Studeren in studentenstad Leeuwarden

Net voorbij de afsluitdijk ligt een pareltje van een studentenstad. Waar Cambuur het vaker aflegt tegen de plaatselijke SC, wint Leeuwarden het wel van Heerenveen als het gaat om beste studentenstad van Friesland. Met verschillende Universiteiten en Hogescholen binnen de stadsgrenzen heeft de stad genoeg te bieden. Voor alle informatie over studeren in Leeuwarden kijk je op LeeuwardenStudentenStad.nl!

Studentenkamers in Leeuwarden

Als je gaat studeren in Leeuwarden is het wel zo leuk om er ook te gaan wonen. Ga opzoek naar een kamer en wordt een echte Leeuwardenaar! Maar ben jij wel op de hoogte van wat er allemaal bij komt kijken en welke opties je hebt? Heb je bijvoorbeeld weleens uitgezocht of antikraak wonen iets voor jou is? En waar kan je nou het beste beginnen met zoeken? Wij weten het! LeeuwardenStudentenStad heeft het voor je uitgezocht! Check deze pagina over kamers in Leeuwarden!

Werken in Leeuwarden

Weet jij al wat je gaat doen na je studie in Leeuwarden? Doorstuderen of werken? Leeuwarden biedt tal van mogelijkheden om geld te verdienen zowel na als tijdens je studie. Misschien heb je wel interesse in een bijbaan die meer bij je studie past. Wij helpen je met zoeken naar de juiste baan! Zo hebben we genoeg tips om je CV te optimaliseren en bieden we je hulp bij sollicitatiegesprekken. Het enige wat jij hoeft te doen is even te kijken op Werken in Leeuwarden!

Geldzaken

Als je op kamers gaat in Leeuwarden moet er toch het één en ander financiëel geregeld worden. Hoe zit het bijvoorbeeld met het openen van een gezamenlijke rekening? En hoe kan je toch wat geld besparen als je een gat in je hand hebt? Wij hebben het allemaal voor je uitgezocht! Vind op LeeuwardenStudentenStad ook informatie over beleggen tijdens je studententijd en hoe het zit met je studieschuld en het aanvragen van een hypotheek.

Leuke dingen doen in Leeuwarden

Tussen het studeren en harde werken door moet er natuurlijk ook tijd zijn om te ontspanen. In Leeuwarden ben je dan op het goede adres! Door het jaar heen worden er tal van evenementen georganiseerd in de stad. Maar ook buiten de festiviteiten om is het prima vertoeven in Leeuwarden. Ben jij benieuwd naar de leukste plekjes in Leeuwarden? wij hebben ze al voor je gevonden! Kijk gewoon even op de vrije tijd pagina van LeeuwardenStudentenStad!

Gezondheidszorg in Leeuwarden

Wonen in een stad die je nog helemaal niet kent brengt kleine problemen met zich mee. Je moet bijvoorbeeld op zoek naar een nieuwe huisarts en tandarts. Ook is het van belang om te weten waar je moet zijn als er wat gebeurd. Kijk op Gezondheidszorg in Leeuwarden voor alle informatie! Hier vind je ook tips bij het zoeken van de juiste zorgverzekering en informatie over zorgtoeslag.

Kortingsacties

Om jou zo veel mogelijk van je studententijd te laten genieten en toch wat geld over te houden zoekt LeeuwardenStudentenStad altijd de beste studentendeal voor jou! Neem een kijkje op onze pagina met kortingsacties in Leeuwarden en profiteer!