← Terug naar overzicht

Zomer komt eraan: tuin zomerproof maken!

studenten tuin

Het weer is nog niet op en top zomers geweest, máár het zit eraan te komen! Tijd dus om nu alvast voor te bereiden op het warme weer. Zou toch jammer zijn als je niet in jouw tuintje kunt chillen zodra het kan. Wij geven je tips om heel snel en gemakkelijk jouw tuin zomerproof te maken! Lees je mee?

Tuinset

Zonder tuinset ben je nergens, dus sla je laptop open en ga online op zoek! Het is beste is natuurlijk om een aanbieding tuinset te scoren! Het is niet alleen handig om een tuinset te hebben zodat je lekker buiten kunt avondeten, maar ook top voor als je buiten wilt studeren! Een parasol is dan wel aan te raden. Of wat dacht je van beerpong spelen met vrienden of huisgenoten in de zomer? Kortom: een tuinset is stap één van een zomerproof tuin!

Lampjes

Je kunt er niet onderuit, lampjes in de tuin zijn een hit! Je kunt ze door een specialist laten aansluiten op het stroomnetwerk, maar er zijn ook lampjes die het doen op batterijen of oplaadbaar zijn via een klein zonnepaneeltje. Wil je geen lampjes ophangen? Er zijn ook heel veel leuke lampen te vinden die je gewoon in de grond steekt! De meeste lampen zijn ook nog eens voorzien van een sensor en gaan dus automatisch aan zodra het donker wordt. Top!

Moestuin

Lijkt het jou wel wat om een moestuin te hebben? Go for it! Kies voor een plek in de tuin waar veel zon komt en haal alle planten en onkruid weg. Zorg dat je gaat voor groenten en fruit die op dit moment van het jaar groeien, anders moet je nog erg lang wachten voordat je er wat van kunt eten. Je kan ook gaan voor het planten van kruiden! Deze groeien veel sneller en heb je al gauw profijt van. Je kan dan tijdens het koken met de schaar naar de kruiden lopen en afknippen wat je nodig hebt. Is dat niet gaaf?

Accessoires

Tot slot is het natuurlijk altijd leuk om de puntjes op de i te zetten. Koop daarom wat leuke windlichten, kaarsenhouders en misschien zelfs wel een hangmat voor dutjes in de zon op een brakke zondag! Tegenwoordig zijn er ook kleden te koop die je het gehele jaar buiten kunt laten liggen. Zo creëer je meer sfeer en breng je meer kleur in de tuin zonder er veel voor te hoeven doen!

Succes met het opknappen van je tuin!