twee theelepels uit een potje)

  • Een snufje zwarte peper

Bruchetta voorbereiden

  • Stap 1. Snij de tomaten in kleine stukjes, snij de basilicum fijn en snij het brood in dunne, maar lange stukken.

  • Stap 2. Bak het brood in de oven (met de grilstand) op 160 graden, ongeveer 10 minuten of totdat het er lekker krokant uit ziet.

  • Stap 3. Bak de tomaten en knoflook in een pan met een scheutje olijfolie en brengt het op smaak met peper.

  • Stap 4. Haal je brood uit de oven en verdeel het tomatenpapje over het brood. Bestrooi het geheel met de verse basilicum en geniet van dit heerlijke en mooie voorgerecht.

Hoofdgerecht: Perfecte zalm

Voor de visliefhebber is er niets lekkerder dan een goed gebakken zalmfiletje! Dit is dé techniek voor een makkelijk, maar perfect visje.

Zalm.jpg

Benodigdheden voor perfecte zalm

  • Zalmfiletjes (met de huid er nog aan!!)

  • Groene pesto

  • (Room)boter

Perfecte zalm voorbereiden

  • Stap 1. Smelt de boter in een pan op een middelhoog vuurtje.

  • Stap 2. Besmeer de bovenkant van de zalmfilets met flink dik met pesto.

  • Stap 3. Bak de zalmfilets op de huid in de pan. Je zult langzaam maar zeker de kleur van de zalmfilet lichter zien worden, je hoeft ze niet te keren.

  • Stap 4. Wanneer de zalm helemaal is verkleurt is het tijd om te smullen… AAN TAFEL!!!

Tip: Erg lekker met een simpele salade van rucola, tomaatjes, pijnboompitjes en rode ui.

Toetje: Amerikaanse Cheesecake

Iedereen lust het, het is super makkelijk en met vers fruit en een beetje poedersuiker ziet het er prachtig uit!

cheesecake.jpg

Benodigdheden perfecte Amerikaanse cheesecake

  • 150 gram koekkruimels (bijvoorbeeld van Bastonje)

  • 75 gram gesmolten boter

  • 570 gram Monchou

  • 150 gram suiker

  • 20 gram bloem

  • 75 gram zure room

  • 3 eieren

  • 1 zakje vanillesuiker

Amerikaanse cheesecake bereiden

  • Stap 1. Meng de boter met de koekkruimels en druk deze stevig aan op de bodem van de springvorm (24 cm doorsnede).

  • Stap 2. Meng de Monchou, suiker, vanillesuiker, bloem, room en eieren tot een glad mengsel.

  • Stap 3. Giet het geheel in de springvorm.

  • Stap 4. Bak de cheesecake in een voorverwarmde oven op 130 graden Celsius, 60 minuten lang.

  • Stap 5. Laat de cake volledig afkoelen (ja, ik weet dat het moeilijk is…) voor je hem uit de springvorm haalt. Hierna kan je de topping toevoegen en in de koelkast bewaren tot je hem nodig hebt.

Bij de borrel: Holy Quacomoly!

Geen feestavond compleet zonder de ultieme crowd-pleaser.

quacumole.jpg

Benodigdheden voor Holy Quacomoly

  • 1 rode ui

  • 1 peper

  • 2 rijpe avocado’s

  • Een handje vol peterselie

  • 1 citroen of limoen

  • Een snufje zout en zwarte peper

  • Nachos

Holy Quacomoly voorbereiden

  • Stap 1. Snij de ui, peper, avocado’s en peterselie fijn.

  • Stap 2. Pers zoveel mogelijk sap uit je limoen of citroen (kijk wel uit voor pitjes!)

  • Stap 3. Mix al het bovenstaande door elkaar heen en voeg peper en zout toe naar smaak.

  • Stap 4. Serveer je holy quacomoly en nachos in je mooiste schaal/bord en smullen maar!

Zet je koksmuts dus maar op

Zo zet je dus keer op keer heerlijke gerechten voor de neuzen van je vrienden en familie en dat alles slechts met een handomdraai. Ik wens jullie erg veel kook plezier, maar vooral eetsmakelijk!

TIP: wil jij nog meer lezen over alles wat met koken te maken te heeft? Wij gaven laatst budgetproof kook & boodschappen tips. Ook schreven we een artikel over drie lekkere recepten met een winter tintje. Check it out!

Volgend artikel

Kroegentocht in Leiden