Simpele kerstrecepten voor jou!
Met de kerst wil je natuurlijk iets lekkers op tafel neerzetten, maar je wilt ook niet de hele dag in de keuken hoeven staan. Deze kerstrecepten zijn simpel en je steelt de show ermee!
Borrelbrood
Dit vind ik zo’n brood om op tafel neer te zetten. Het enige wat je hoeft te doen is een Liefde en Passie brood te kopen en hier rasters in te snijden. Dan kies je de vulling/topping, wat natuurlijk bijna altijd kaas is. Je kunt er eerst kruidenkaas tussensmeren en dan nog plakjes kaas of gewoon verschillende groentes, zoals ui en tomaat. Strooi er lekker wat Italiaanse kruiden overheen en klaar is kees! Nu hoeft het alleen nog in de oven tot de kaas gesmolten is en voila: hij kan op tafel!
Soep
Hier denk je misschien niet zo snel aan, maar een lekkere broccoli-courgette soep kun je heel handig vooraf maken en is superlekker. Je hebt alleen maar een ui, knoflook, broccoli en courgette nodig. Bak de ui met de knoflook. Ondertussen kun je de broccoli en courgette in stukjes hakken. Gooi alles bij elkaar, vul de pan met kokend water zodat alle groente bedekt is en voeg een bouillonblokje toe. Laat het ongeveer 20 minuutjes pruttelen en zodra de soep weer is afgekoeld, kun je hem pureren. ’s Avonds hoef je hem alleen nog maar op te warmen en te serveren. Lekker met een stukje borrelbrood!
Risotto
Nog een gemakkelijke optie is risotto en nu denk je misschien ''ja daaaag, superveel werk''. Als je weet wat je moet doen, is het eigenlijk supersimpel. Je hebt namelijk ook roerbakrisotto die je maar 5 minuutjes hoeft te koken en dan is hij al klaar. Heerlijk in combinatie met allerlei soorten paddenstoelen die je gebakken hebt in knoflook en misschien kun je ook wel gerookte zalm snippers doorheen doen. Strooi er heerlijke Parmezaanse kaas overheen en zo heb je in een half uur een heerlijke risotto.
Bladerdeeg pakketjes
Ik dacht altijd dat dit heel moeilijk was, maar dat is het dus helemaal niet! Zorg voor een lekker stukje zalm of gegrilde groentes. Voeg daar kruidenboter aan toe en vouw je bladerdeeg pakketje mooi dicht. Bestrijk je pakketje met wat ei en zet hem in de oven. Het moeilijkste van dit recept is het netjes dichtvouwen van het bladerdeeg. Heel lekker in combinatie met groene asperges en wat krieltjes.
Chocolade triffle
Een triffle! Met chocolademousse kun je eigenlijk nooit fout gaan... Als je dit samen met koekjes, banaan en cacaopoeder in een weckpotje doet, dan heb je het schattigste toetje ever. Het enige wat je hoeft te doen, is het verkruimelen van de koekjes, het in stukje snijden van de banaan en deze dan al stapelend in het weckpotje stoppen. Hiervoor hoef je dus helemaal geen keukenprinses te zijn ;).