← Terug naar overzicht

Gezond en fit als student? Dat doe je zo!

Het is algemeen bekend dat studenten er niet altijd de gezondste levensstijl op na houden. Toch is het handig om ook tijdens je studententijd gezond en fit te blijven. Hier heb je later namelijk een heleboel profijt van en je kunt de studentenkilo’s voorkomen. Wij vertellen je wat je als student kunt doen om - naast het feesten - ook een beetje aan je gezondheid te denken!

Beweeg genoeg

Dit is natuurlijk geen verrassing, maar genoeg bewegen is essentieel om die studentenkilo’s tegen te gaan. Neem een abonnementje op de sportschool of ga een teamsport doen. Je kunt natuurlijk ook thuis trainen of gaan hardlopen. Zorg er ook voor dat je niet elke vrije minuut op de bank spendeert en pak de fiets in plaats van het ov. Ben je echt geen sportief type? Zorg dan dat je zoveel mogelijk loopt. Met wandelen verbrandt je meer calorieën dan je denkt! Ook tijdens het studeren hoef je niet de hele tijd te zitten. Koop bijvoorbeeld een zit sta bureau of ga elk uur even naar buiten om een rondje te lopen.

Gezond eten

Dit wist je natuurlijk ook al, maar gezond eten is altijd belangrijk! Prop tijdens je studententijd dus niet alleen maar fast food naar binnen. Kook regelmatig en eet veel groenten en fruit. Ook kun je bij verschillende gezonde restaurantjes in Den Haag eten. Als je veel moet studeren kun je het beste vis eten. In vis zitten namelijk een heleboel verzadigde vetten. De perfecte studeersnack zijn bessen. Suikers zijn belangrijk om je energielevel op peil te houden. Hierbij zijn natuurlijke suikers een stuk beter dan onnatuurlijke suikers. In bessen zitten veel natuurlijke suikers en het zijn echte vitaminebommen.

Mentaal fit

Je gezondheid hangt natuurlijk niet alleen af van je lichaam, maar ook hoe het mentaal met je gaat. Als student heb je het hartstikke druk. Sociale verplichtingen, een sport, bijbaantje en natuurlijk je studie. Het is allemaal niet niks. Een op de drie studenten heeft zelfs een verhoogde kans op een burn-out! Zorg dus ook mentaal een beetje goed voor jezelf. Maak voor de drukke periodes goede planningen en neem niet te veel hooi op je vork. Ook helpt het om alleen maar dingen te doen die je energie geven. Heb je dus echt geen zin om met die ene vriendin af te spreken? Zeg dan gewoon een keer nee. Ook kun je gewoon een weekend thuisblijven als de tentamenweek eraan komt. De kroeg loopt niet weg en je vrienden begrijpen het echt wel.