Lekkere studentikoze recepten zonder vlees

5 Mar 2020
3 min leestijd

Studenten hebben - over het algemeen - niet zo veel geld. Afgezien van het geld die we van ome DUO aftroggelen, vallen de inkomsten vaak tegen. Je moet dus goed omgaan met je geld. Maar je moet natuurlijk ook goed eten! Gelukkig hoeft goed en lekker eten niet altijd duur te zijn. De laatste tijd is er een hype gaande om minder vlees te eten. Dit is natuurlijk beter voor je gezondheid en ook beter voor het milieu. Gerechten zonder vlees kunnen uiteraard net zo lekker zijn dan gerechten waar je wel vlees aan toevoegt. Vandaag geef ik je een aantal recepten waarmee je een lekkere vegetarische avond kunt hebben.

Spaghetti pesto met mozzarella, parmezaan en tomaat

Eén van mijn persoonlijke favorieten! Oké, mozzarella en parmezaan zijn misschien niet het allergoedkoopste wat je kunt halen, maar goed het smaakt wel heel lekker. Voor dit gerecht heb je vijf dingen nodig: spaghetti, een potje pesto, mozzarella, cherry tomaten en een zakje Parmezaanse kaas. Je snijdt de mozzarella klein en warmt deze op. Doe hier vervolgens de pesto bij en roer deze goed. Strooi dan de Parmezaanse kaas er overheen en roer nogmaals tot je een lekkere drab hebt. Gooi de spaghetti en cherry tomaten (gesneden) erbij en je bent klaar! Makkelijker kan niet.

Wraps met kaas en groenten

Wraps kun je op allerlei manieren maken. De bereidingstijd is nihil en ook de ingrediënten kosten geen drol. Mijn versie is als volgt: Je koopt geraspte kaas, een zak Italiaanse groenten bij de Albert Heijn of Jumbo, knoflook, kruidenboter, knoflooksaus en wraps. Pers twee knoflookteentjes en gooi deze in een hete pan met olie of boter. Daarna voeg je de Italiaanse groenten toe en wacht je tot het allemaal gaar is. Wil je kruiden toevoegen? Be my guest, maak het zo lekker mogelijk! Pak dan de wraps, smeer wat kruidenboter erop en verdeel het groentenmengsel. Voeg wat geraspte kaas toe, gooi er wat knoflooksaus overheen en je bent klaar. Simpel toch? En heel erg lekker!

(Vegetarisch) Vlees, aardappels, groente

Mijn vlees, aardappels en groente is iets anders dan het gemiddelde gerecht. Ik hou erg van röstirondjes en dus eet ik deze best vaak. Voor dit gerecht heb je eigenlijk maar drie dingen nodig. Vier als je kruiden meerekent. Namelijk röstirondjes, een vleesvervanger en groenten. Voor de groenten haal ik meestal boontjes, dus deze neem ik dan ook als voorbeeld. Doe eerst de röstirondjes in de oven. Dop de boontjes en zet een pan met water op het vuur. Doe hier dan de boontjes in en laat deze lekker garen. Pak een andere pan en warm je vleesvervanger op. Neem bijvoorbeeld een kaasburger, deze zijn erg lekker! Wanneer alles klaar is pak je de röstirondjes, boontjes en je kaasburger en smullen maar. Oja, vergeet de mayonaise niet. Röstirondjes zonder mayonaise is als Netflix zonder series.

Lekker eten hoeft niet duur te zijn. Je kunt goedkoop prima gerechten maken en dit is makkelijker dan je denkt. Wees gewoon creatief en ga aan de slag in de keuken. Dan komt het vast wel goed. Wil bij het eten een lekker biertje? Dit zijn de lekkerste Rotterdamse biertjes! Let me know.

Groetjes,

Jelle