Makkelijke taart recepten
Als student is er eigenlijk altijd wel een reden voor feestje. En dus ook voor taart! Wij delen hier onze favoriete, makkelijke taart recepten. Geniet ervan!
Appeltaart
Er zijn oneindig veel taarten recepten, maar deze klassieker mag echt niet ontbreken: de appeltaart. Een goede appeltaart heeft een stevige bodem en een smeuïge binnenkant. Vanuit deze makkelijke basis kun je blijven variëren. Voeg er bijvoorbeeld eens ander fruit aan toe of een handje gehakte walnoten.
Ingrediënten appeltaart:
300 gram bloem
mespunt zout
200 gram boter of 200 gram margarine en 1 eetlepel boter (om in te vetten)
150 gram witte basterdsuiker
1 ei
1 eetlepel honing
100 gram rozijnen
1 eetlepel rum
4 appels (geschild, in stukjes)
1 citroen (rasp en sap)
0.5 theelepel kaneelpoeder
1 verse gember (fijngehakt, ca. 2 cm)
50 gram witte basterdsuiker
2 eieren
1 eetlepel melk
1 eetlepel custardpoeder
Bereiding appeltaart:
Zeef de bloem en voeg het zout eraan toe. Snijd de boter in kleine stukjes. Voeg de basterdsuiker, het ei en de honing toe. Kneed het mengsel met koele handen tot een samenhangende deegbal. Laat de deegbal afgedekt 20 minuten in de koelkast rusten. Week de rozijnen in de rum.
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de springvorm in. Meng de geschilde appels met de helft van het citroensap, een halve eetlepel geraspte citroenschil, kaneelpoeder, rumrozijnen, gember en suiker. Klop 1 ei los met de melk en de custardpoeder. Meng dit door de vulling.
Rol 3/4 deel van het deeg uit en bekleed de bodem en de rand van de bakvorm ermee. Verdeel de vulling over de bodem.
Rol het achtergehouden deeg tot een lapje van 0,3 cm dikte. Snijd er reepjes van en leg die kruislings over het appelmengsel.
Klop het andere ei los en bestrijk het gebak met 1 losgeklopt ei. Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven. Bak de appeltaart circa 50 minuten op 180°C in de oven goudbruin en gaar.
Chocoladetaart
Chocoladetaart is ook echt een klassieker, maar omdat je bij een chocoladetaart oneindig kan variëren is het goed om een makkelijk basisrecept te hebben. Als variatie kun je bijvoorbeeld een vulling maken met fruit, de taart afmaken met witte chocolade glazuur of vers tropisch fruit.
Ingrediënten chocoladetaart:
300 gram suiker
2 grote eieren
250 milliliter melk of 250 milliliter yoghurt
100 gram cacaopoeder
200 gram boter (op kamertemperatuur)
3 theelepels vanille-essence
0.5 theelepel zout
375 gram zelfrijzend bakmeel
250 milliliter koffie (heet)
Bereiding chocoladetaart:
Verwarm de oven voor op 160°C en bekleed een taartvorm met een diameter van 30 cm met bakpapier.
Doe alle ingrediënten, samen met 0.5 theelepel zout in een kom en meng met een mixer. Schenk het mengsel in de taartvorm en strijk de bovenkant glad.
Bak de taart ongeveer 1 uur. De taart is gaar als je een satéprikker in het midden van de taart prikt en deze er schoon uitkomt. Laat de taart in de vorm afkoelen, voordat je hem aansnijdt.
Kokos cheesecake met mango-topping
Wil je de show stelen met jouw taart? Ga dan eens voor een origineel (maar makkelijk) recept, zoals deze kokos cheesecake met mango-topping. Een plaatje om te zien en superlekker. Versier de taart eventueel met wat gedroogde kokossnippers of maak van gesmolten witte chocolade figuurtjes.
Ingrediënten kokos cheesecake met mango-topping:
150 gram kokosbiscuitjes
4 eetlepels kokosrasp
75 gram boter (gesmolten)
200 milliliter slagroom
400 gram roomkaas naturel
2 eetlepels witte basterdsuiker
1 mango (eetrijp)
Sap van een halve limoen
Bereiding kokos cheesecake met mango-topping:
Maal met een staafmixer of in een keukenmachine de kokosbiscuits samen met de kokos fijn en roer de boter erdoorheen.
Bekleed een springvorm met een diameter van 24 cm met bakpapier. Leg het gemalen biscuitmengsel op de bodem en druk de kruimels met de bolle kant van een lepel tegen de bodem aan. Laat dit ongeveer 30 minuten opstijven in de koelkast.
Klop de slagroom met de suiker stijf. Roer de roomkaas in een andere kom goed los met een mixer. Spatel de slagroom rustig door de roomkaas en schep dit mengsel op de opgestijfde taartbodem. Dek de taart af met folie en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Schil de mango en pureer het vruchtvlees van de mango met het limoensap met een staafmixer. Verdeel deze topping, vlak voor het serveren, over de cheesecake.
Op zoek naar meer inspiratie? Check dan ook deze herfstige bakrecepten!