Studentenverenigingen in Amsterdam

In een grote stad als Amsterdam zijn er een hoop studentenverenigingen. Maar waar moet je nou voor kiezen? Wij helpen je met het zoeken naar de juiste vereniging. Hieronder hebben wij alle studentenverenigingen in Amsterdam voor je opgesomd. Wil je een uitgebreider overzicht van alle studentenverenigingen en hun verschillen? Kijk dan op AmsterdamStudentenStad! heb je wel al enig idee welke studentenvereniging bij jou past? Kijk dan hieronder voor meer informatie.

Gezelligheidsverenigingen in Amsterdam

Het woord zegt het eigenlijk al 'Gezelligheidsverenigingen zijn er voor de Gezelligheid. Als je lid bent van een gezelligheidsvereniging geniet je optimaal van je studententijd. Hier zul je ook de meeste tradities en gebruiken vinden. Wil je goed voorbereid beginnen bij een vereniging? Check dan ons Studentenwoordenboek: De Verenigingseditie.

Studentensportverenigingen in Amsterdam

Het studentenleven vergt veel van je lichaam. Het is daarom van belang om in conditie te blijven. Gelukkig heeft de studentenstad Amsterdam genoeg mogelijkheden om jou aan het sporten te krijgen. Kijk hieronder voor alle Studentensportverenigingen in Amsterdam. Wil je een idee hebben hoe het is om lid te zijn van een studentensportvereniging? Lees dan ons interview met de voorzitter van de Amsterdamsche studenten roeivereniging Nereus.

Religieuze Studentenverenigingen in Amsterdam

Zit je nog steeds te twijfelen of je wel bij een studentenvereniging wil? Je kan ook gewoon je religie combineren met de gezelligheid van een studentenvereniging! In Amsterdam is er in ieder geval genoeg keus! Kijk hieronder voor de studentenvereniging die bij jou past. Ben je nog niet overtuigd? Lees dan onze blog: Waarom lid worden bij een studentenvereniging?

Overige Studentenverenigingen in Amsterdam

In Amsterdam zijn er naast gezelligheids-, sport- en religieuze studentenverenigingennog genoeg andere verenigingen waar je kunt aansluiten. Hieronder vind je bijvoorbeeld internationale en muziekale verenigingen. Als je nog zit te twijfelen kijk dan even naar onze blog over alle voor- en nadelen van een studentenvereniging op een rij!