Lekkere en makkelijke vegetarische gerechten!
Zelf ben ik een vegetariër en vegetarische gerechten kunnen heel erg lekker zijn. Het is nog gezond ook en hoeft niet duur te zijn. Vaak missen mensen het stukje vlees in het gerecht. Nu heb ik een aantal recepten opgeschreven waarbij je het vlees niet nodig hebt en daarom ook niet mist. Dit zijn lekkere, makkelijke en goedkope gerechten!
1. Pitabroodjes met falafel
Lekker gerecht, niet al te duur en makkelijk te bereiden.
Ingrediënten:
Pitabroodjes
Falafel
Gesneden witte kool
Griekse yoghurt
Kleine tomaatjes
Bereiding:
Doe de pitabroodjes in de oven. Bak ondertussen de falafel tot deze mooi bruin is. Bak de witte kool kort even aan en meng daarna de witte kool en de Griekse yoghurt in een bakje. Snijd de tomaatjes klein. Doe van alle ingrediënten wat in het pitabroodje en eet smakelijk!
2. Groene curry
Een groene curry met verschillende groene groenten.
Ingrediënten:
Rijst
Ui
Teentje knoflook
Pakje groene curry pasta
500 ml kokosmelk
Broccoli
100 gram boontjes
Ei
Bereiding:
Kook de rijst volgens verpakking. Snijd ondertussen de boontjes en de broccoli. Snijd de ui en knoflook en bak deze kort in een roerbakpan. Voeg hierna de broccoli, boontjes, kokosmelk en de curry toe. Kook de curry zo’n 10 minuten totdat de curry wat vaster is geworden. Kook er nog los een eitje bij.
3. Witte bonen met paprika en geitenkaas
Makkelijk gerecht, maar wel smaakvol.
Ingrediënten:
Teentje knoflook
Paprika
Courgette
Blik witte bonen in tomatensaus
Chili poeder
Geitenkaas
Rucola
Bereiding:
Snijd de knoflook, paprika en courgette. Bak de knoflook en de paprika zo’n 5 minuten. Voeg hierna de courgette toe en bak deze nog enkele minuten mee. Voeg de witte bonen in tomatensaus toe en een klein beetje chili poeder. Verkruimel ondertussen de geitenkaas. Leg op elk bord wat rucola, een schep witte bonen en wat verkruimelde geitenkaas.
4. Vegetarische rijstvelloempia’s
Bij dit gerecht kan je makkelijk variëren met ingrediënten. Ik heb een aantal ingrediënten gekozen die ik lekker vind.
Ingrediënten:
Pak rijstvelloempia’s (deze zijn in een toko verkrijgbaar, maar steeds vaker ook bij de Albert Heijn)
Chilisaus
Noedels
Ei
Sambal
Cashewnoten
Groente naar keuze, bijvoorbeeld: komkommer, paprika en/of tomaat
Bereiding:
Kook de noedels volgens verpakking. Kook water in een pan die zo breed is als de rijstvelloempia. Kluts een aantal eieren en meng deze met een theelepel sambal. Bak het ei in een pan en snij vervolgens het omelet in kleine reepjes. Snijd alle groentes. Doe alle ingrediënten in verschillende bakjes. Zet alle bakjes en de pan op tafel. Doe het rijstvelpapier even in het warme water en leg het daarna op je bord. Leg van alle ingrediënten wat op je rijstvel, doe hier wat chilisaus en cashewnoten overeen en vouw hem dicht.