Deze Utrechtse biertjes moet je proeven!
Wanneer je op zoek bent naar een biertje in Utrecht, hoef je niet lang te zoeken. Maar wist je dat er ook genoeg Utrechtse biertjes zijn die je een keertje kunt proberen? De bieren van deze vijf lokale brouwerijen zijn zeker de moeite waard!
De Leckere
De biertjes van De Leckere worden in veel Utrechtse kroegen geschonken. Met een ruim assortiment zit er waarschijnlijk wel wat voor jou tussen! Van een pilsener naar een lekker zomers biertje tot wat zwaardere donkerbruine en zwarte bieren. De Leckere heeft het allemaal! Wil jij meer informatie over hoe deze biertjes gebrouwen worden en wat ze zo bijzonder maakt? Ga dan eens langs bij het proeflokaal.
De Kromme Haring
De Kromme Haring is een combinatie van een brouwerij en een pub. Er zijn twaalf taps met bieren uit de eigen brouwerij en andere wisselende Nederlandse biertjes. Daarnaast hebben ze ook een aantal bieren op fles. In de brouwerij wordt veel geëxperimenteerd met verschillende bekende en minder bekende ingrediënten. Dit zorgt voor originele smaken. In de pub worden bovendien verschillende evenementen georganiseerd. Denk hierbij aan live muziek, DJ-optredens en meet en greets met bekende brouwers.
vandeStreek
In vandeStreek brouwerij aan de Ontariodreef wordt ook heerlijk bier gebrouwen. Ben je wel dol op bier maar probeer je minder alcohol te drinken? Probeer dan vooral de Playground Non Alcoholic IPA! Bij deze brouwerij vind je naast de vaste en seizoensbieren ook specials. Deze worden om de maand gebrouwen en zijn iedere keer weer verrassend.
Maximus
In De Meern vind je Brouwerij Maximus. Dit is een brouwerij, proeflokaal en bar in één. De biertjes uit deze brouwerij worden beschreven als ‘doordrinkbaar, maar verrassend bij iedere slok’. De bar is van woensdag tot en met zaterdag geopend. Alcohol drinken op een lege maag is hier absoluut niet nodig. Er worden ook huisgemaakte soepen en taarten geserveerd en de kazen en worsten zijn eveneens lokaal.
Oproer
Oproer is uniek! Er is niet alleen een brouwerij, maar ook een biologisch restaurant. Het menu van het restaurant verandert maandelijks en de focus is gericht op lokale producten. Bij het brouwen van het bier wordt rekening gehouden met klimaat en dierenwelzijn. Oproer produceert inmiddels bier op grote schaal, maar in de speciaalbierbar worden ook exclusieve biertjes geschonken.