← Terug naar overzicht

Tips om te ontspannen na een drukke periode

Het studentenleven gaat niet altijd over rozen. Oké, vaak wel natuurlijk, maar niet als je het megadruk hebt met je studie! Daarom vind je in deze blog tips om even helemaal te ontspannen. Zo kan je die stressvolle periode helemaal van je afzetten!

Me-time

Je hebt de term vast al vaker gehoord, maar me-time is ontzettend belangrijk voor je gesteldheid. Maar wat houdt het nou eigenlijk in? Je vrije tijd prop je vaak vol met allerlei leuke dingen. Je gaat eten met vrienden, stappen in de stad of naar een feestje op de studentenvereniging. Hoewel je van dit soort uitjes een heleboel energie krijgt, is het ook belangrijk om soms even met niks bezig te zijn. Zo kan je jouw hoofd helemaal leegmaken na een drukke studieperiode en ook weer even stilstaan bij wat je wilt.

Wellness

Een goede manier om ultiem te ontspannen, is om je even helemaal in de watten (te laten) leggen. Bezoek bijvoorbeeld een wellness-centrum of spa en boek een massage of gezichtsbehandeling. Jammer genoeg zitten dit soort uitstapjes niet altijd binnen het studentenbudget, maar gelukkig kun je ook een wellness-avond voor jezelf regelen. Wil je echt ultiem relaxen? Dan is een voetenbad dé manier! Via deze vergelijkingstest vind je de beste voetenbaden in verschillende prijsklassen. Als je pootjes rusten in het voetenbad, kun je een ontspannen muziekje aanzetten. Breng een maskertje aan op je gezicht en leg (hoe cliché ook) komkommertjes op je ogen. Terwijl je met je ogen dicht helemaal tot rust komt, heb je echt de tijd om even na te denken, te reflecteren op de afgelopen periode en alle stress los te laten!

Doe dingen waar je blij van wordt

Ga eens na van welke solo-activiteiten je echt blij wordt, maar waar je eigenlijk nooit tijd voor hebt of neemt. Ga eindelijk dat ene boek lezen, kijk je lievelingsfilm weer een keer of ga aan de slag met die recepten die al tijden in de keuken liggen. Door dit soort leuke activiteiten te doen, kom je weer helemaal bij. Je krijgt er nieuwe energie van en misschien wel nieuwe inzichten.

Zorg goed voor jezelf

Als je je na een drukke periode weer even helemaal wilt opladen, besteed dan een beetje extra aandacht aan jezelf. Je fysieke gezondheid heeft namelijk heel veel effect op je mentale gesteldheid. Slaap genoeg, ga sporten en eet gezond. Maar niet te gezond natuurlijk, want een filmavondje met je favoriete comfort food is natuurlijk ook superontspannend ;).