Studeren in studentenstad Den Bosch

'Het bos van de Hertog' de originele naam van Den Bosch. De stad die ook wel Klein Rome werd genoemd door de rijke historie. Naast ouderwetste bijnamen wordt 's-Hertogenbosch elk jaar in februari omgedoopt tot Oeteldonk wanneer de Brabantse gezelligheid haar toppunt bereikt tijdens carnaval. Maar de rest van het jaar is Den Bosch ook een prima plek om te studeren en te leven. Neem een kijkje op de pagina Studeren in Den Bosch!

Wonen in Den Bosch

Als studenten ben je in Den Bosch meer dan welkom! De term 'Brabantse gezelligheid' is hier zeker van toepassing. In 's-Hertogenbosch zijn er verschillende mogelijkheden om te wonen. Naast de gebruikelijke studentenhuizen met huurbare kamers zijn er genoeg andere gebouwen waar je terecht kunt. Wil je verder meer informatie over het wonen in Den Bosch? Kijk dan op deze pagina

Werken in Den Bosch

Naast het studeren biedt Den Bosch ook genoeg mogelijkheden om wat bij te verdienen of om je carrière te starten. Voor alle informatie over wat Den Bosch jou te bieden heeft kan je kijken op onze paginamet alle informatie. Check hier ook de tips over een goede CV en hoe je moet beginnen met je eigen bedrijf. 

Geldzaken

Student zijn is toch een soort opstapje naar 'de grote mensenwereld' hier horen natuurlijk ook financiële verantwoordelijkheden bij. Om jou zo goed mogelijk op weg te helpen en af en toe wat geld over te houden hebben wij alles voor je op een rijtje gezet op de geldzaken pagina van Den Bosch Studentenstad. Kijk hier voor tips over bijvoorbeel je rijbewijs, een studentenrekening en je telefoon. 

Leuke dingen doen in Den Bosch

In Den Bosch is er genoeg te doen naast studeren en werken. Wanneer het tijd is om te ontspannen kan je alle kanten op in de stad. Koop bijvoorbeeld een kaartje voor een feestje of festival of ga van je bank af en loop bij de sportschool naar binnen. Voor alle mogelijkheden in Den Bosch check je de vrije tijd in Den Boschpagina!

Gezondheidszorg in Den Bosch

Het studentenleven kan af en toe zwaar zijn. Het is dan ook verstandig om precies te weten waar je moet zijn als er iets gebeurd. Weet jij bijvoorbeeld waar je een soa-test kan laten uitvoeren? Of hoe het zit met je zorgverzekering als je gaat studeren? Wij hebben alles voor je uitgezocht! Kijk daarvoor op dezepagina!

Kortingsacties

Om jou zo veel mogelijk van je studententijd te laten genieten en toch wat geld over te houden zoekt Den Bosch Studentenstad altijd de beste studentendeal voor jou! Neem een kijkje op onze pagina met kortingsacties in Den Boschen profiteer!